Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, chceme pro naši malou pořídit nosítko. Je ji 5 měsíců. Nevím ale, jaké nosítko vybrat, já jsem drobná, měřím 156cm a nejsem si jistá, zda mi bude jakékoliv nosítko dobře sedět. Na druhou stranu by bylo fajn, kdyby mohl nosit i manžel, ten je samozřejmě vyšší.
Už jsem zkoušela Manducu i Beco, nosila se mi dobře obě, nemohu to ale extra posoudit, protože v nich malá moc nevydržela. Nicméně věřím, že si v tom zvykne
Můžete poradit? V našem městě půjčovna není a skládat někde několikatisícové zálohy se mi také moc nechce, i když vím, že by bylo dobré vyzkoušet všechny typy nosidel. Takže prosím o vaše rady a tipy:-) Díky ![]()
Já myslím, že u prcků je to o zvyku, ze začátku chvíli a pak vydrží i delší dobu.Já ji v nosítku brala na vycházky se psem, které jsme postupně prodlužovali. Mě malá taky zpočátku pobrekávala a pak jsme cca v 6 měsících prochodili Tatry i Krkonoše.
…jo a k tomu nosítku, my máme Manducu, jestli se ti v ní nosí dobře, tak bych u ní zůstala. Nosí v ní i můj muž a v pohodě.
ahoj,
ze zkušenosti: kup hlavně to, co sedí tobě, manžel toho zastolik nenanosí…
já mám 160cm a používám manducu asi od 2m prcka a naprostá spokojenost a to jsem koupila přes net bez zkoušení
Navíc manduca sedne i mému 180cm manželovi, když si ji občas vezme
kamarádka, co je podobné postavy, má bondolino, a je spokojená. její manžel má 2m a sedí mu taky.. ono je to hodně variabilní..
PavlaSt píše:
je jich na trhu moc.. být dvě, je to jednodušší
tak tak, přd 3lety byly dvě a beco bylo cenově jinde, tak to se vybíralo jedna dvě.. ![]()
já nosím na břiše doteď - necelý rok, na zádech se to prckovi zatím nelíbí
PavlaSt píše: … a od kdy jste nosili dětičky i na zádech?
Vojtu od roka, kdy jsme koupili manducu. kvůli tomu jsme jí koupili, umotat šátek na záda bylo nad mé schopnosti..
Martina od 9m, ale spíš pořád na břichu, on je mazel..
Já si půjčení Manducy objednala online a super… zkus weby ditezeskatulky.cz nebo mamaja.cz.
Převážně nosím na břiše, ale na zádech už byl taky - 4 měsíce
První dceru jsem nosila přes rok pouze na břiše…
Přišlo mi totiž, že když jsme si to s Nelinkou zkoušeli, tak jí jako by vadilo, ženemá takový rozhled.. Ona je hodně zkoumavá, nevydrží mi kvůli tomu ani v hluboké korbě kočárku.. Na záda jí ale hned cpát nebudu, bude se nosit na břiše, věřím, že si zvykne.. Musí, je to vyšší investice!
![]()