Nosítko pro větší dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
8.8.12 17:58

Nosítko pro větší dítě

Ahoj, takových témat je tady spoustu, ale bohužel nemám čas je všechny pročítat.
Potřebovala bych nosítko pro syna, má 9měsíců a skoro 11kilo, takže něco co by vydrželo. Rostou mu zuby a neustále se chce nosit, takže si nechci zničit záda.
Ještě by bylo dobré, kdyby se dalo dítě nosit na boku.
Díky za rady.

Příspěvek upraven 08.08.12 v 18:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3112
8.8.12 18:02

Ergonomické nosítko-Ergo baby, Manduca, Beco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.8.12 18:03

@janulka15 Manduca je pro děti do 20 kg ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
8.8.12 18:08

Baby vac. vetsi deti se v tom nosi bajecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.8.12 18:43
@Verca1989 píše:
@janulka15 Manduca je pro děti do 20 kg ;)

To sice ano, ale rozměrově už z ní dítě vyrůstá. Ne že by se v ní nemohlo nosit, ale není to pohodlné. Už není od kolínka ke kolínku, ale končí někde v půli stehen a to není na dlouhé nošení. Manduca je cca do roka až roka a něco, podle rozměrů dítěte.
Pro velké děti jsou nosídka Skaldino, Panda, Blubear, Mechulka… Ty jsou za spíš pro děti okolo dvou let. Navíc zejména na první dvě jmenované jsou pořadníky na měsíce dopředu.
Já bych z momentální nabídky asi šla do nového nosítka na trhu Kibi. http://www.nosenideti.cz/…_zbozi/KiBi/
Univerzální co do velikosti dítěte - 4m - 3 roky. Má nastavitelnou šířku i délku zádové opěrky. Mě se moc líbí i vzhledově. cena lepší, než batolecí nosítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
8.8.12 19:04

My máme Měchulku (co zmiňovala Lama) a spokojenost :palec: ale pro větší děti. Třeba na naše starší batole (2,5r) uplně super…mladší (něco málo přes rok) je taky dobrý ale má moc vysokou zádovou opěrku (i když to paní ušije podle požadavků) takže pro mladšího nic moc protože je zvědavý a rád kouká ven a nosítku musí mít ruce vevnitř a to se mu moc nelíbí:) To Kibi v odkazu od Lami vypadá suprově :potlesk: ocenila bych hlavně tu nastavitelnou opěrku zad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7711
8.8.12 19:05

Já si teda nemyslím že by v manduce nešlo nosit větší dítko normálně se oddělá podhlavník a šup na záda nebo na bok.. :think: mám 10kg dítko 75cm a pohoda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.8.12 19:08
@barbara21 píše:
Já si teda nemyslím že by v manduce nešlo nosit větší dítko normálně se oddělá podhlavník a šup na záda nebo na bok.. :think: mám 10kg dítko 75cm a pohoda..

75 cm je ještě OK. 80cm už je znát. Třeba dvouleťáka už tam nezajistíš na spaní. Záleží jak moc dítě nosíš. min nebo nějaké přesuny z parkoviště do nákupáku dáš i s tříleťákem. Na výhradní nošení dvoule´táka to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
8.8.12 19:27
@barbara21 píše:

Oddelam podhlavnik? Sakra, to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
8.8.12 19:29

Poradte, co je takovy to na zada, jak tam dite jen soupnete - nohama do der, ma to operky (je to vyztuzeny) a hned jdete (a dite tam nemusite zdlouhave soukat)? Je to taky nositko nebo jak se tomu rika? Jo je jasny, zep pro mrnata to neni, prcek uz musi umet sam drzet hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.12 20:00

Manduca- nosím v ní skoro 13 kg,83 cm dítě a určitě ještě s 15-16 ti kg a nějakým centimetrem jej tam unosím.
Myslím, že na nějaké „výhradní“ nošení už není téměř žádné nosítko, protože to aby rodič zdechl na tíhu. Natož při myšlence nechat v něm dítě spát- moje například spí nějaké 2 hodiny, to si raději naplánuju jednou za den přestávku, odpočnu si a ji nechám kvalitně vyspat v posteli ;)
Za mně manduca výborná, dá se nosit vpředu, vzadu, rychle se do ní dítě nasadí i sesadí. Obvzlášt´ až už chodí je to k nezaplacení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.8.12 20:12
@tasa píše:
Poradte, co je takovy to na zada, jak tam dite jen soupnete - nohama do der, ma to operky (je to vyztuzeny) a hned jdete (a dite tam nemusite zdlouhave soukat)? Je to taky nositko nebo jak se tomu rika? Jo je jasny, zep pro mrnata to neni, prcek uz musi umet sam drzet hlavu…

to jako myslíš nějakou klokanku? 8o To teda musí být extra pohodlný pro všechny zúčastněné :roll:

Jinak mám Mechulku, spokojenost, 14m je tam teda ještě trochu zapadlej vlastenec, ale když jsem ho potřebovala unosit ke spánku, protože jsme byli mimo domov, tak mu to v nejmenším nevadilo. A mám starší verzi, teď už jsou zas novější a vymakanější.

Manduca (mám doma) je sice psaná do 20kg - ale… Nesla jsem v ní to samé dítě jako nouzovku, protože jsem Mechulku zapomněla v autě a ten rozdíl byl pro mě opravdu značný, dítě mi přišlo dvakrát tak těžký. Jako dá se to, ale zkrátka batolecí nosidlo je komfort :nevim:

Pro nošení na bok mi nosítko nevyhovuje, batolecí je na to už moc velký, manduca mi vždycky sjela popruhem na krk a visela mi váha na krku - nic moc :zed: Na chvíli, tak do půl hodiny, mi vyhovuje ringsling, váha se přeci jen rozloží na rameni, je to na poponesení na procházce, když už dítě nemůže, na uvaření polívky, když je potřeba stát u plotny a dítě se chce chovat. Ale na dlouhodobé nošení to není, protože váha jde jen na jedno rameno.

Univerzální je šátek, s tím navážeš na bok tak, aby to hezky sedělo na rameni, stejně tak na záda, ale je to zas jinak rozložená váha, osobně jsem spíš nosítková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.8.12 20:33
@berry4 píše:
Manduca- nosím v ní skoro 13 kg,83 cm dítě a určitě ještě s 15-16 ti kg a nějakým centimetrem jej tam unosím.
Myslím, že na nějaké „výhradní“ nošení už není téměř žádné nosítko, protože to aby rodič zdechl na tíhu. Natož při myšlence nechat v něm dítě spát- moje například spí nějaké 2 hodiny, to si raději naplánuju jednou za den přestávku, odpočnu si a ji nechám kvalitně vyspat v posteli ;)

znám spostu holek, co výhradně nosí dvouleťáka. Tedy převážně v šátku. Já výhradně nosila taky. prostě dítě bez kočáru. Co ujde, ujde, zbytek se nese. V šátku mi nikdy 2 hodiny nevydržel, prostě je okolo moc zábavy pro spánek. Taky preferuji dát si leháro a dítě v posteli. Pokud potřebuji, dá se hodinový spánek s kvalitním nosidlem nebo šátkem dát i s 15tikolovým dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.12 20:54

@Lama Lama možná tomu špatně rozumím, pojem „výhradní“ chápu jako nosit bez možnosti pustit na zem, nechat chodit… Což si u dvouleťáka dokážu už jen těžko představit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.8.12 21:05

@berry4 mě 13kg dítě spalo klidně 2h v nosítku a prakticky jsem o něm něvěděla. Jenže to nebyla manduka, ale tehdy Bluebear. Na tíhu bych asi zdechla - s mandukou. Na poponesení se to dá, ale batolecí nosítko se dá fakt i na dlouhodobé nošení, když si dítě potřebuje orazit.
Jinak pojem výhradní nošenectví je myšlen tak, že není kočár. A hodně dětí ve 2letech ještě jezdí každodenně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí