Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím všechny maminky co rády nosí ![]()
Potřebovali bychom se synem poradit ohledně správného výběru nosítka. Šátek máme, ale bohužel si stále nejsem jistá vázáním.
Mám malou drobnou postavu (156cm/45kg) a syn je trošku větší (5 měsíců/8,2kg/cca 72cm), tedy není mi jasné které nosítko by bylo v tomto našem drobném nepoměru nejlepší?
U sposty nosítek se uvádí že není vhodné pro drobnější postavy, proto bych nerada udělala nějakou zásadní chybu.
Děkuji za jakýkoliv rady a porady ![]()
Bára
S dcerou jsme měly podobné „parametry“ a vyhovovala Manduca. Pásy se dají dobře nastavit.
Je nejlepší si ho vyzkoušet, navíc pokud je syn větší, tak Manduca bude brzo malá. Dobré je i Kibi, protože je rostoucí, sedací část se dá rozšiřovat podle toho, jak dítě roste.
Odkud jsi?
A co si myslíte o KiBi? mam možnost ho ted pripadne koupit jinak je dodací lhuta 2 měsíce cca, tak si nejsem jista zda do toho jit nebo ne? ![]()
@Barbraaa Ahoj, můžu doporučit Bondolino. Nemá taková ta klasická batohová ucha ani bederák jen okolo poloviny těla, ale dlouhé pásy, které si kolem sebe uvážeš jako šátek, a široký bederák, který se zapne na suchý zip kolem celého těla, akže sedí perfektně. Jsem taky prcek a nosím v tom už druhé dítě. Manduca ani jiná nosítka mi nesedí a upřímně ani mi nejsou pohodlná.
Za mě doporučuji KiBi. Taky jsem drobnější a nosítko se dá dobře nastavit, takže sedí skvěle. ![]()
@Barbraaa
Na drobnou postavu je Kibi lepší než Manduca, Manduca má poměrně velké ramenní popruhy a když má někdo úzká ramena, tak dost sjíždí.
Pokud by Tě to zajímalo, posšlu do SZ odkazy na recenze na Manducu i Kibi.