Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Je to vůbec reálné? Je tu nejaka maminka, co nosí 13kg (a víc)dítě? Asi to bude spis už ta krosna na záda, než nosítko. Ale ani to si moc neumím představit, že se s tím vydám na výlet, kde to půl dne potáhnu :/ tak bych ráda nějaký zkušenosti z praxe.
@Bizky Mám Kibi v tom nosím i 17kg dítě. Je tula na větší děti. Krosna je sama o sobě těžká.
Loni jsem nosila 15 kg dcerku v batolecím nosítku Skaldino. Vynesla jsem ji třeba na Lysou horu. Dolu šla potom už sama. Měla 2,5 roku. Letos jsem těhotná, tak holt musí po svých, ale ona nemá problém kolem těch 5 - 7 km ujít, no a já ve svém stavu také víc nedám
.
Nedávno jsem nesla 3 letého syna v manduce na břiše. Má 13,5kg a úplně v pohodě
13kg, to bylo synovi 1,5r a nosil se jak na zádech v nositku (krosnu bych neunesla, špatně těžiště), tak doplňkově v ringslingu. Když mi pak povyrostlo těhotné břicho, vazala jsem na záda do šátku úvaz, který se zavazuje na hrudníku.
Mladšího syna jsem nesla určitě ještě jako 2,5 letého v Zoo v nositku, nevím, kolik měl tehdy, ale na tříleté prohlídce 18kg. To už teda nebylo počítáno v hodinách (starší to jako batole klidně na dvě hodiny zákoník), ale taky si hodil chrupku. A taky už se fakt pronesl.
Měla jsem poměrně dost nosítek a šátku, z těch batolecich Bluebear, Kibi a ještě jedno z Fleru, kdybys mě zabila, nevzpomenu si na název. Ale tedy byla jsem zvyklá na pravidelnou zátěž od kojenců po batolata rovnoměrně, něco jiného bude asi jen tak hupsnout do nošení 13kg dítěte a něco jiného si postupně zvykat na zátěž ![]()
Chce to vyzkoušet, nevím, jak je to teď s půjčováním, ale půjčila bych na výlet a uvidíš.
Já v šátku na zádech poponášela 14kg syna, pak jsem otěhotněla a chlapec má utrum, musí všechno odšlapat po svých.
Mám Kibi a v pohodě jsem nesla 16kg dceru když ji na výletě nebylo dobře. Tuším že Kibi má nosnost do 20 kg.
Doporucuji Andalu, přímo napsat paní která ji šije, udela na míru vše pro pohodlí tebe i dítěte ![]()
Chodim s detmi denne na celodenni vylety. Deti aktualne 1,5roku, 3 roky a 4 roky.
Chodime denne prumerne 20 km.
Nosim v manduce na stridacku vsechny tri.
Nejmensi na brise kdykoliv dle potreby, prostredni a nejstarsich na zadech na spani/odpocinek.
Nejstarsi ma 105 cm a 16 kg.
Obtize mi to nedela.
A pro doplneni, ze nejsem zadny rambo, sama mam na 169 cm 48 kg ![]()
@Bizky píše:
Je to vůbec reálné? Je tu nejaka maminka, co nosí 13kg (a víc)dítě? Asi to bude spis už ta krosna na záda, než nosítko. Ale ani to si moc neumím představit, že se s tím vydám na výlet, kde to půl dne potáhnu :/ tak bych ráda nějaký zkušenosti z praxe.
Za me jednoznacne KiBi. Syna 15kilo jsem nesla uplne v pohode na zadech.. a nesl se mi lip nez 9kilo na brise. Ta vaha se krasne rozlozi..
a kdyz mel v roce 13kilo.. nosila jsem ho jeste na brise a taky uplne v pohode..
mám beco toddler, nosím 17 kg syna, klidně i půl dne, pokud tam vydrží. Když jsme na výletě, tak tam spí. A nosím ho pořád na břiše, je tam radši než na zádech. Krásně se to rozloží. Zkoušela jsem i kibi, ale na takhle velké děti mi to moje připadá pohodlnější, má lepší polstrování a lépe mi sedí kvůli rozkládání váhy.
Já mám 10 měsíčního syna a má 13 Kg a nosím ho v manduce. Jde to pokud jsi zvykla od začátku na zátěž.