Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@slapina není zač. Ona je moc příjemná a je to opravdový „nosící“ nadšenec. ![]()
Ahoj měřím 156 cm a mám Manducu.Na nošení supet, ale myslím že by to chtělo abych byla trochu větší. Ted řeším, že až budu chtít manducu rozepnout i pro větší dítě(myslím ten zip aby byla manduca větší),tak asi už nebudu moct nosit. Uvidím. Zatím ale nosím. Mám i tu taštičku na zapnutí dolů na manducu a ta mě vadí-jak jsem malá tak si do ní vyloženě kopu stehnama-nosím ji také, ale jen v případě nejnutnější aby to nebyly uplně jen tak vyhozené peníze. Ale jestli není pak tento problém u všech nosítek a nebyl by lepší šátek. Jen tak moje úvaha. Přeji dobrý výběr.
Mě manduca neseděla, mám na ni úzká ramena.Ty popruhy jsem měla na konci ramen a bylo to nepohodlný. Tak chci koupit něco jiného. Ale taky nevím co jestli Beko, Kibi? Nemáte radu?
Tak jsem si včera zkoušela Manducu a docela mi seděla - taky nejsem zrovna ramenáč, ale když jsme si popruhy na zádech překřížila, tak to bylo v pohodě, ale nebyla jsme tam s malým, takže jsem si ji ještě nekoupila. Večer jsem kontaktovala paní z HK - http://nejenprodeti.cz/ (dostala jsem na ní kontakt od paní Kalouskové ze Smiřic)- má i kamenný obchod a můžu tam přijet s Matýskem a vyzkoušíme víc druhů a poradí mi… Ale až na konci týdne, popř. příští týden protože teď je mimo HK… Tak dám vědět, co mi sedělo…
Tak jsem koupila Ergo a super.Sedi skvele. Takze fakt se to musi zkusit.
Obnovuji diskusi..nějaké tipy na ergonomické nosítko pro postavu 164/48kg, úzká zádá, úzké boky, velká prsa? Mám doma manducu k vyzkoušení, ale není to ono..po chvilce nošení-cca 5 minut hrozná bolest šíje a ramen..nepomohlo ani sepnout/překřížit popruhy..nedrží na mě ani ten spodní popruh, vyjíždí mi směrem k pasu..
rozhodně to není pohodlné..zkoušela jsem chvilku v obchodě, udělala 3 kroky a zdálo se mi to ok, nyní při trošku delším nošení už vím, že mi holt nesedí..Dítě má 3,5kg zatím, lepší už to nejspíš nebude, spíše naopak..
Nějaké tipy, které jsou k vyzkoušení v Praze? Obchod „V bavlnce“, kde měli velkou nabídku nosítek byl v prosinci v praze zrušen..díky
Příspěvek upraven 14.04.14 v 12:18
@lentilka248 Já měla 169 cm a 48 kg a vždycky jsem ji v pohodě dotáhla. Ono je hodně možností, jak jí ještě více utáhnout, ale musíš si s ní pohrát. Co zkusit šátek? Nebo mei tai?
@tweetydee ono asi ani tak nejde o váhu jako takovou(psala jsem pro ilustraci), ale o konstituci..proste mi bohužel nesedí..nedrží mi ten popruh na bocích..vyjíždí mi nahoru(to mi dělají i některé sukně)..bohužel po krátkém vyzkoušení v obchodě nešlo zjistit..a taky mi přijde, že jsem na ni malá, když tam dám tu hlavovou opěrku, mám ji až pod krkem..není to ono..
šátek mám, ale chtěla jsem i nějakou rychlejší variantu..v nosítku haipa-daipa se malému tuze nelíbí..navíc máme kočku a nechce se mi šátkem vymetat všechny kouty..na to abych vytírala 3× denně při současné frekvenci kojení nemám prostor..
@lentilka248 zkus branu branakdetem.cz tam maji taky hodne nositek… pripadne http://www.ditevsatku.cz/kontakt
@lentilka248 Jinak na takhle male miminko zkus vyzkouset nositko storchenweige, mne prijde nejlepsi, ze se nejvic prizpusobi.
@Anielka jj, v jiné diskusi jsem koukala, že máme i podobné míry-aktuálně 70H, tak možná i proto mi to špatně sedí..nejsem moc konfekční ![]()
To jsem měla v užším výběru taky, nakonec mě přesvědčilo, že manduca je český výrobek a hodně kamarádek s ní bylo spokojených..
@lentilka248 Ja jsem teda mela manducu a dobry, ale ja jsem bokata a vysoka
ale ja v ni maleho prcka nenosila, satkovala jsem, vyhovovalo mi to vic. Koupila jsem ji u prvni dcery, kdy jeste moc vyber nebyl, ted bych ji znovu uz nekupovala. Ale tohle je hodne individualni, proste kazdemu je pohodlne neco jineho.
Na malé miminko je lepší šátek. Nemělo by být ve svislé poloze dokud nedrží samo hlavičku. ![]()
@lentilka248 je fakt, že Já mám malý prsa, takže možná proto mi sedí v pohodě.
@Edita27 píše:
Na malé miminko je lepší šátek. Nemělo by být ve svislé poloze dokud nedrží samo hlavičku.
Tohle není tak úplně pravda…
ale je fakt, že šátek drží tu hlavičku nejlépe