Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
prosím o radu. Existuje nějaká ergonomická krosna na nošení dětí? Novorozence a kojence jsem nosila v šátku, od půl roku v Kibi ergonomickém nosítku a potřebuji teď nějakou krosnu. V bazaru jsem koupila Salewa Koala, ale když si do ní 2,5 letá dcera sedne, řekla bych, že „visí“ jako u neergonomických klokanek. Prostě látku, na které sedí má jen pod zadečkem a tak asi 3 cm na stehýnkách. Což moc zdravé asi není, že? Existuje ergonomická krosna? Nebo co jiného byste doporučili? Druhé dítě mám v Kibi, tak to je obsazené. ![]()
Ne nic jako ergonomická krosna neexistuje
pokud potřebuješ na větší dítě tak Skalandino dělá velikost XL, pak MoniLu Maxi Plus tuším že se to jmenuje, teď i Kokon dělá toddler verzi, ale u té nevím zda není ještě pro větší děti ![]()
@Popelka12 hlavně krosna je těžká nepohodlná no prostě na prd. Pokud potřebujete jen občas existují půjčovny nosítek za pár stovek na týden. Cenově nevím jak se pohybují tyto maxi nosítka, ale my máme např MartyS toddler mezi verzi (od cca roku do 3 let - samozřejmě dle velikosti dítěte) a syn má 19m 88cm a 12kg a ještě máme dooost místa na povolování mezi kolínky a stálo mě 1900,– i s poštou. Prostě je potřeba aby mělo dítě látku od podkolenní jamky ke druhé, ale to určitě víte, když nosíte
případně pokud nejste přidejte se na FB do skupin na Nosíme děti, holky poradí i další maxi nosítka a je tam i bazar tak třeba bude někdo prodávat za příznivou cenu ![]()
@Kristyna.Vechtova Vyzkoušela jsem krosnu včera a ani já se necítím úplně v pohodě. Nosítko je pro mě lepší. Jde mi o prázdninách o skoro každý víkend, v průběhu roku taky na pár víkendů. A hlavně to pak využije i druhé a třetí dítko. Tak asi koupíme.
Ve skupinkách jsem, tak se mrknu do alb. Děkuji moc za cenné rady! ![]()
@Popelka12 no právě je nepohodlná i pro nosiče. Tak pokud využijete takto tak určitě koupit, klidně i bazarové a v ND jsou ověřené kousky takže není třeba se bát
Není za co, tak přeju dobrý výběr ![]()