Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojky, v prosinci se nám narodí miminko… protože musím synka vozit do školky autobusem napadlo mě že si koupím nějaké nosítko… zalíbilo se mi Bondolíno i jiné značky, ale píší že je do objemu 110cm… nevím kolik budu mít pas po narození mimča, ale jsem silnější postavy, navíc bude zima, takže budu mít zimní bundu…
Proto se ptám, prodávají nosítka které se dají nastavit a zapnout na jakékoliv tělo? nebo je daný nějaký maximální rozměr a já mám tedy smůlu…
Moc děkuji za odpovědi. ![]()
Ahoj, mám Bondolino, u něj je to na suchý zip a přeci jen musí být určitá styčná plocha zipu na sobě, aby se to nerozpojilo.
Myslím, že k Ergu prodávají prodlužovací díl.
Ale z mého pohledu se nosítko pro úplně malé mimi na stojáka neosvědčilo. Nelíbilo se mu tam, jak nedržel hlavu a celkově měl příliš roztažené nožičky. Což by možná řešilo zase to ergo, má možnost vložit malé mimi v kolíbce.
Nosit v zimě malé mimi mi přijde výhodnější pod bundou než na ní. Nemusíš hned kupovat nosicí bundu, stačí si ušít nebo nechat ušít ke své bundě v:,–(ku, kterou zapneš přes mimi, případně ještě kapsu na nosítko z fleecu. Jediné, co by bylo problematičtější je nošení na zádech, to pod obyč bundou nedáš a když je dítko navlečený a ty máš bundu…
Tam by možná byl lepší nějaký úvaz na záda šátkem, pokud by byl jednoduchý a šátek dlouhý, tak by tam mělo být dost kapacity. Ale to nevím, zatím nemám vyzkoušeno.
já si ušila meitai, takže si to velikostně můžeš přizbůsobit.
pár odkazů jak na to :
Nejvíc velikostí pojme asi mei-tai - ale takhle malé mimino se nosí v zimě pod bundou, líp se mu tak reguluje teplota (ani nemusí být nějaká speciální - tu první zimu jsem přes děti vždycky zapla bundu, co jsem nosila normálně - nebyla až tak úplně vypasovaná. Nosila jsem „na stojáka“ v šátku, takže stejná poloha jako v nosítku (Manduca má zmenšovací vložku pro mimina, aby se daly dobře nosit vertikálně).
Ahoj, já nakonec na malého pořídila Mei-Tai (právě z „krásného nosítka“). Jsem moc spokojená a Sašík taky - rád se v něm nosí. Do mei taie ho moc neoblíkám, když je chladněji, mám jednu fleecovku, která se zapne i přes něj a i jednu lehkou bundu. Ven jen kouká jeho hlava
Zimu jsem ještě neřešila, ale uvažuji o nějaké širší obyčejnější bundě, ještě uvidím ![]()
Ten mei tai z „krásného nosítka“ paní šije prakticky na zakázku, takže není problém se s ní domluvit na delší popruhy podle tvé postavy.
Včera jsem na netu našla, že se prodává prodlužovací kus k bedernímu pásu na bondolinu. Jen to měli vyprodané, tak nevím, zda se nevyrábí už, či co, ale jde to prodloužit ![]()