Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli jste někdo měl problém s tím, že když jste měli mimi v nosítku, tak že pořád hledalo prso… Pořídila jsem si nosítko Ergobaby kvůli tomu, že malá moc nespí, tak abych doma mohla vůbec něco udělat a taky pro to abych ji v tom zároveň uspala. Jenže ona, podotýkám že nakojená, když ji tam dám, tak pořád hází hlavou a vystrkuje jazýček, takže mám celé tričko mokré a po delší době se začne hrozně vztekat a musím ji vyndat a znova nakojit. Nevím co s tím, asi se nedá nic dělat, těžko si zvykne, že když je v nosítku tak se prso nekoná. Máte někdo podobnou zkušenost? A jak to u vás dopadlo? Předem díky za info ![]()
Tak ten hledaci reflex se časem vytratí. Já to řešila trikem až ke krku, žádná hola kůže, které by se dítě mohlo dotknout a ještě jsem hlavičku podložila bavlněnou plenkou, aby mě dítě necítilo.
Kolik jí je? Já jsem sestinedeli vzdy stravila s dítětem u prsa, podle me to potrebuje. Potom si dítě samo urcilo rozumné intervaly.
@Hadumi a jak se tam to dítě kojilo? to se muselo popustit dolů ne?
Dcera to dělala asi měsíc, pak ji to přešlo. Trochu pomohlo, když jsem na sobě mela rolák. Ale jakmile jsem měla výstřih a ona mi ležela hlavičkou přímo na kuzi, neustale hledala, kam by se prisala.
Malé jsou 3 měsíce a dudlík právě nechce, máme jich doma asi patnáct a všechny plive
Ona mi ožužláva tričko, ale s tou plinkou je to dobrý nápad, na záda může až od půl roku ![]()
Příspěvek upraven 03.04.18 v 20:50
@EmmaAnna měla jsem ho o něco níž a když bylo prso venku z trika, tak bylo výš (neměla jsem žádný velký výstřih, takže ho to nadzvedlo).
@Marelinka píše:
Malé jsou 3 měsíce a dudlík právě nechce, máme jich doma asi patnáct a všechny pliveOna mi ožužláva tričko, ale s tou plinkou je to dobrý nápad, na záda může až od půl roku
Příspěvek upraven 03.04.18 v 20:50
To nemusí uz být hledaci reflex. Tříměsíční dítě zuzla a slini vse, co mu přijde k puse.
@Jana206 no jenže ona se pak začne vztekat, že nic není a klid je až u prsa, kdyby žužlala a byla v klidu tak OK, ale ona opravdu hledá ![]()