Ergonomické nosítko, jaké?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
737
31.10.11 08:56

Co nejdříve.. malé budou 19.11. 4měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

já jsem to riskla, objednala bez vyzkoušení přes net a vyšlo to, nebylo v mých silách jezdit do prahy do kamenného obchodu, i když to tam nemám daleko. Jen to chtělo si s tím chvilku pohrát a dotáhnout ty přezky, aby vše pěkně sedělo a nebolela záda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

já mám manducu, kupovala jsem ji v krámě bez zkoušení. Sice jsme si ji s malou zkoušela u kamarádky, ale docela narychlo a nedotáhla jsem to, tak jsem z toho nebyla úplně odvařená. Ale nelituju.

já jsem byla docela zarytej šátkař, ale kvůli manželovi jsem koupila manducu. No dopadlo to tak, že používám už jen ji, rychlost nasazení je s šátkem nesrovnatelná. U šátku mi přišlo, že je lépe rozložená váha.

taky bych asi volila mezi manducou, ergem nebo becem - u toho si někdo chválí, že jde přendávat z jedné nosící osoby, aniž by se dítě muselo vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
31.10.11 08:59
Jiiriinka1 píše:
Co nejdříve.. malé budou 19.11. 4měsíce..

Tak to už by šlo bez vložky tady máš nějaké info ;)

Nosit můžete v předu na břiše, na boku i na zádech. S nošením vpředu lze začít ve věku zhruba 4-5 měsíců, když už do nostíka miminko dostatečně doroste, dokáže roznožit na šíři zádové opěrky a zároveň samo dobře drží hlavičku. Nošení vzadu se doporučuje zhruba od 6 měsíců, většinou se ale rodiče odhodlají přesunout dítě na záda v době, kdy už samo sedí. Dítě lze jednoduše přesouvat z pozice na břichu na záda a zpátky. Ergo carrier má na přední straně našitou kapsičku, do které se vejdou nezbytné drobnosti - peněženka, plenka, klíče, mobilní telefon. Kapsa je na boční straně uzavíratelná zipem - při nošení na zádech do ní dosáhnete bez sundávání dítěte. Nosítko je velmi skladné - složené má rozměry 40×20×10cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
31.10.11 09:29

Mám Patapum a je bezva, nenašla jsem na něm jedinou chybu a bylo podstatně levnější než Manduca. Ale mám vyzkoušenou jen verzi pro batolata, existuje i menší varianta pro mimča, ale tehdy jsem malou nosila v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.10.11 09:35

Ještě tuším nebylo zmíněno Beco, Liliputi, Bondolino, klasické mei tai, každému sedne něco jiného. Jinak já jsem první dítko nosila spíš v nosítkách (bondolino, manduca, batolecí bluebear…), vyhovovalo nám to, ale teď druhého prcka jsem šoupla do manduky a řval tak, že jsem ho musela na zastávce autobusu vyndat a vézt ho zbytek cesty na ruce :zed:
Kupodivu v šátku mi neřve (teda když je nakojený přebalený… :lol: ). Já jsem teda spíš nosítková, ale když jemu víc vyhovuje šátek, tak holt šátkujeme :-D
Já osobně bych zvážila, zda muž bude opravdu nosit tak moc, že má nárok ovlivnit výběr nosítko-šátek. :think: Vybírat textilní povoz by měl ten, který bude většinou nosit a troufám si říct, že většinou to budeš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
31.10.11 09:36

My máme Beco a jsem maximálně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
31.10.11 09:40

My máme liliputi a jsme spokojení, ale stejně bych spíš napřed pujčila a vyzkoušela, co bude sedět vám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
31.10.11 09:41

ahoj,tak naše zkušenost:nosítko jsme taky chtěli,tak jsme koukali na net a hl. na ty popisky.Dítě by mělo držet hlavičku a když mimču „visí“ nožičky,tak to není dobré,takže by mimčo mělo už sedět,protože kyčle mají být výš než zadeček.Skoro u žádného nosítka jsme nenašli tuhle důležitou věc.Šátek jsem původně nechtěla,protože to vázání trvá.Koupili jsme levné nosítko,ale malá v tom visela jak hadrová panenka a bylo to psycho na záda - bylo to asi v 6 měsících.Tak jsem se na to vyprdla.Pak jsem si půjčila šátek od kámošky,začlai jsme nosit asi v 7 - 8 m, malá je v tom happy,mě tolik nebolí záda,protože hodně to dobře drží na bedrech,úvaz trvá cca tři minuty,zvládne to i manžel a hrdě naši Baru nosí i ve městě a na procházkách.Takže bych doporučila vše vyzkoušet a pro tak malé mimčo,jako máš,bych volila bud velmi kvalitní nosítko,nebo šátek.Především však myslet na zdrví mimča.Tak hodně zdaru při výběru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
31.10.11 09:57

Je důležité si miminko do nosítka vyzkoušet. Zkoušeli jsme Manducu, Beco a Liliputi.. Ty nám moc nevyhovovaly :nevim: . Nakonec to vyhrálo nosítko ERGO.
Pokud jsi z Prahy, tak obchod Brána k dětem nabízí i zapůjčení nosítka (mají spoustu značek). Pokud nebude vyhovovat, můžeš vyzkošet další… pokud se Vám bude zamlouvat, můžete si jej rovnou nechat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
31.10.11 10:16

Mám manducu a 100% spokojenost miminka, mě i tatínka. Pořizovací cena je vyšší, ale vyplatí se. Použitá se dá i dobře prodat na bazárku až nebude třeba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13725
31.10.11 10:19

Bedrunec však se tady bavíme o ergonomických nosítkách, to všechny zmiňované jsou a kolínka výš než zadeček splňují :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
31.10.11 10:23

Bedrunec: no právě zde zmiňovaná nosítka zajistí správnou polohu kyčlí…

šátek se musí také správně navázat, jinak nadělá stejnou paseku jako levné klokanky.

na ergu je kapsička? to vědět dřív, tak se asi rozmyslím, ta mi na manduce teda docela chybí.

já bych spíš zvážila, než kdo bude nosit, tak při jakých příležitostech se bude nosit. Já manducu používám často, jen když jdu třeba do sklepa, rychle nandám, rychle vyndám a jdu. To s šátkem je složitější. Nebo i venku, když ji vyndávám, šátek jsem třeba napodruhé už neuvázala tak dobře, a často při mém snažení řvala… je to teda o šikovnosti, ale pro mě nosítka teda jednoznačně vítězí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
31.10.11 10:27
suik píše:
Bedrunec: no právě zde zmiňovaná nosítka zajistí správnou polohu kyčlí…

šátek se musí také správně navázat, jinak nadělá stejnou paseku jako levné klokanky.

na ergu je kapsička? to vědět dřív, tak se asi rozmyslím, ta mi na manduce teda docela chybí.

já bych spíš zvážila, než kdo bude nosit, tak při jakých příležitostech se bude nosit. Já manducu používám často, jen když jdu třeba do sklepa, rychle nandám, rychle vyndám a jdu. To s šátkem je složitější. Nebo i venku, když ji vyndávám, šátek jsem třeba napodruhé už neuvázala tak dobře, a často při mém snažení řvala… je to teda o šikovnosti, ale pro mě nosítka teda jednoznačně vítězí.

jj, ERGO kapsičku má. Na drobné nebo na kapesníky či látkovou plenku super:-) A dá se připnout i ledvinka.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.10.11 11:23

Hlavně si dej pozor, aby to bylo ergo a ne nosítko kde dítě visí za rozkrok :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí