Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Hezký den,
chtěla bych se zeptat, zda je u každé Manducy napevno přidělané na ramenních popruzích to zapínání za krkem. Koupila jsem si Manducu od nějaké paní přes net na bazaru a to zapínání tam není. Děkuji za odpovědi.
Ono není napevno, je tam jakoby navléknuté, aby se dalo posunovat nahoru dolu podle potřeby nosiče…ale myslím, že se všechny s tím vyrábí
Tak ty očka na to navléknutí tam mám, jen tam nemám co navléknout
A paní na email nereaguje a tel. nemám
ale to by se tam dalo asi přidělat z něčeho jinýho ne?
Je to presne tak jak pise @Etcetera78 Bez toho zapinani si to nedokazu predstavit.
@janina022 Já ho tam mám dá se říct napevno. Z těch přezek by to asi vyvlíknout šlo, ale byla by to fuška…
@janina022 píše:
Tak ty očka na to navléknutí tam mám, jen tam nemám co navléknoutA paní na email nereaguje a tel. nemám
ale to by se tam dalo asi přidělat z něčeho jinýho ne?
Určitě, kup kousek popruhu, přezku a našij si to tam napevno ![]()
@Sunrise píše:
Je to presne tak jak pise @Etcetera78 Bez toho zapinani si to nedokazu predstavit.
Já si ji musím dávat křížem… ale je to tam fajn.
Děkuji. A ještě se zeptám, do kdy jste používali novorozeneckou vložku?
Malej má 7,5 kg a je docela velkej tak už asi můžu nosit normálně bez ní, že jo?
Čtyři měsíce jsou takový hraniční na nošení dítěte, dřív se rozhodne nedoporučuje, spíš až později. V těch čtyřech bych to moc nepřeháněla jako každý den několik hodin nebo tak. Dojít si na poštu nebo pro mlíko ok
Akorát nechápu, na co se ptas s tím popruhem, pošli foto ![]()
Novorozeneckou vložku jsem použila asi dvakráte na zkoušku, ale shledala jsem, že mi to až tak úžasné nepřijde, takže jsem i novorozence nosila bez ní. Píšu ale o takovém tom pruhu látky, který je v manduce všitý a vytahuje se pro novoše a zapíná na cvočky. Starší typy měli myslím něco jiného, co se muselo dokupovat. Ten pásek na spujení popruhů tam mám. Při nošení na zádech ho téměř nepoužívám, na břiše si to bez něj neumím představit, ale dalo by se to obejít zkřížením popruhů vzadu. Párkráte jsem to ze začátku takto zkoušela a nebylo to úplně marné, jen nasazování bylo náročnější.
@janina022 píše:
Malej má 7,5 kg a je docela velkej tak už asi můžu nosit normálně bez ní, že jo?
To už určitě můžeš. Já nosím tříměsíční dítě 5,5 kg už bez vložky, mně to s ní ale celkově připadalo takové pitomé. Ale nosím ho jen sporadicky, mám to hlavně na vyzvedávání staršího dítěte ze školky, protože se tam nedá najet s kočárem a potřebuju volné ruce.
@janina022 píše:
to už určitě normálně, ta novorozenecká je pro mrňátka, co ještě nedaj nožičky tak do stran
Od 8kg se už může nosit na zádech, nebo od deseti ![]()