Šátek na nošení novorozence

474
16.8.16 14:19

Šátek na nošení novorozence

Ahoj všem! Ráda bych pořídila šátek, ale vůbec se v nich nevyznám, nevím jak vybrat správnej, nemám možnost kde vyzkoušet. Doma mám měsíčního čtyřkiláka, přibírá docela rychle. Mám velikost 40-42. A dál nevím, co je zapotřebí při výběru šátku. Malej mi trpí na koliky a ublinkávání, pomalu jinak než na ruce nebo hrudi nechce spát, takže šátek fakt potřebujeme. Poraďte jakej nebo na co si dát při výběru pozor, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5215
16.8.16 14:24

Určité si rozmysli jakou chces gramaz pod 240-250 bych nesla, pak délka pro tebe bude zřejmě 5 tká možná i 6 stka pokud bys časem stala o vícevrstvé uvazy:)
Jinak super stránka je satkomanie.cz
Pak po tech dvou bodech už je jen na tobě jakou zvolis znacku. :mavam:

Jediné na co si dej bacha jsou levné satky ( ty špatně drží a maji i nízkou nosnost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4426
16.8.16 14:30

@Anna01 odnosila jsem čtyři děti v šátku Vatanai, jsou ale i elastické šátky a ten by možná ze začátku byl pro tebe jednodušší na utahování, nejsou tak nosné, takže bys asi, pokud budeš nosit i starší dítko musela pořídit nějaký nosnější šátek, ale na začátek bych možná šla do nějakého elastického z druhé ruky a kdybych zjistila, že je dítko v šátku spokojené, šla bych pak do nějakého pořádného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.8.16 14:58

@Anna01 Volila bych určitě pevný šátek s vyšší gramáží a ne ustřižený z metráže- tzn. výběr docela široký a v rámci tohoto dobře poslouží podle mě v podstatě vše. Já mám úplně obyč. Girasol, ani gramáž a délku nevím, dostala jsem ho. Před mými dětmi odnosil tři děti švagrové a mě posloužil jak na novorozence, tak na 11kilové batole, v zimě, v létě. Nedělala bych z toho zbytečnou vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
16.8.16 16:08

Urcite hned pevny satek a pocitat s tim ze jen jeden stacit nebude (obcas ho bude potreba vyprat apod),ja mela na mesicni sanami orisek s bambusem a jinak 100%bavlna je taky vic nez vhodna.lepe kupovat z druhe ruky uz zanoseny a nebk takovy ktery je mekky uz novy. hodne je chvalena znacka Loktu she. Na fb je hodne nosicich skupin napr. nosime deti a konkretne v teto skupine lze nacerpat hodne info a i koupit z druhe ruky.jsou tam odkazy na regionalni slupinky takze urcite najdes i nekoho ve svem okoli kdo muze poradit. noseni je parada :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.8.16 16:36

Taky premyslim nad koupi satku, slysela jsem, ze nosene deti jsou klidnejsi, mene placou a rada bych to vyzkousela.

Mam ale 2 obavy:

1. Jsem velice drobne postavy a mam citlive zada na zatez. Vubec mi nevadi se hrbit u pocitace v kanclu, ale beda kdybych nosila tezky ruksak, nebo nejak jinak zatezovala zada. A takove 4kg staci, abych z toho mela bolesti… trochu se uz ted bojim poslednich 2 mesicu tehotenstvi.

2. Nejak si vubec nedokazu predstavit, jak toho drobecka na sebe privazu, bez toho, aby mi spadla na zem. Cele to vazani mi prijde strasne komplikovane…

Jinak, kdyz jste nosily sve deti v satku, dalo se s tim drobeckem delat nejake drobne domaci prace? Napr. naskladani nadobi do mycky nebo sbirani ponozek pana manzela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.8.16 18:02
@zolycka píše:
Urcite hned pevny satek a pocitat s tim ze jen jeden stacit nebude (obcas ho bude potreba vyprat apod)

Pokud není dítě blicí a šátek není z moc savého materiálu, tak v pohodě jeden vystačí, mám to vyzkoušené :-). Stoprocentní bavlna - večer vyperu, ráno mám suché, nosím prakticky denně. Víc bych si jich pořizovala jen v případě, že bych neměla kočárek a výhradně nosila.

@warita
Ano, je to pravda, ale úplně na to nespoléhej, já mám velmi nošeného uřvance, nošený je denně a uřvaný je od narození, v roce ho to ještě nepřešlo. Ale bez šátku by to bylo mnohem horší, to bych si asi šl hodit mašli. 1)tak ony ty 4 kilča ze začátku jsou jako pírko, pak to chce nosit pravidelně, aby bylo tělo zvyklé na zvyšující se zátěž a holt taky cvičit na zádové svalstvo. 2)pokud se cítíš nejistá, doporučuji jít na kurz a zkusit si to nanečisto. Jinak já jsem poměrně nešikovná a ani jedno dítě mi zatím nespadlo, a to se u toho kolikrát mrskali jak ryby na suchu.
Ad domácí práce - jak s kterým dítětem. S našimi dětmi to moc nešlo, nesnáší, když se ohýbám, jdu do dřepu nebo bez pohybu stojím nebo sedím. Takže nějaké sklánění k myčce třeba nepřipadá v úvahu, sezení jen na gymnastickém míči, při věšení prádla neustále přešlapovat atd. Ale s jinými dětmi to jde, tak třeba se ti narodí ta hodnější varianta :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
16.8.16 20:59
@zolycka píše:
Urcite hned pevny satek a pocitat s tim ze jen jeden stacit nebude (obcas ho bude potreba vyprat apod),ja mela na mesicni sanami orisek s bambusem a jinak 100%bavlna je taky vic nez vhodna.lepe kupovat z druhe ruky uz zanoseny a nebk takovy ktery je mekky uz novy. hodne je chvalena znacka Loktu she. Na fb je hodne nosicich skupin napr. nosime deti a konkretne v teto skupine lze nacerpat hodne info a i koupit z druhe ruky.jsou tam odkazy na regionalni slupinky takze urcite najdes i nekoho ve svem okoli kdo muze poradit. noseni je parada :srdce:

Přidávám odkaz:

https://www.facebook.com/…40121418990/

@Anna01 Ahoj, v této FB skupině najdeš nejobsáhlejší info, odpovědi na všechny své otázky + regionální skupinku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
16.8.16 22:12

@Hoa Mai nám jeden nestačí :) dítě v kočárku vydrží ale pouze do chvíle než začne být ospalé… a tak mám doma aktivně používané šátky 3 a ještě plánuji pořídit ring sling a kratší šátek na úvazy na záda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí