Nosítko pro chodící dítě

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10461
19.9.14 12:28

Nosítko pro chodící dítě

Zdravím!
Chtěla bych poradit s výběrem nosítka pro syna. Je mu necelých 10 měsíců a vypadá to, že se brzo rozchodí. Zatím ho nosíme v šátku, ale je dost neposedný a předpokládám, že až bude chodit, tak bude na procházkách venku z nosítka pořád vystupovat a zase nastupovat, občas ho budu potřebovat dát vyčurat atd., takže bych chtěla vyměnit šátek za nosítko, které se bude jednodušeji nasazovat a které nebudu muset při každém nasazení složitě šmodrchat a pak zase rozvazovat.
Vím, že témat o nosítkách je hodně a asi bych tam našla odpověď na svou otázku, ale z toho, co jsem pročetla, jsem se nic moc nedozvěděla, proto zakládám nové téma.
Moje požadavky jsou:

• nosítko samozřejmě ergonomické, ale nemusí být vhodné pro novorozence, tzn. nemusí mít novorozeneckou vložku, ani nijak extra vymakanou oporu hlavičky. Chci to pro dítě od cca 10-12 měsíců dále.
  • jednoduché nasazování, aby si ho člověk zvládl nasadit sám bez asistence a aby se nemusela složitě štelovat délka popruhů, protože nosím já i přítel na střídačku. Prostě pohodlné, jednoduché, rychlé.
  • mělo by být co nejprodyšnější, protože i v šátku se dost potím
  • nosítko by asi mělo mít bederní pás, nebo být konstruované tak, aby mi stále drželo na těle, když z něj dítě vyndám (tzn. asi ne nosítko typu Mei Tai)
  • mělo by být vhodné i k příležitostnému nesení staršího dítěte (řekněme 2-3 roky), například pokud půjdeme na výlet a dítě budou bolet nohy atp.
  • já i přítel jsme štíhlí a i syn není a asi ani nebude žádný pucklík, takže by nosítko mělo být vhodné pro štíhlejší postavy (u některých nosítek jsem četla, že nejsou vhodné pro drobné lidi a že na ně nejdou dobře utáhnout).
  • sice ne tak důležitý parametr, ale přece: nosítko by mohlo být vzhledově zajímavé. Třeba Manduky se mi moc nelíbí.
  • cena u mě moc nerozhoduje, ale když to nosítko nebude nejdražší, zlobit se nebudu.
  • nechci žádné podomácku dělané nosítko (tzn. ne z Fleru atp.)

Předem moc děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
19.9.14 12:36

Já mám bondolino a jsem naprosto spokojená. http://www.nosenideti.cz/…lino-bezove/ Vyhovuje mi šněrování popruhů, které si mohu nastavit opravdu přesně na tělo a jsou měkčí než třeba u manducy. Taky nikde nejsou žádné spony, takže nehrozí žádné škrábnutí nebo položení hlavičky na cokoli tvrdého. Jsem taky dost malá a štíhlá, takže mi nesednou klasická batohová nosítka jako manduca nebo ergo.
je z šátkového materiálu, takže je i prodyšnější.
Obecně je ale nejrozšířenější právě manduca nebo ergo :-)

Příspěvek upraven 19.09.14 v 12:37

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
19.9.14 12:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
19.9.14 12:39

Nemám tedy konkrétní typ. Ale nosila jsem šátek, manduca, mei - tai. A za mě mei-tak. Je neskutečně variabilní, skladné, nosim na střídačku já a muž 14ti měsíční a skoro 3 letou. Ja si ušila sama, dle zahraničního návodu z designových látek. Každý se za nositky otačí a vyšlo jedno tak na 450 Kč.
Jo a sundat se bederni pás nemusí. Taky pořád nandaváme a sundáváme. Nosim pak uvázané kolem pasu.

Příspěvek upraven 19.09.14 v 12:42

• Citovat
  • Upravit
6463
19.9.14 12:39

Nemuzu nez doporucit Skaldino - mladsiho jsem v nem nosila uz jako rocaka, byl v nem sice trochu zapadlej, ale dorostl :) A naopak se v nem rad ponosi i petiletak. Nejfrekventovanejsi u nas bylo prave kolem toho 2-3 roku a oproti Ergu nebo Manduce nesrovnatelne.
Plus je krasne, to bez debat.

Prima je i nejaky slusny mei tai - bacha, at ma polstrovana ramena!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
19.9.14 12:52

Chtěla jsem přesně to co očekáváš a pořídila jsem batolecí nosítko Noiga. Je úžasné. Pro děti 1-4 roky, nasadím si bederák - hodím dítě a pak jen tři přesky a jdu - už nosím i do obchodů jelikož dát dítě nazáda zabere méně času než z kufru vytahnout golfky ;) Barvy a variace má paní na výběr.. Je to obchod Maggion..
Původně jsem chtěla na doporučení Skaldino ale Noiga vyhrála cenou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
19.9.14 13:01

My teda máme Manducu a za mě super. Nosila jsem v tom staršího až do tří let resp do 21 kg. Je to kus chlapa a bylo to v pohodě (teda víc pro něj než pro mě). Takže proto si myslím, že batolecí nosítko není nutné. Mnohdy jsem to na procházce dělala tak, že jsem prostě měla nosítko na zádech a chvilku tam byl mladší, chvilku starší. Akorát bylo bylbé to, že se mi to nechtělo pokaždé přenastavovat (povolovat a potahovat všechny popruhy), takže to nebylo úplně tip top, ale na kratší vzdálenosti to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.9.14 13:05

@Lizzi To se mi líbí. Chci se zeptat k tomu suchému zipu na bederním pásu - neopotřebovává se? S dlouhodobou výdrží suchých zipů moc dobrou zkušenost nemám, i když vím, že záleží na kvalitě… Je nosítko vhodné i pro větší dítě (jak jsem psala ty cca 2-3 roky, tam by ale šlo samozřejmě o příležitostné nošení)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
19.9.14 13:24

Já můžu z vlastní zkušenosti doporučit KIBI.
Kupovali jsme ho, když dcera už lezla a zkoušela sedět.
Je hodně rostoucí, tříleté dítě do něj dáš v klidu, má spoustu vychytaných detailů, myslím, že i vzhledově je docela povedené (má víc barevných variant), když zrovna nenosíš, můžeš si ho nechat kolem pasu, srolovat a zajistit gumičkami, takže ti pak zůstane jako ledvinka - nic ti nikde nevisí, neplandá, nešlapeš si po něm…
Nasadit si ho na záda chce trochu cviku, ale když se ti dítě nebrání, zvládneš to po pár pokusech bez problému sama. Já si takhke dceru na výletech běžně sundavám a nandavám ve desetiminutových intervalech, když bolí nožičky a pak zase chce ťapat a pak zese bolí nožičky… :roll::lol:
Co se týče nastavení popruhů, moc nechápu, jak si to představuješ. Kdybystebsi s partnerem střídali batoh, taky si budete muset vždycky nastavit popruhy každý na sebe. S nosítkem je to totéž. Utáhneš si bederák na sebe, ramení popruhy povolíš, usadíš dítě a pak ramení popruhy dotáhneš přes přesku stejně jako u toho batohu. Nic složitého.
S popruhy a druky, které upravují velikost nosítka na dítě, je potřeba hýbat jen jednou za čas, jak dítě roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
19.9.14 13:31

@Hoa Mai Kibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.9.14 13:34

Hlasuji pro Kibi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
19.9.14 13:36

Já můžu doporučit ergo.Jsem s ním moc spokojená a nosím v něm syna od 2 měsíců (s vložkou),teď momentálně dvouleťáka. :) Chodíme na celodenní výlety a sám by to ještě nezvládl. Jsou různé barevné provedení a dají se sehnat i po bazarech levnější. http://www.branakdetem.cz/…ie-khaki.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
19.9.14 13:37

Taktéž hlasuji pro kibi, ale nejlepší je to vyzkoušet předem. na fb je prima skupina Nosíme děti, poptej se, jestli tam Kibičko nemá někdo z okolí, dělají se také různé srazy apod. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13708
19.9.14 13:41

Taky mám Kibi, nosím v něm příležitostně i svého malého čtyřleťáka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
19.9.14 13:42

@Hoa Mai Já teda nevím, ale podle toho, co popisujete mi přijde, že by vám měla vyhovovat 90% ergonomických nosítek :nevim:

Vybírala bych teda podle vzhledu nebo pokud máte v okolí nějakou prodejnu s nosítky, tak ještě odzkoušet.

Stejně - s manželem můžete být oba dva štíhlí, ale stejně si nosítko musíte pokaždé nastavit na sebe :nevim: Otázka minuty :nevim:

Já osobně mám Patapum - chtěla jsem vzhledově co nejjednoduší nosítko s menším polstrováním (třeba Manduca kvůli tomu neprošla. Je tak „vycpaná“, že jsem se v ní se svými padesáti kily ztrácela).

Co Kibi, Beco, Tula?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko