Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Jedna se mi pouze o 5 dnu…existuje neco takoveho pro pul rocne dite? chce videt…a casto ho nosime. chystame se na dovolenou a kocarek.ho.moc nenadchl…dekuji.
ps: mela jsem fidella fly tai…nelibilo se mu
@katuska1984 píše:
Jedna se mi pouze o 5 dnu…existuje neco takoveho pro pul rocne dite? chce videt…a casto ho nosime. chystame se na dovolenou a kocarek.ho.moc nenadchl…dekuji.ps: mela jsem fidella fly tai…nelibilo se mu
Neexistuje ergonomicke nositko po smeru jizdy. Vsechna takova nositka jsou nepohodlna a hlavne velmi nezdrava! Mnohem mensi zlo je dat uz mimi do sportaku a trosku mu prizvednout zadicka, aby videlo - pokud mu ergo nositka nevyhovuji.
Vice relevantnich informaci viz. skupina Nosime deti na facebooku, tam je rada odbornic na noseni deti a urcite ti rady poradi.
@Limi123 no…jdeme prave na hory a chtela jsem kvuli starsim detem trochu do lesa.
@katuska1984 píše:
@Limi123 no…jdeme prave na hory a chtela jsem kvuli starsim detem trochu do lesa.
Pokud mu opravdu nevyhovuji ergonomicka nositka celem k nositeli, zkus se poradit v te skupine Nosime deti. Tam opravdu vedi, o cem mluvi, jsou tam maminky, ktere jsou do noseni blazni. Ale myslim, ze ti napisou totez, co ja, jedine zdrave noseni je celem k nositeli, a to jeste jen v nekterych nositcich. Ta nositka celem od sebe jsou spis visitka, dite prakticky visi za rozkrok. Jeste je moznost nosit dite v ergonomickem nositku na zadech.
Jinak treba z Kibi je vyhled dobry, i kdyz je celem k nositeli a je ergonomicke.
http://m.splynuti.webnode.cz/…nebo-vozit-/
Příspěvek upraven 12.06.18 v 00:16
Existuje. Ovšem nic z toho „po směru jízdy“ není pro dítě vhodné a to velmi zásadním způsobem. Proto v této kategorii seženeš jenom klokanky, které na delší nošení vkuse nebudou pohodlné ani tobě, ani dítěti.
Pokud už drží hlavičku a vyžaduje koukání „po směru jízdy“, nosítko se dá umístit na záda nosiče.
Zdaleka nejlepší je ovšem krátký šátek a uvázat ho na bok.
Jen podotýkám, že nejpravděpodobnější varianta, proč se mu nelíbilo ve Fidelle, když jinak se rád nosí, je, že v ní byl špatně umístěný. I ta nosítka se musí seřizovat podle potřeb dítěte, přizpůsobit nošení oblečení apod.
Po směru jízdy, to je halvně tak nepohodlný pro oba, dítě i nosiče, že s tím bych si teda procházky v lese neuměla představit. dá se nosit na zádech, nebo i na tom břiše, dát trochu výš, aby vidělo
@SlečnaDahlia nosime ho zady k nam…potrebuje mit vsechno pod kontrolou
Baby Bjorn a spoustu dalsich, i nektera Erga tak funguji (jestli se daji sehnat v CR, ziju v zahranici)…ergonomicky v poradku to nikdy nebude, ale je to na tobe. Tech par dni ho neznici na cely zivot, ale jestli to bude pohodlne, to nevim.
Jo, treba Ergo 360 sezenes, tam jde dite otocit
https://www.nositko.cz/…-blue-darek/
Treba zrovna Ergo tvrdi, ze v tomhle nositku je ta poloha ok
rozdíl mezi ostatními nosítky a nosítkem 360 je poloha nošení dítěte s obličejem směřujícím vpřed, kdy vy a vaše dítě společně objevujete svět v maximálním pohodlí. S unikátní, strukturovanou sedací částí bude vaše dítě vždy v ergonomické abdukční flexní pozici sedu, přičemž záda dítěte jsou v optimální tzv. „C“ poloze.
Ale i vyrobce Baby Bjornu ma na svych strankach, ze je to odsouhlasene pediatry a bla bla…ono se totiz ty nazory na spravne noseni a polohovani ve svete lisi. Takze je to na tobe. Ja tady deti otocene po smeru vidam casto, ale ale nejak se mi ty polohy vetsinou nezdaji.
Ja osobne jsem mela satek a Ergo, ale jednou jsem taky odnosila dite par dni v Baby Bjornu (ne teda proti smeru) a nasledky z toho nema ![]()
Ale dá sa nosiť ergonomicky v smere jazdy v každom slušnom ergo nosítku - na zádech
nesediacim deťom sa to úplne neodporúča, ale lepšie než nejaká klokanka, kde bude visieť za gulky. Zlatá stredná cesta by mohol byť ring sling šátek a nosiť na boku, tak mimčo vidí, mama ho má pod kontrolou, je splnená ergo poloha a dá sa v ňom aj jednoducho kojiť.
Čelem ven od nosiče určitě ne. Předpokládám že v 5m nesedí? Kdyby sedělo lze dát na záda i v nosítku, ale půjčila bych šátek a dala na záda, bude mít rozhled a bude to v pořádku
případně to RS kdy se nosí na boku, ale tam je třeba zvážit pouze jednostranné zatížení ramene, takže to nemusí být pohodlné dlouho..
Přidej se na FB do skupiny Nosíme děti, tam holky poradí a určitě se najde někdo kdo případný šátek půjčí a nebo i ukáže jak vázat, pokud s tím nemáš zkušenosti ![]()
Zkuste nosit na boku.da se v nositku nebo v rsr. a nebo vysoko navázat na záda.
@katuska1984 píše:
@SlečnaDahlia nosime ho zady k nam…potrebuje mit vsechno pod kontrolou
Pod kontrolou může mít všechno i při nošení zboku nebo na zádech. Je to samozřejmě na tobě, ale kvalitní a zdravé nosítko, ve kterém jde nosit čelem od nosiče, neseženeš. Na těch pár dní nejspíš budeš shánět někde v půjčovně nosítek, kde ale klokanky obvykle nevedou. Zmíněné Ergo 360, jak psala @beruska9, je od výrobce obrovský krok vedle a de facto jenom ústupek tomu požadavku „musí vidět před sebe“. Je to určitě lepší než klokanka typu Baby Bjorn, ale k nošení pořád nevhodné: nejde jenom o podsazení a polohu kyčlí, ale i o to, že miminko zvlášť v tomhle věku potřebuje mít možnost se „schovat“ přitulením hlavičky k mámě, když už je kolem něj těch podnětů příliš, a taky si hlavičku položit, když je unavené a chce spát, což poloha čelem od nosiče neumožňuje.
Jak jsem psala, existují jiné možnosti: dát nosítko na záda, uvázat šátek na bok (použít klidně ring sling kroužky), dát nosítko dostatečně vysoko, aby ti malý viděl přes rameno. Připadá mi škoda končit u klokanky nebo u nevyhovujícího Erga 360, když se dá sehnat zdravá alternativa. I když to má být jenom na týden. Při túrách to oceníš i ty.
Přihlas se na FB do skupinky Nosíme děti. Ženské tam jsou milé, mají přehled v nejrůznějších typech nosítek, s požadavkem „nosit, aby mělo miminko přehled“ se běžně setkávají a budou ti klidně schopny i nějaké nosítko osobně předvést včetně usazení miminka nebo doporučit vhodné.