Nosítko pro chodící dítě

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.9.14 14:47

Já mám KIBI, a nedám na něj dopustit, jednoduše nasadit, a dolů, s chlapem se střídáme v nošení a není problém posunout bederní pás, a dvouleťačka se v něm dokonce i vyspí. Teď jsem takto procházeli Jeseníky a pohoda.
Jen na zvážení, pokud jsi zvyklá na šátek, a na krátké vzdálenosti jen poponést je fajn ring sling. Fakt rychlovka, ale není to na tůry a dlouhé nošení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
19.9.14 16:42

@Hoa Mai sucháč drží pořád, já nosítko kupovala, když bylo synovi půl roku a asi do roka ho v něm nosila skoro každý den. Po tom roce jsme nosili už jen občas, ale třeba teď minulý týden s ním šel manžel na výlet dvě hodiny si v něm poseděl a v pohodě (syn má 20m, ale je docela stavěnej) :mrgreen: chce si to ale předem někde vyzkoušet. Co ale znám maminky s Bondolinem, tak si ho jen chválí :-)

• Citovat
  • Upravit
10461
19.9.14 21:25

Díky moc všem za reakce. Jak tak koukám, tak vede KiBi, které se mi osobně taky líbí, plus mě zaujalo Bondolino, takže se zaměřím na ty dvě a uvidím, v čem se ten náš rarach bude cítit líp. Dneska se mi v šátku zakláněl tak, až visel hlavou dolů a strašně se tomu řehtal, takže jestli bude takhle pokračovat, tak mu to nosítko koupím, ještě než začne chodit a ty blbiny mu zatrhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.9.14 11:39

@Hoa Mai :lol: tak ať dobře vyberete :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10461
21.9.14 14:08

Ještě bych se chtěla zeptat těch, kdo mají KiBi. Ukazovala jsem ho na fotkách příteli a ten hned poznamenal, že se mu sice líbí, ale že to z fotek vypadá, jakoby ramenní vycpávky byly hodně měkké a popruhy se do nich zařezávaly. Jaké máte vy zkušenosti? Je to tak, nebo to byla jen blbá fotka.
Vím, že nejlepší je si nosítko jít prohlédnout, ale jsme bohužel v zahraničí, kde moc ergonomická nosítka nevedou (v našem městě mají jen Manducu a pak dvě pytloidní „jakoby Mei Tai“ nosítka) a české KiBi si tady určitě neprohlédnu. Takže buď vydržíme do Vánoc, nebo objednám něco bez vyzkoušení. Proto se snažím zjistit co nejvíc detailů touto cestou.
Pak bych taky ráda věděla, jak jste KiBi kupovaly, pokud jste objednávaly, jak dlouho to trvalo, ať vím, s čím mám počítat. Na jejich stránkách čtu, že poptávka převyšuje nabídku, nestačí našívat, takže nemusí být vždy všechny barvy dostupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.9.14 14:15
@neschopná mamka píše:
Já mám KIBI, a nedám na něj dopustit, jednoduše nasadit, a dolů, s chlapem se střídáme v nošení a není problém posunout bederní pás, a dvouleťačka se v něm dokonce i vyspí. Teď jsem takto procházeli Jeseníky a pohoda.
Jen na zvážení, pokud jsi zvyklá na šátek, a na krátké vzdálenosti jen poponést je fajn ring sling. Fakt rychlovka, ale není to na tůry a dlouhé nošení.

Nene, ringsling vůbec, ale děkuji za tip. Já potřebuju nosítko na obě ramena. Našeho prcka jsem zkoušela úplně ze začátku nosit v kolébkovém úvazu na jedno rameno a po 10 minutách jsem konstatovala, že takhle teda ne a naučila jsem se kříž s kapsou venku. A to tehdy vážil tak 4,5 kila. A to jsem si chtěla na začátek pořídit babyvak!!! 8o Ještě, že jsem to neudělala, rvala bych si vlasy, já tohle fakt nemůžu, bolí mě z toho záda. A taky chci, abych v tom syna mohla nést případně i delší dobu, jak jsi zmínila výlety v přírodě a tak.
Ještě mě napadl jeden dotaz ke KiBi. Já jsem postavu spíš menší a dost štíhlá (164cm, 51kg) a úzká v ramenou. Je KiBi vhodné pro takový typ postavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
21.9.14 14:16

Mám Ergo, nosím v něm 13 kilového kluka (20 měs.) když jedu MHD. Je bezva, snadno se nasazuje, rozepíná, zvládám tam nacpat i vzteklé kopající dítě s taškou v ruce :mrgreen:

http://cdn01.cdn.justjared.com/…-baby-04.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.14 14:53

No já jseme sice o kousek vyšší, ale taky drobná, a opravdu nemám s KIBIm problém. Je tam několik přezek, kterými se dápěkně stáhnout na droboučká záda. Na druhou stranu, přítel je v objemu asi dvakrát takový co já - prostě ramenatý chlap a povolí během minutky a nese zas on. Kramenním popruhům - jsou opravdu měkkoučké, ale nikam se nazařezávají. Nesla jsem malou na jedné tůře skoro tři hodiny a odřené, nebo otalčené jsem neměla. Měla v té době 11 kg „mrtvé váhy“ - tvrdě usnula.

S objednáváním zkušenost nemám, já kupovala v kamenné prodejně v Ostravě.

Pokud jsi blízko OV - můžeš se klidněstavit vyzkoušet i u mne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16045
21.9.14 15:09

Já mám beco butterfly 2 a spokojenost, nosím skoro ročního, materiál moc příjemná biobavlna, design podle mě povedený. Nové je teda drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
21.9.14 16:34

@zrcadlo Beco mame taky, uz od prvniho, souhlasim, bylo prima na toho rocaka a chvilku potom, ale ma hodne uzkou zadovou operku a dvouletakovi uz z toho nozicky visely, proste uz to nebylo od kolinka ke kolinku. Je to manzelovo nositko, takze ten nosil sem tam i triletaka /byt drobnejsiho/ a to uz bylo fakt na hrane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.9.14 17:14

@neschopná mamka Díky, ale já jsem v zahraničí, takže si bohužel vyzkouším prdlajs. Proto se ptám na všechno, co mě napadne. Tady se bohužel ergonomická nosítka moc nevedou, takže si ani z těch zahraničních moc neozkouším. Uvidíme, jak to bude s tím synovým chozením, zatím si vystačíme s šátkem a třeba vydržíme do Vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.14 18:25

@Hoa Mai Mám doma 22měsíční batole, zdatného chodce a fakt mě nenapadá žádná nevýhoda :-) jen řeším zimu - pod bundu nepůjde, to bych se musela slíkat, abych ji vyndala/nandala, a na bundu nedám - je mi to nepohodlné, tak nevím… ale myslím, že to bude nevýhoda všech nosítek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.9.14 19:43

@neschopná mamka no já řeším úplně to samé. Potřebovala bych si koupit sportovní bundu na zimu, takže jsem si říkala, že bych o spojila a koupila si nosičskou bundu, kterou bych využila na nošení se vsadkou a na normální chození bez vsadky. ALE chachá, jediná bunda, která se mi líbí, je světe div se česká, takže si na ni taky budu muset počkat domů a do té doby budu doufat, že tu bude mírná zima nebo bude vašnosta jezdit v kočáře.
Mmch ta nosičská bunda má dvě vsadky a s tou větší by se ti dítko určitě vlezlo, je fakt docela široká, ale do celé bundy se ti asi investovat nechce, co? Já bych si bundu potřebovala koupit tak jako tak, takže jestli dám tři tisíce za klasickou nebo nosičskou mi vyjde nastejno, ale jinak je to celkem pálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.14 20:19

Ne, jednak dost nerada nosím bundu - třicet let v kabátě, už to asi nepřenaučím… a navíc počítám, že je to snad poslední zima s nošením. Přeci jen, v listopadu bude mít dva roky, a příští zimu tříleťačku už nosit ve velkém nehodlám :mrgreen:

já to právě překlenu tím ring-slingem na ty naše procházky, a výlety přes zimu budem organizovat asi jinak. Buď bez dlouhého nesení, nebo naopak nasadit, dlooouho někam nést a tam sundat, vyběhat a zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.9.14 20:44

@neschopná mamka no to je fakt, že tobě už dítko odroste a jestli neplánujete další, tak to fakt nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí