Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Přeju hezký den. Mám ruce vytaháný a bude hůř, takže se chystáme koupit ergonomické nosítko. (já bych byla pro šátek, ale přítel chce nosítko, že v šátku on malou nosit nebude)
![]()
Je to celkem investice a co jsem koukala, neni to levná zálžitost, tak vás prosím maminky o zkušenosti. Jaké máte? Jste spokojeni? Doporučujete nějakou značku? Projíždím internet, ale těžko vybírat, když se v tomto moc nevyznám. Podle barvy těžko ![]()
já mám doma manducu a jsem spokojená:-) záleží taky, pro jak velké dítko to má být, pač jsou i nějaká větší nosítka pro starší batolata, ale v tom se já nevyznám ![]()
Koukala jsem na ní.. Vypadá kvalitně. Malé jsou 3m a kousek ![]()
Taky asi záleží na jak dlouho ho chceš denně nosit. Já třeba na krátké nošení měla Red Castle Sport nosítko a byla jsem maximálně spokojená (kdybys měla zájem, zrovna ho prodávám, už nevyužijeme).
Limutka píše:
já mám doma manducu a jsem spokojená:-) záleží taky, pro jak velké dítko to má být, pač jsou i nějaká větší nosítka pro starší batolata, ale v tom se já nevyznám
My máme taky manducu a max spokojenost!!! ![]()
Z ergonomickych jakekoli, ve kterem se ti dite bude nosit pohodlne. Dala jsem toma do Manducy a rval jak pominutej. Ani me moc dobre nesedela na tele. Vzala jsem si Ergo a bylo to neco uplne jineho. Musis odzkouset na sobe a s ditetem ![]()
evcav píše:
Taky asi záleží na jak dlouho ho chceš denně nosit. Já třeba na krátké nošení měla Red Castle Sport nosítko a byla jsem maximálně spokojená (kdybys měla zájem, zrovna ho prodávám, už nevyužijeme).
mám malou na ruce pořád.. chvilku je na dece, hrajeme si, ale jak někam jdu, je modrá jak řve, takže často..
Já mám taky manducu a taky jsem spokojená (kupovala jsem přesně z toho důvodu, manžel se nechtěl motat do šátku)
Ale hlavně doporučuju, pokud máš možnost, si to vyzkoušet. Zajít někam, kde mají víc typů a oblíct si je na sebe… něco ti sednout nemusí. Jinak pokud nemáš v dosahu žádný takový obchod, tak si můžeš půjčit i přes net (brána k dětem třeba) pokud se ti to bude líbit, necháš si ho, pokud ne, vrátíš a oni ti pošlou zpět peníze minus půjčovné
Takže objednat přes internet nee co..
ani nevim, kde tady v okolí by to prodávali.. mrknu se.
fakt? No to je super, protože my bychom asi museli do Prahy..a s malou jít na nákupy to je peklo
takže brána k dětem..
Red castle určitě není ergonomické nosítko, navíc si v tom dítě ničí záda a ani pro nosiče to není nic moc
Za tu cenu už koupíš jakékoli ergonomické nosítko ![]()
Jak píše Pomeranca, nejlepší je to vyzkoušet, i tím zasláním přes net ![]()
ahooj, já mám ergo sport a nemůžu si ho vynachválit, je to paráda. Já ho vzala naslepo, bylo za super cenu
ale nemá novorozeneckou vložku, což manduca má v ceně.Od kdy ho chceš používat?podle toho se rozhodnout zda ta vložka bude ještě potřeba nebo ne ![]()
My máme také Manducu a maximální spokojenost (i manža). Malý má zatím 6 měsíců, takže nosím na břiše, pak bude pohodlnější jako batoh. Je až do 20 kg, takže by měla vydržet dlouho.
za sebe, taky doporučuju manducu. Mám 10kg prcka a pronosí se dost. Díky bohu, že jsem před lety koupila na dceru manducu (tehdy na roční) a teď ji využívám dost často. Malého v ní uspávám a je spokojenej. Krásně se v ní odříhne, vyprdíkuje a rychle usne. Zezačátku mi ale v ní moc neseděl. Prostě mi přišlo, že má ty nohy moc od sebe, ale do novorozenecké vložky se mi už nevešel, ale od toho 5 měsíce jsem ji zas vytáhla a pro mě teď nepostradatelný pomocník.