Nosítka a šátky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.7.16 15:23

Nosítka a satky

Ahojte holky maminky. Jaky mate nazory na nositka a satky? Myslite si ze je to bezpecne a zdravotne v poradku proty ditka? Nekdo rika ze je to pro mimco spatny na pater nekdo zas opak a ja nevim no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marie432875
1.7.16 15:28
@PetronelaNufkova píše:
Ahojte holky maminky. Jaky mate nazory na nositka a satky? Myslite si ze je to bezpecne a zdravotne v poradku proty ditka? Nekdo rika ze je to pro mimco spatny na pater nekdo zas opak a ja nevim no.

Kdyz mas kvalitní nositko nebo umíš uvazat šátek tak OK. Ja mam ergo nositko jako doplněk ke kočárku, kdyz potřebuji neco treba vyřídit a nemám misto na kočár (úřady atd). Využila jsem zatim jen parkrat ale moc se mi hodilo.

• Citovat
  • Upravit
13731
1.7.16 15:29

Myslím si, že je to zdravotně v pořádku (tedy ergonomické nosítko, správně použité, čelem k matce nebo šátek, správně uvázaný) a že je nošení dítěte je to nejlepší, co pro něj může máma udělat ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
1.7.16 15:30

Ja nosim v satku i nositku a nevidim zadny problem. Musis mit ale nositko, ktere ditku neznici zada, tzn. nesmi mit vystuzenou zadovou operku a latku mezi nozickama od kolinka ke kolinku, aby se dalo vytvorit mezi zadeckem a kolinky pismeno M, jinak bys zada prezezovala. Pouhe oznaceni, ze je nosotko ergonomicke muze byt zavadejici. Ale urcite se najdou striktni zastanci kocarku.
K bezpecnosti priznavam, ze kdyz je venku naledi tak dam radeji dite do kocarku, protoze mam uz z tehotenstvi spatnou zkusenost s padanim, ale i to lze vyresit nesmykama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
1.7.16 15:32

Určitě je to zdravotně nezávadné. Jen musí být správně vybrané ergonomické nosítko či navázaný šátek. V opačném případě se dá dítěti dost uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.7.16 15:36

Ergonomické nošení je zdravé, prospěšné a pro děti zcela přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.7.16 15:46

@lindacka Můžu poprosit o srovnání šátku a nosítka? Jaké má co výhody a nevýhody, k jakému účelu je lepší šátek a k jakému nosítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
1.7.16 16:06

@Lendeš to je o oblibě, řekla bych. Já mám manducu, ta je až od tří měsíců. S prvním dítětem jsem první tři měsíce strávila v posteli nebo na gauči, válely jsme se, mazlily. Pak jsem vzala manducu.
S druhým jsem musela od začátku fungovat, v manduce se hroutila, to nešlo. I když má novorozeneckou vložku a tak. Nebylo to ono. Šátky mi nikdy nebyly blízké, bála jsem se, že to blbě uvážu, dítě mi vypadne, přišlo mi t složité.
Ale druhá pořád plakala a chtěla se chovat. Mě bolely záda a ruce a děs. V kočáře řvala jak tur. Pustila jsem si na youtube jak se váže šátek, vypadalo to najednou snadně. Měla jsem kolem pár holek se šátkem a chválili si to. Tak jsem objednala. Základní úvaz jsem se naučila rychle. Malá byla moc spokojená, já měla volné ruce, mohla jsem chovat a zároveň fungovat.
Jsou i nosítka na začátek, ale v těch se nevyznám. Přešla jsem pak na manducu, protože je to mnohem rychlejší. Používáme ji hodně. Do obchodu nejvíc. Na procházkách (starší se chce taky někdy vézt nebo nést, tak střídáme kočárek a manducu a děti). Šátek jsem si tak oblíbila, že mě pak mrzelo, že se mi to nechce vázat a používám manducu. Včera jsem ho zrovna zase vytáhla, když malá nemohla usnout.
Dřív jsem měla přístup spíš negativní, hlavně k šátku. Ale změnilo se to a já jsem ráda. Kočárek máme a používáme, ale mladší je v něm dost nerada, od narození.
Když jsem měla mimčo (nebo batole) u sebe, bylo klidnější, cítilo mé srdce a blízkost. Krásně spalo. A já jsem ho mohla mazlit a líbat na hlavičku :)
A chovat. Bez toho mě bolely ruce. A s tímhle jsem mohla chovat a škrábat brambory například. Dělala jsem s tím fakt všechno, vařila a pekla, věšela prádlo, vysávala, hrála si se starší. Je to super na procházky, kde není terén pro kočár, třeba do lesa. A do obchodů. Do manducky, do obchodu, šup, rychlovka.

Ať se rozhodnete jakkoliv, tak najděte tady nebo na fb nějakou skupinu nebo stránky, kde vám poradí, které nosítko nebo šátek je dobrý a hodí se pro vás. Abyste se nenapálila „visítkem“ nebo nekvalitním šátkem z metráže. Kvalitní šátek je pohodlný. A dobrý úvaz taky. Po celém dní člověk záda cítí, ale maličké miminko se dá nosit hodiny a v pohodě.
Včera jsem nesla tu naši desítikilku a akorát jsem se zadýchala do kopce :)
Mám dobrý šátek za 1500,– Nelekejte se těch za deset tisíc :) Jsou lepší, ale nejsou nutné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
1.7.16 16:13

Šátek se dá uvázat na parkovišti. Dá se to udělat i tak, aby ho člověk nevyválel po zemi, ale nosítko je rychlejší.

Ale ten začátek v šátku, to bylo… no krásné. Mimčo v něm bylo pevně, ale pohodlně. A dařilo se mu! Je v tom šátku takové obejmuté nebo jak to říct.

A když se mi rozvázal uzel (to se mi stalo, protože jsem měla moc krátký šátek), tak ten úvaz se nerozpadne a dítě nespadne, jak jsem si myslela. Úvaz se trošku povolí a to cítíte, takže to upravíte. Ten šátek to drží. Dítě opravdu nespadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.16 16:18

A poradite mi nejake nositko? Malynu jsou tri mesice takze to asi nic neni, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.7.16 16:24

@PetronelaNufkova Ergonomické nosítko i šátek jsou v pořádku, prospěšné a ppříjemné pro dítě i maminku (za předpokladu správného použití) a navíc praktické. Mám šátek, nosítko i kočár a střídám podle potřeby.

@Lendeš nosítko je jednodušší a rychlejší na použití, je u něj menší riziko špatného „navázání“, ale je nevhodné pro novorozence a malé kojence (i ta, u kterých píšou, že jsou od narození). Šátek je vhodný pro dítě jakéhokoliv věku (za předpokladu, že ho ještě uneseš), sedí na jakoukoliv postavu, z mé zkušenosti i z ohlasů okolí je pohodlnější pro nosiče, protože váha dítěte se víc rozloží po celých zádech. Navázání je ale pracnější zvlášť u dětí, které se přitom různě kroutí a hemží. Každému vyhovuje něco jiného, nedá se říct co je lepší, mě osobně nejvíc vyhovuje začít s šátkem a postupně přejít na nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.7.16 16:29
@PetronelaNufkova píše:
A poradite mi nejake nositko? Malynu jsou tri mesice takze to asi nic neni, co? :think:

Ať už si vybereš cokoliv, určitě ho předem vyzkoušej, pokud máš tu možnost, zase každému může vyhovovat něco jiného, záleží i na konstituci maminiky i miminka. Obecně nejoblíbenější jsou Manduca, Kibi, Ergo, Tula, Beco, Bondolino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
1.7.16 16:40

Šátek jsem nezkoušela (znám se, zauzlovala bych se :mrgreen: ), ale manduca je u nás hodně používaná, nosila jsem v ní už od nějakých dvou měsíců - jakmile mělo mimino dostatečnou váhu.. teď jí určitě budu používat taky, hlavně když potřebuju někam po úřadech, do MHD a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
1.7.16 16:45
@PetronelaNufkova píše:
A poradite mi nejake nositko? Malynu jsou tri mesice takze to asi nic neni, co? :think:

Proč by nebylo? Jsou nosítka, která lze použít už od narození, buď mají novorozeneckou vložku nebo jsou tzv. „rostoucí“ - lze nastavit šířku mezi nožičkama, délku zádového panelu… Např. Manduca, Ergo, Kibi, Kokon…
Další možností jsou různá nosítka typu mei-tai - ta nemají přezky, ale zavazovací popruhy, jsou lehčí, pro malé miminko přizpůsobivější. Výrobců je mraky, dají se koupit i doma šitá třeba na Fleru.
A já osobně mám pro mrňavé mimino výbornou zkušenost se šátkovým nosítkem Caboo - je to vlastně elastický šátek sešitý do kříže, který se na bocích dotáhne přes dvojité kroužky. Nic se nemusí složitě vázat, přitom se perfektně přizpůsobí miminku i nosiči.

Možností je dost, záleží na tom, co od nosítka očekáváš, jestli chceš něco „vychytaného“ se spoustou nastavovacích prvků nebo naopak co nejjednodušší, kde a jak ho chceš používat, do jakého věku dítěte, kolik jsi ochotná investovat… Prohledej internet, hledej ergonomická nosítka a čti jejich popisy. Vždy je u nich uvedeno, pro jak staré a jak těžké děti jsou určená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.16 17:34

Jeezis holky ja to napsala spatne - jsou mu tri tydny 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat