Nosítko či šátek - malá postava

171
6.6.18 06:32

Nosítko či šátek - malá postava

Ahojte, plánuji pořízení nosítka / šátku pro mimi. Z nosítek vše, co jsem vyzkoušela, mi nebylo pohodlné. Jsem malé postavy, ani ne metr šedesát a k tomu mám poměrově krátký trup, takže mi nosítka visí až v úrovni kyčlí, které mám dost široké a horozně blbě se s tím chodí, i když je zkrátím na max. U šátku mám taky pocit, že v něm jaksi plavu, ještě veký kus mi visí a to jsem teď těhule - pak doufám bude minimálně břicho menší :D Jak je to se šetrností pro páteř od mimi i mou - mám docela velký problém se skoliózou.
Máte nějakého tipa pro hobití maminky? ;):D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
6.6.18 07:07

@pandoslava: Pre novorodenca je vždy šátek vhodnejšia voľba. Lepšie sa vám obom prispôsobí, miminko pekne obopne a zaistí mu oporu a lepšie rozloží váhu, čo ocenia zase tvoje záda. Ak ti pri skúšaní zostal veľký kus, treba proste zvoliť kratší šátek, vyberá sa podľa tvojej konfekčnej veľkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.18 07:50

Mám 158cm a teda když si dám bederák pod prsa tak mi rozhodně nevisí nic u kyčlí. A co jsi zkoušela za značky? :)

Jinak pro prcka je opravdu ze začátku nejlepší šátek, jakou máš konfekční velikost vršků od toho se odvíjí délka šátku (pokud nemáš šátek elastický ten má jednu délku a dost „blbou“, ale musí být uvázán ve 3 vrstvách takže je spotřeba větší než u pevného šátku).

Poradila bych Ti přidat se na FB do skupiny Nosíme děti a tam jsou nejvíc ucelené informace o nošení a holky Ti poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.6.18 08:01

@pandoslava pro novorozence je rozhodně nejvhodnější šátek, pro páteř taky - pruhy se dají roztáhnout a váha se tak rozloží po větší ploše zad. Pokud máš problém se zády, doporučuju začít nosit co nejdříve, jak se na to budeš cítit a pokud možno pravidelně, aby se záda vytrénovala na zvyšující se zátěž. Mám taky skoliózu, z prvního nošení mě bolela záda a to byl syn ještě miminko, ale jak jsem se vytrénovala, zvládla jsem nosit v pohodě i batole a záda se kupodivu taky zlepšila. Šátek se dá pořídit ve více délkách, takže by sis případně mohla pořídit nějaký kratší.
Ohledně nosítek - Kibi jsi zkoušela? Já jsem taky menší a hubená a Kibi mi vyhovuje právě v tom, že je to takové subtilní nosítko, má hodně variabilní nastavování délky všeho možného a mimo jiné mi vyhovuje, že nemá tak mohutný bederák a přesně, jak říkáš, nesedí mi na kyčlích a nevadí při chůzi. Taky mi vyhovuje, že dobře sedí na úzká ramena. Jen Kibi není vhodné na novorozence, ale od cca 4 měíců (syna jsem v něm začala nosit při 65cm a asi 6 kilech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
6.6.18 08:07

S šátkem neporadím, ale nosítko jsem měla Manducu a byla jsem spokojená, měřím 158.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
6.6.18 09:55

@Kristyna.Vechtova Zkoušela jsem Manducu a Tulu a pak ještě 3 nějaké neznámé značky (jedna z nich byla ručně šitá). Vršky nosím momentálně vel. 34-36, jako netěhotná běžně dětské vel. 152-158 :oops: Neb ani při kojení jsem neměla prakticky žádná prsa. Jako netěhu nemám nic, jako těhu hodně slabé 1, jako kojící normální menší 1. :D Teď v těhu nosím trička 36, aby mi byly i přes bříško, ale přes prsa jsou mi velké. Normálně si i kupuju trička, která mají být nad pupík a jsou mi po boky :D (samozřejmě jako netěhu). Naproti tomu kalhoty 34 jsou mi krátké - nad kotníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.18 10:00

@pandoslava tak to budeš rozhodně potřebovat Slim verzi nosítka, kdy dáš výrobci své rozměry v pase a on dle toho upraví jak bederní pás tak i ramenní popruhy abys mohla dobře dotáhnout, ale určitě bych pro začátek zvolila pevný šátek a s tvou velikostí bych brala 5, stavila by ti asi i 4 ale zase na KSK je vcelku spotřeba tak bych šla do té 5 je univerzálnější.
Pokud máš tu možnost tak se přidej na FB do té skupiny Nosíme děti a tam je i možnost vyhledat si regionální skupinku, kde se holky schází pravidelně a tam vyzkoušíš nosítka i šátky.

Případně Ti můžu poradit i já, ale já mám velikost 38 vršků takže mi je klasická verze nosítek a šátek jsem měla velikosti 6 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí