Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Maminky prosím o radu jaké nosítko pro roční dítě, které teď váží 12 kg, aby vydrželo aspoň do 18 kg? Děkuji za tip
Koukni na Manducu. Jsou hodně používané, oblíbené a ověřené.
@Janli Manducu určitě ne! Je tak do roka při malém ditku do roka a půl ![]()
My máme Kibi a velká spokojenost malý má cca 14-15 kg a v poho..
@Momoska88 pokud nejsou problém finance doporučila bych Andalu jedno z nejlepších nosítek, co jsme se synem testovali, pak doma máme MartyS toddler mezi verzi od roka do 3 let, syn má 18m a 11,2kg a nosí se krásně jak na břiše tak na zádech, přiložíme Ti fotky ![]()
Pak je ještě velmi pohodlné Donkey a slovenská značka Lenka ![]()
Vše mám otestované a nosím od narození takže vím o čem mluvím ![]()
To s hrochy je naše MartyS
To červené je že šátku šitá Andala
A to zelené je Donkey, ale tam by byla potřeba větší verze ![]()
@lapagerie no u ergo baby bych si nebyla jistá zda 2 léta měla látku od kolínka ke kolínku, reálné je ergo baby tak do 18m a taky to není zrovna top nosítko, např 360 se vůbec nedoporučuje neb umožňuje nošení čelem od rodiče, což vůbec není ergonomické ![]()
@Momoska88 ideálně bych To doporučila přidat se na Facebooku do skupiny Nosíme děti a tam holky poradí nejlíp ![]()
@Kristyna.Vechtova Tak nebyla v tom celý den, šlo o kratší trasy, např. když byla unavená a já tlačila ještě kočár s druhým dítkem. A asi jde i o to, jak je dítě vysoké, jak dlouhé má nožky…
Jako mimina jsem dcery nosila v „kolíbce“ s novorozeneckou vložkou, pak čelem k sobě (pro kojení za chůze bezva poloha). Čelem od sebe vůbec. Jo a občas na boku… já si tedy na Ergo nemůžu stěžovat, vyhovovalo mi. Ale je to teda už nějaký ten rok zpět ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
@Janli Manducu určitě ne! Je tak do roka při malém ditku do roka a půl
No já ti nevím…nosila jsem v ní osmnáctikilový dvouletý dítě ![]()
@lapagerie jasně chápu, jen píšu načerpané informace a i zkušenosti, pro správný výběr. Tak ono kolíbka a novorozenecká vložka už se též nedoporučuje kvůli špatnému napolohovani, jak říkám píšu jen co jsem vyzkoušela já a myslím si že za těch 18m mi toho rukama prošlo víc než dost ![]()
@Janli no tak to možná tak s rozšiřovači nebo bylo dítě malé, ale reálně je Manduca bez přídavků do roka a půl max. Věř že za 18m co nosím mi toho rukama prošlo víc než dost a 2 leté dítě s výškou 85cm a výš rozhodně nebude mít látku od kolínka ke kolínku a se zádovou opěrkou to bude taky dost na štíru, ale rozhodně neříkám, že Manduca neunese 2 leté dítě, ale už nelze hovořit o ergo nošení ![]()
Mám rostoucí nosítko od MartyS a jsem maximálně spokojená - prcek má cca 12 Kg a nosím ho jak na břiše, tak i na zádech a v pohodě, jako bych nesla peříčko ![]()