Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojte,
prosím poradíte mi s Nosičem V.I.Baby, pokud máte někdo zkušenosti a nebo se v tom více vyznáte? Toto nosítko jsem dostala ale nejsem si s ním uplně jistá. Hodně jsem si o nosítkách četla a ne každé je správné…
Moc díky!
@ppaj je to visítko, nikoliv nosítko.. vyhodit, pořídit ergo
@martina.se píše:
@ppaj je to visítko, nikoliv nosítko.. vyhodit, pořídit ergo
Díky
jsem si myslela… ![]()
@ppaj buď ho pošli dál, nebo u nás jsme využili jako cestovní židličku
přikurtuješ takhle dítě ke klasické židli ![]()
Ahoj, tohle nosítko opravdu vhodné není..záleží na jak velký miminko hledáš? Vřele ti doporučuju najít si na fb skupinu Nosíme děti, tam ti holky rády poradí, co a jak:)Jinak vhodná nosítka jsou například Manduca, Ergobaby, Tula, Noiga, Storchenwiege,..v těchto nosítkách docílíš správnýho napolohování miminka, kdy má dítko nožičky do písmenka M(kolínka výs než zadeček), nožky má doširoka roztažené a látka nosítka tím pádem musí být od kolínka ke kolínku. Ve správném nosítku je možné nosit pouze čelem k rodiči. Páteř se tak může přirozeně zakulatit (a to i díky tomu, že nosítko NENÍ vypolstrované v oblasti zad), hlavička je opřená o tvůj hrudník(tím pádem netlačí na páteř). Dítko je klidnější, protože má oční kontakt s rodičem a když na něj přijde spánek, opře se o rodiče a slyší tlukot jeho srdce..je to Boží:)
@Gioi moc díky za dlouhý koment, já si to právě myslela že to moc vhodné není, ale nechtěla jsem držkovat
hned když to byl dárek, mě to stejně víc táhne k šátku…tak budu vybírat spíš mezi nima
Vůbec není za co:)Já na nošení přišla relativně pozdě, v 11ti měsících malé, takže jsem šla do nosítka s ohledem na to, že začínala chodit a bylo to rychlejší:)Šátek si šetřím na druhý mimi:)jdi do něj, musí to být pecka! Pokud neplánuješ obhlídnout skupinku na fb, tak ti jen doporučím vyvarovat se značkám jako Pentelka, Medley, Womar,..jsou to metráže, které nemají vlastnosti tkaného šátku a tím pádem není nošení moc pohodlné..
Jinak měla jsem od švagrové Chicco „nosítko“, je to to samé v bledě modrým jako to tvé darované..ani jsem poradne nevedela, jak ji tam mam nasoukat a po pul hodine(to mela tak 6kg), me neskutecne bolely zada…do noseni me trochu zasvetila spoluzacka, ted mam Tulu toddler a muzu nosit treba hodinu a pul se 14kg a necitim nic:)
Ono je to nelehký, chteji ti udelat radost, tak to koupi i kdyz o tom pramalo vi…navic jim pani prodavacka jeste odkyve, jak je to super, protoze taky prd vi:D Chce to si shanet informace sama
@ppaj šátek je určitě lepší
mi se kluk teď pomalu odstavuje, ale nebyl problém zvládnout několikahodinový výlet, kdy jsem ho v šátku nesla - a to trpim na záda ![]()