Nosítko pro větší dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
8.8.12 21:16

Berr, výhradní nošení chápu jako Gladys. Dítě bez kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.12 21:18

@Gladys asi každá vnímáme každé nosítko jinak, já cítím své pohodlí i s manducou, tedy s těmito kily už to není až tak pohodlné zepředu, zezadu nevím, že dítko mám, zvládáme s přehledem kilometry. ;)
Ale to je nejspíš člověk od člověka, někdo nedá dopustit třeba na Ergo, mně zase nevyhovovalo.
Určitě půjdu časem do většího nosítka, zatím cítím, že do těch 2 let nám manduca s přehledem vystačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.8.12 21:29
@berry4 píše:
Myslím, že na nějaké „výhradní“ nošení už není téměř žádné nosítko, protože to aby rodič zdechl na tíhu. Natož při myšlence nechat v něm dítě spát- moje například spí nějaké 2 hodiny,

tak já vycházela z tohoto, buď ji ani necítíš a tím pádem 2h spánek není problém, nebo tam tu tíhu cítíš a vede tě to k tomuto vyjádření.
Pokud do většího nosítka chceš jít, tak už pomalu vybírej, protože třeba u skaldina, co se pamatuju, tak čekačka třeba 3/4r, než šlo vůbec do šití :roll: A ze své zkušenosti můžu jen říct, že manduka a spol jsou fajn, ale jakmile nemá dítě látku od kolínka ke kolínku, tak se komfort nošení snižuje pro oba, toť moje zkušenost, manduka je mi pohodlná na mimino. Ale na tohle si asi člověk musí přijít sám, četla jsem o mamině, která i 15kg batole odnosila v tenkém vatanai šátku, který já tu mám na novoška a prvních pár měsíců :lol: Ale nepoznala nikdy nic jiného 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.12 21:52

@Gladys nevybírám časy, aby v ní dcera spala, teda v tomto věku, před rokem jsem to jen vítala :potlesk:
Usla by, to není problém, ale tady jde asi o můj pocit- pohled na zalomené dítěte na zádech mi nepřijde pro jeho spánek příliš komfortní…To je celé ;)
Zatím nevidím, že by se jedné z nás komfort snižoval, necítím potřebu předčasně měnit nosítko.
Výhledově si počkám na podzim, hodně mamin bude prodávat zdá se mi zbytečné jít do nového, s aktivitou mých dětí a potřebou být permamentně na nohou to stejně vidím jen jako přepravní vak pro příhodné chvíle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.8.12 22:06

Berry, tady jde hlavně o to, že zakladatelka bude kupova nosítko v 9ti měsících dítěte. To není o tom, že má třeba od 2 měsíců Manducu a ptá se jestli jí může používat dál. To, že napíšeš, že se Manduca dá používat i na dvouleťáka se dá vzdáleně přirovnat k březnovému 7mi měsíčnímu dítěti, které má zimní kombinézu nad kotníky, do půli předloktí. Samo nemá cenu kupovat novou a jeden měsíc v ní překlepe. Pokud se bude ptát matka sedmiměsíčáka v listopadu, tak mu vel. 68 nedoporučíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.8.12 22:11

@berry4 zalomenej nebyl. A jinak teda též preferuju dítě v posteli a sobě nohy hore, ale když mi někdy spal kldině 4h po obědě, tak jsem v podstatě neměla šanci se dostat ven odpoledne, tohle byl fajn kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.8.12 22:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.12 22:21

@Lama Lama no, já teda nevím, ale zdá se mi to mírně přehnané. Do čeho chceš teda takové dítko usadit? Na některé se čeká měsíce, třeba ta Mechulka mi pro takové dítko přijde momentálně zase dost velká, bude v ní utopené.
Váha vcelku o ničem nevypovídá, pokud jde o kojené dítko, s příchodem příkrmů a pohybem těch 11 kg bude mít dost možná i v roce a půl. Ve dvou letech možná jen o 2 víc.
Dále je tady výška, která je o takových 12-15 cm menší, než v těch dvou bude mít dítko mít. Nehraje tohle dost roli? :think:
Beru to podle sebe, nemám žádný drobnolist, tahám na zádech 13 kg v roce a půl a zádovou opěrku jsem prodlužovala teprve před prázdninami. Přesto je v ní poněkud utopená ještě ted´.
Ale jestli máš konkretní návrh, ráda se také přiučím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.8.12 22:30
@berry4 píše:
@Lama Lama no, já teda nevím, ale zdá se mi to mírně přehnané. Do čeho chceš teda takové dítko usadit? Na některé se čeká měsíce, třeba ta Mechulka mi pro takové dítko přijde momentálně zase dost velká, bude v ní utopené.
Váha vcelku o ničem nevypovídá, pokud jde o kojené dítko, s příchodem příkrmů a pohybem těch 11 kg bude mít dost možná i v roce a půl. Ve dvou letech možná jen o 2 víc.
Dále je tady výška, která je o takových 12-15 cm menší, než v těch dvou bude mít dítko mít. Nehraje tohle dost roli? :think:
Beru to podle sebe, nemám žádný drobnolist, tahám na zádech 13 kg v roce a půl a zádovou opěrku jsem prodlužovala teprve před prázdninami. Přesto je v ní poněkud utopená ještě ted´.
Ale jestli máš konkretní návrh, ráda se také přiučím :)

No právě pro to to Kibi, co jsem dávala odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.12 22:33

@Lama Lama tak to jsem přehlídla :-O :lol: Omlouvám se, vypadá dost dobře! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
9.8.12 08:41

Jak si naložit dítě v manduce na záda bez pomoci druhého?

Holky, já tedy nejsem zkušenej nosič, ale mám manduku, prcek má skoro 10 kg a asi 75 m, má 11 měsíců - je dlouhej. Navíc mám problém, jak si ho dostat na záda, když k tomu nemám druhýho člověka. Viděla jsem video, jak si maminy dítě dají na bok, udělají jakýsi chvat a dítě je na zádech - toho se bojím. taky jsem zkoušela si kleknout k posteli zády, na tu postel rozprostřít manducu a prcka do ní vsunout, problém je, že on se tam děsně hlemejždí, takže si ho pak nandám, ale nakřivo. Poradíte? Ještě bych dodala, že nejsem žádnej diblík, ale taky nemám extra kondičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.8.12 12:23

:think: no já se v podstatě mírně předkloním, vezmu dítko, hodím si jej trochu výš na záda, to mne uchopí kolem krku, já ruce zastrčím do popruhú, jakoby si vzadu vyhodím Manducu na ramena, čímž se vlastně nahodí i dítku na záda, to jemně sklepu do „posezu“,vpředu zapnu a je to.
Nic neutahuji, nepovoluji, když nosím vzadu, tak nechávám nastaveno tak, jak mi to vyhovuje, předesílám, že nemůžu šátkovat, mám vadnou levou ruku a nedám ji za hlavu, tímto chvatem běžně usazuji dítě do manducy na ulici, v dopravních prostředcích( tam vsedě ze sedadla),případné nedostatky upravuji třeba ve výloze :mrgreen: Všechno jde, chce to cvik a nebát se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
10.8.12 14:53
@berry4 píše: :think: no já se v podstatě mírně předkloním, vezmu dítko, hodím si jej trochu výš na záda, to mne uchopí kolem krku, já ruce zastrčím do popruhú, jakoby si vzadu vyhodím Manducu na ramena, čímž se vlastně nahodí i dítku na záda, to jemně sklepu do „posezu“,vpředu zapnu a je to.
Nic neutahuji, nepovoluji, když nosím vzadu, tak nechávám nastaveno tak, jak mi to vyhovuje, předesílám, že nemůžu šátkovat, mám vadnou levou ruku a nedám ji za hlavu, tímto chvatem běžně usazuji dítě do manducy na ulici, v dopravních prostředcích( tam vsedě ze sedadla),případné nedostatky upravuji třeba ve výloze :mrgreen: Všechno jde, chce to cvik a nebát se ;)

DEKUJU BERRY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.9.12 10:42

Dobrý den, uvažuji o nosítku pro mou dceru (6měs.9,5kg). Vůbec nechce být v kočárku. Rozhoduji se mezi Manducou a Becem. Nechci kupovat bez vyzkoušení a proto Vás prosím. Neměl by někdo Beco doma a nepůjčil by? Stačilo by na malou procházku klidně za Vaší asistence. Manducu už jsem sehnala. Byla bych Vám moc vděčná. Prosím okolí Kolín, Kutná Hora, Praha, Hradec Králové. Děkuji za případnou ochotu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
17.9.12 10:48

Nemám sice Beco, ale jen chci dát vědět, že existuje i nové nosítko KiBi, které je rostoucí (u většího dítěte je potřeba širší pruh pod zadečkem, aby byly nohy podepřené a nevisely dolů). Dá se mu ta část pod zadečkem rozšířit. Tím se využije jak na miminko, tak na větší dítě. U vás se dá předpokládat, že dítě bude velké, tak bych volila něco rostoucího, z Manducy i Beca ti za pár měsíců vyroste…

Mám dvouletého syna, má asi 10.5 kg a Manduca mu je akorát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí