Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobry den mile maminky. Mate prosim nekdo zkušenost s timto nositkem? Libi se mi, ze popruhy jsou na zadech do krize a zda se mi velmi pohodlne a dobre zpracovane.
Mam Ergo a vubec mi nevyhovuje. Jsem silnejsi postavy a prsata a popruhy se mi zarezavaji pod pazi a je to velmi neprijemne. Do krize mi dat nejde popruhy jsou moc kratke. Tak shanim nositko co je dělané jinak nez Ergo. Ale rada bych slysela konkretni zkusenost. Dekuji moc za prispevky.
@Bureschka toto nevypadá jako ergonomicke nositko. Doporucuju přidat se na Facebooku do skupinky Nosíme deti. Tam ti poradi. Navíc existuji v každém větším městě skupinky maminek, které ti i nositka půjčí vyzkouset a poradi ti jak správně nositko nastavit, aby to bylo zdravotně dobre pro prcka i tebe;)
Křížit na zádech jde spoustu nosítek, která mají na ramenních popruzích spony. Např. Manduca, Kibi, Beco… a pak dalších, která mají vázací pruhy - Bondolino, Storchenwiege, Hopp-tye, Didytai, Evobulle… Stačí si jen vybrat.
@Anonym82 pisi, ze to je ergo nositko. Jsme na malem meste a tady siroko daleko nic neni. Zkusim na FB najit nejake info.
@AnastazieB tady u toho je fajn, ze kriz je pres cela zada az dolu. Manduca atd ma kriz jen v horni polovine zad. A mam to Ergo zkrit jde taky, ale popruhy jsou pro me kratke. A stejne je ten kriz jen mezi lopatkami.Ja mam vyhrez plotenky a potrebuju neco co je pro me pohodlne a Ergo to tedy neni. Tak prave hledam nositko co ma kriz pres cela zada. A co rikate na Babymoov?
Vazaci Mei Tai me taky napadlo, sle to Pao se mi libi nejvic.
Babymoov už vůbec ne, to nejsou ergonomická nosítka. To Pao taky ne, nebo resp. na pár měsíců jo, ale jakmile začne mít dít delší nožky, tak mu budou viset dolů. A neumím si představit, že by pásy šly přes nožičky. Určitě nekupovat bez vyzkoušení.
@AnastazieB aha tak me pripada Babymoov jako Manduca jen levnejsi. A je to ergo nositko proc myslis, ze neni? ja uz fakt nevim co tedy koupit. Bybymoov je mezi nozkami stejne siroke jako Manduca.
@Bureschka ergo nositko nesmí mit vyztužené zadá a musí mit látku od kolonka ke kolinku. Tady u toho nositka mi připadá, ze ma vyztužené zadá dle fotek, ale nevim, neviděla jsem ho nikdy na živo. Ještě je dobre nositko Kibi a hlavně je rostoucí, vydrží ti delší dobu. Ještě bych dodala, ze to ze napíše výrobce, ze to je ergo nic neznamená, oni si tam napíší cokoliv, hlavně aby prodali ![]()
@Anonym82 Dekuji za nazor a Kibi mi nevyhovuje, takze to skrtam. U toho Babymoov nevim jestli ma vyztuzena zada, ale pry je jako Manduca. Zkusim to nejak zjistit.
@Bureschka jestli mas Facebook, nápis do te skupinky. Jsou tam holky z cele republiky, co nosí. Poradi ti a je tam album s nositky dle vel ditete. Ja jsem v nošení začátečníce, tak ještě nemám tolik zkušenosti ![]()
Omlouvam se za svou nevedomost, ale proc je toto nositko tak nevhodne? Vzdyt je ergonomicke, neni nejak tvrde vyztuzene, staci se podivat na nejake videa, nohy jsou v poloze do M, dite nevisi za „rozkrok“… Me osobne se treba taky libi vice nez jine ergo nositka ![]()
@martinaska to ze výrobce napíše, ze je nositko ergonomicke, neznamená, ze tak je. Toto nositko rozhodne neni zdravotně v poradku. Je vyztužené a dite tam nema látku od kolinka ke kolinku. Navíc se to váze podle me dost pro dite nepohodlné pres nozky. Za tu cenu koupíš manducu, která rozhodne ergo je
. Jak uz jsem tu psala, podívej se na Facebooku do skupinky Nosíme deti, je tam seznam vhodných nositek dle veku, daji se tam sehnat ověřena použita nositka a holky poradi. Nebo si zjistit regionální skupinku v nejbližším městě, nejlepsi je si nositka vyzkouset, i prckovi kolikrát nesedne hned první nositko a každé ma své prednosti ![]()