Jak naučit dítě na nosítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1095
18.6.18 15:48

Jak naučit dítě na nosítko?

Ahoj, mám tříměsíční miminko a jsem na dně z toho, že se mu nic nelíbí a neustále řve.

Řve v kočáru, autosedačce, hačce, houpačce, šátku a dnes to doplnil o nosítko Manducu. Utratili jsme už nehorázné peníze za věci v kterých by neřval a nic nezabírá…

Dá se dítě nějak naučit na nosítko aby v něm neřval sotva ho tam dám? Strašně rád se nosí na rukou, jenže přibírá týdne 200g, nyní má už skoro 6,5kg a ruce už nemůžou. Nechodíme ani na veřejnost protože všude řve :(. Musím ho vždy uhoupat do tuha abych ho mohla položit a i tak je za 20min vzhůru.

Člověk se tak těší na miminko a pak se narodí takové nevděčné dítě…musela jsem to takhle napsat, snad prominete, ale jsem na dně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Soňa Zacharová
18.6.18 15:56

@neria55 Jediná rada až ty budešv klidu tak bude vklidu mimčo. Jak se říká spokojená a klidná maminka je pak spokojené a klidné miminko. Vyzkoušela jsi vše co jde. Zkus ještě zjistit proč pláče zda to je od kolik nebo zda je v tom něco jiného třeba přetaženost pak i hůř usíná a spí. Jinak jsou i miminka co nemají rádi roztažéný nohy jak je u šátku a nosítka proto řve.

• Citovat
  • Upravit
2271
18.6.18 15:58

Idealne navazat velmi rychle, a vyrazit okamzite sviznym krokem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.6.18 16:00

Já teda vázala šátek, ale to je jedno. Ze začátku jsem se musela při vázání hooooodne houpat, pak jsem zapnula vysavač a za chvíli spal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18.6.18 16:02

Noo pron3m dítě ta Manduca není zrovna vhodná, pošli mi klidně do zpráv fotku jak tam malý je (pokud jste nebyli na srazu a někdo poradil osobně), nosím aktivně už 19m a rukama mi prošlo x šátků a nosítek. Případně se přidej na FB do skupiny Nosíme děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
18.6.18 16:03

Ahojky, nemůže být příčina někde? Prdiky? Malá byla hoooodne urvana, ale teda 3 měsíce trpěla na prdiky a ve 4m rostly zuby, takže rvala do nejakxh 8m :) to jsem tw asi moc nepovzbudila :) ale teď ji je rok a je úžasná.. :srdce: takže vydržet!!! Nerve, protože je nevdecne, sle protože je nějaký problém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.6.18 16:16

Neustálý řev by mohl mít i jinou příčinu… Kamarádce takhle řvalo dítě, mělo na něco alergii, druhé mělo zkrácenou uzdičku pod jazykem…

Co bílý šum nebo vibrační lehátko? Nekupuj, někde si to půjč, každé mamině se to válí doma a určitě na zkoušku zapůjčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
18.6.18 16:18

@neria55 ono by bylo dobré nejdřív najít příčinu toho, proč řve. Což je sakra těžké u dítěte, se kterým se nedomluvíš, já vím, ale aspoň se pokusit. Například moje děti od narození řvaly doma proto, že se nudily, potřebují kolem sebe ruch, takže kdybych s nimi nikam nechodila, tak jsem totálně v háji a ani bych asi nezjistila, proč řvou, dokud bych s nimi někam nezašla.
Jinak k tomu nošení - kromě toho, že se ujisti, že je miminko ve správné poloze, nic ho neškrtí, není ta nakřivo, je dobré ze začátku intenzivně houpat - to často pomůže. Taky pomůže jít s ním rychle ven. Jedno z mých dětí třeba úplně odmítalo nošení doma - prostě nuda, ale venku jsem ho nosila dost často. Druhý syn se zase rád nosil i doma, ale vyžadoval do šátku dudlík, jinak do mě pořád mlátil hlavou, hledal bradavku a řval. A já teda nejsem anatomicky uzpůsobená na kojení v šátku, takže to vyřešil ten dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
18.6.18 16:31

Nebolí ho bříško? Naše malá takhle řvala také skoro do 3.měsíce. A manducu jsme začali používat až od 4.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
18.6.18 17:56

Zkus vysadit mleko ze sve stravy, tedy pokud jeste kojis. U nas to pomohlo.

Podle me na nositko naucit nejde, prvni syn se nosil rad, druhy ne. Pokud ho mas tedy spravne uvazaneho, zkus tu skupinu Nosime deti na FB, jak tu uz nekdo psal. Ale prvni syn nechtel byt nosen v nositku, chtel jen satek. Je to neco uplne jineho, nez nositko. Druhy syn nechce to, ani to.

Pokud jsi z Prahy a chces vyzkouset satek, pisni mi. Jinak napis do skupinky Nosime deti, urcite ti nekdo satek pujci a nauci te ho uvazat v miste tveho bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
18.6.18 17:59
@neria55 píše:
Ahoj, mám tříměsíční miminko a jsem na dně z toho, že se mu nic nelíbí a neustále řve.

Řve v kočáru, autosedačce, hačce, houpačce, šátku a dnes to doplnil o nosítko Manducu. Utratili jsme už nehorázné peníze za věci v kterých by neřval a nic nezabírá…

Dá se dítě nějak naučit na nosítko aby v něm neřval sotva ho tam dám? Strašně rád se nosí na rukou, jenže přibírá týdne 200g, nyní má už skoro 6,5kg a ruce už nemůžou. Nechodíme ani na veřejnost protože všude řve :(. Musím ho vždy uhoupat do tuha abych ho mohla položit a i tak je za 20min vzhůru.

Člověk se tak těší na miminko a pak se narodí takové nevděčné dítě…musela jsem to takhle napsat, snad prominete, ale jsem na dně :(

Nema koliku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
18.6.18 18:01
@Tunrida píše:
Já teda vázala šátek, ale to je jedno. Ze začátku jsem se musela při vázání hooooodne houpat, pak jsem zapnula vysavač a za chvíli spal :mrgreen:

I nase tak zaspavala tak a ted kdyz vysavam tak se boji. Silene jak se deti meni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
18.6.18 18:16

Používala jsem šátek, a do teď si z kurzu pamatuji. Navázat, co nejrychleji a pak vyrazit svižným krokem na vycházku a miminko uhoupat. Ale každé mimino je jiné, takže starší to milovala a mladší se nechala nosit jen v případě nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
18.6.18 18:42

Vibrační lehátko máme, i elektrickou houpačku, nelíbí se mu tam, začne hned brečet. Vyžaduje neustálou pozornost a když ji nemá tak brečí. Ale zase je neskutečně šikovný, už teď v 3 měsících se sám otáčí na bok a na bříško, zpět to sice neumí, ale i tak obdiv.

Kamarádka si ho navázala do šátku a byl neklidný, pak ho navázala mě a během chvilky začal brečet a ošívat se, je problém to, že si neumí jen tak položit hlavu natož usnout. Jakmile má impulz že je na bříšku nebo ho držím tak drží hlavu a nepoloží ji ikdybych mu ji snad tlačila…

Ano trápí nás kolíky, ale poznám když ho trápí. Teď nás tři dny už opustily konečně nám zabral infacol+Biogaia. S tím nošením…je uplne v klidu, směje si, cuca si ruku, položím si ho na nohy abych si ho dala do té manducy, jakmile se zvednu je řev. Jak by mu vadilo to že je přitisknutý na mě a nemůže se hnout pořádně, začne se ošívat a brečet. :(

Do fb skupiny nošení dětí jsem poslala rano žádost a ještě nic.

Až někdy zase budu mít odvahu tam malého dat a stihnu udělat fotku skusim ji někde na net hodit zda nedělám něco špatně, protože je to fakt divne :(

Dudlík se u nás nechce žádný, takže tímto to nevyřeším. Ještě jediná možnost je šum ten miluje, bez zapnuté digestoře, vysavave atd ani neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
18.6.18 19:53

@neria55 Takze on je spokojeny, kdyz ma pozornost? Nebreci nonstop? Tak to mas klasicke celkem hodne dite :-D pravdepodobne se jen nudi. Ale k takovemu diteti si muzes celkem gratulovat (i kdyz je to na bednu, ja vim). Tak to staci jen pockat, az zacne lezt. A v kocarku bych cca od 4-5 mesicu zkusila sportak s uplne mirnoucce vyvysenymi zady - jen tak, aby videl ven, ale aby mu to nezkazilo zada.

Sum poustim z Youtube.

Zkus ho vzit nekam, kde je hodne lidi, at ma co pozorovat, treba do parku nebo tak a myslim, ze budes mit i chvilku pro sebe.

Kdyz jdete nekam s kocarkem, zkus take pustit ten sum, u nas to zabira.

PS - zrovna ted lezim v posteli se 4 mesicnim a sum mi jede na plne obratky. A ne a ne usnout, ale aspon nerve :-)

Neboj, s vekem se to lepsi. Prvni syn rval tri mesice nonstop, pak jeste 2 proknoural a pak se to zacalo lepsit

Příspěvek upraven 18.06.18 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko