Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Lenka 23.10 to nepoznáš, dokud nevyzkoušíš. Jsou lidi, kterým nesedí manduca, kibi ani všechny tyhle super nosítka a zůstanou třeba u šátku. Jsou baby, kterým nesedí šátek. Já zkoušela manducu, pro nás nevhodné - netuším, co mi na tom vadí, ale vadí.. mmchdm, kup limitku, když nebude sedět, prodáš ji v klidu dál ![]()
Ja osobne mam Mei Tai a je to skoro jako satek a nemuzu si ho vynachvalit.
Manduca mi bohuzel nejak nesedla ![]()
Já bych radila si to někam jít vyzkoušet.. může ti nejlíp sednout něco úplně jinýho
Já šla původně taky pro Manducu ale vůbec mi neseděla a odešla sem s Ergobaby a je perfektní ![]()
Je jedna z nejlepsich, ale i mezi kvalitnima ergonimickyma nositkama je uz dneska solidni vyber. Bohuzel stale prevazuji kvanta tech nekvalitnich, ale d-test rozhodne netestoval vse a popravde po tomhle testu se moje duvera v tuto instituci velmi otrasla (nositko z druheho mista bych teda rozhodne nedoporucovala). Kazdopadne souhlas s tim, ze je vhodne to vyzkouset. Ale zas s manducou mas jistotu, ze ji pak zas velmi dobre prodas nebo naopak koupis ve velmi dobrem stavu z druhe ruky. Ja ji mela a sedla mi skvele.
Ja mam Manducu. Postrehy: Neni vhodna pro uplne male miminka, my ji v komfortu zacli uzivat az kolem 5. mesice… Prilis siroky rozkrok, proto… Pak zacal problem, ze mala chtela koukat… V Manduce se to nedalo, pac tam dite muze byt pouze smerem k matce. Takze jsem si dokoupila Chico nostiko v bazarku…
Ale nemenila bych, poslouzila, ted je mala vetsi, chce chodit, aneb ciha z kocarku, takze ji vice mene nepouzivame, ale urco ji mam porad sebou, kdyby mala dostala splin a chtela byt u mne…
Sousedka ma Beko, mala nechce byt nikde jinde, a uzasne jim sedla… Mala ma rok a porad od 3tiho mesice jsou v nositku…
Mám šátek, manducu a krosničku. První byla šátková. Druhé miluje od mimina manducu. V šesti týdnech jsme s ní v pohodě zvládli dovču v Krkonoších. Nosím i teď. Malý bude mít dva.
Dobře se nasazuje, člověk nikde netahá šátek po zemi. Vozík třeba i pod kočárem, když pak jdeme třeba na rozhlednu.
My mame manducu a zada neboli- zapinam tedy pasy krizem, ne jako batoh
ale rada bych pak v budoucn vyzkousela i satek ![]()
@nadus ergonomické nosítka nejdou dát tak, aby dítě bylo po směru. Je to proto, že je to ergonomicky zcela nevhodné. Nosítek, klokanek apod. je plný net, pořád to lidi kupují
Když už, tak fakt ergo. Když chce dítko koukat, tak šup s ním na záda.
@Lenka 23.10 pro nejmenší miminko to není, to je lepší klokanka, ale z té mě bolela krční páteř strašně. Manduca je opravdu super, nosím tam ted rok a půl syna a je to pohodlné a nebolí nic. Nosila jsem tam i dvouleťáka na hříbkách, ej to fakt jak batoh na záda. Jen se musí opravdu dobře nasadit. Když jsem zkoušela šátek, taky mě z toho bolela krční páteř.
Já jsem v manduce postupně odnosila (a stále nosím) dvě děti. Nosila jsem je od cca měsíce a žádný problém s tím nebyl. Obě děti byli moc spokojené a výhled měli určitě lepší jak z hlubokého kočáru. Přemýšlím a nevím co bych manduce vytkla. Jsem víc jak spokojená.
Osobně jsem zkoušela Manducu, Beco a Bondolino. Vyhrála Manduca, odnosila jsem obě děti. Je fakt, že mezi 2 a 4měsícem bylo takové hluché období, kdy novorozenecká vložka byla pro mojeho buřta už malá, ale ještě neměl dost dlouhé nožky aby šel „posadit“ klasicky. Ale potom super. Obvykle dítko usnulo. Mám 160cm a nosila jsem popruhy křížem. Staršího jsem nosila do 18m, mladšího do 2 let (takže nějakých 12kg úplně v pohodě, vepředu i vzadu). Některé obchody nabízejí i možnost zkoušky, na týden. Taky jsem toho využila.
@nadus žádné ergo není určeno na nošení čelem ven - to je totiž špatně. Chicco je klasické visítko, nic víc
aby dítě mohlo koukat, nosí se na zádech, nikdy čelem ven.
@andelka83 píše:
@nadus ergonomické nosítka nejdou dát tak, aby dítě bylo po směru. Je to proto, že je to ergonomicky zcela nevhodné. Nosítek, klokanek apod. je plný net, pořád to lidi kupujíKdyž už, tak fakt ergo. Když chce dítko koukat, tak šup s ním na záda.
ehm das si pulrocni miminko na zada? asi tezko… ja si myslim, ze vic nez vsechna doporuceni, by maminka mela pouzit cit pro danou situaci a dite… a nevidim, ze by nase mala mela traumu z toho, ze byla obcas i v Chicu a jak rikate visela
…
@nadus no to ne (nejsem si jistá zda to jde, já dávala na záda až trochu větší dítko, které samo sedělo, i když pořád má vnosítku ty nožky podsazené). Ale dopředu taky ne. Sama bych tak být nechtěla. Jsou období kdy prostě nosítko tolik možné není. Ale do klokanky bych ho proto nedala.
Příspěvek upraven 02.04.15 v 13:09
Pro nošení dětí jsem už byla od vás přemluvena
Teď by mě zajímalo, jak se ve všech těch značkách vyznat. Hodně z vás psalo, že nejlepší je manduca, i v dtestu dopadla dobře, ale taky někdo psal, že z ní bolí záda, ale to je podle mě tím, že je špatně nasazená, nevím nemám zatím zkušenost. Dívala jsem se na manduca.cz v limitované edici mají teď krásné nosítka tak potřebuji ještě kousek žduchnout, abych si nosítko objednala