Nosítko pro začátečníka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
110
22.9.24 13:53

Nosítko pro začátečníka

Ahoj,
holky, nevyměnila jste hned po porodu některá klasický kočárek za nosítko?
Mám do porodu ještě tři měsíce, všecko tak vymyšlené mám, chybí snad jen to poslední - kočár, který mě… Prostě až totálně odrazuje. :lol: máme klasický panelakovy být, bez komory, takže ho nemám moc kde ani parkovat, předsíň je fakt malá.
Asi bychom kočár jako takový koupili, nicméně by byl složený asi v garáži a využili bychom jen spodek + vajíčko, když půjdem na nějakou návštěvu, za doktorem, atd… Na klasické venčení mimca bych ráda využívala nosítko.
Při představě, že mám dítě v kočárku v levé ruce, psa na vodítku v pravé ruce a nákupní tašku držím v zubech… :roll: :roll: :roll:
Jde to už od narození? Máte zkušenosti s nějakou konkrétní značkou? Chtěla bych nějaký kvalitnější - na alze jsem viděla nějaké za 800, na jiných stránkách i za 5000, takže pro prvnotodicku, co s tím nemá zkušenosti, docela svízelná situace s výběrem. I na Vintedu je docela výběr.
Docela se mi líbí ta značka Tula - nemáte prosím některá zkušenosti třeba s touto značkou, ať už pozitivní, tak negativní? Je mi jasné, že ne všem sedí všecko.. :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10553
22.9.24 14:11

Snad zlatý kočárek, ne?! 8) Můžeš ho něj dát nákup, věci, bundu, hygienu pro miminko, atd. Přivázat k němu psa a mít naprosto volné ruce. Nebudou tě bolet záda.
Vepředu máš na sobě šátek, či nosítko s miminkem, na zádech batoh s osobními věcmi, v pravé ruce vodítko se psem a v levé ruce tašky s nákupem :lol:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6894
22.9.24 14:20

Já si to bez kočárku neumím představit. Pohoda, pohodlí, prostor na nějakou tu výbavu s sebou.
Nosítko jsem využila příležitostně a mně to prostě nevyhovuje. Bylo to vždy v létě na nějakém výletě, kde byl divoký terén apod. Neskutečný opruz, vedro, lilo ze mě i dítěti to jistě nebylo nijak moc pohodlné (pokud nespalo). Pro ta maličká miminka možná, ale pak už chce dítě mít výhled, nějaký ten prostor, objevovat svět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
22.9.24 14:51

To, jestli bude kočárek nebo nosítko/ šátek, ale bohužel úplně nezáleží na tobě, ale dost i na potomkovi, jestli bude chtít být nošený nebo ne :nevim: Jinak já jsem nosila od narození, dítě v kočáru řvalo, takže volba byla jasná. Nechala jsem si poradit na FB ve skupině Nosíme děti, tam bych ti doporučovala udělat si průzkum, jsou tam moc hodné holky a umí poradit, a pak pro tebe bude snadné vybrat nosítko. Za mě to bylo skvělý, teď čekám druhé mimi, mám koupené Moisha Hugo polovázací a hrozně se těším, že budem zase nosit. Doufám, že to klapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.24 14:58

@Karinananka k té Tule - na svých oficiálních stránkách nabízejí videokonzultaci zdarma. Moc doporučuju, miminko první tři měsíce nosítko úplně nesnášelo, načež se na konzultaci ukázalo, že to mám nastavené úplně blbě. Změna o 180°, jak potomek, tak moje záda vzali nosítko na milost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
22.9.24 16:03

Pro mě bylo top nosítko Aloe, protože má široký bederák a perfektně rozloží váhu dítěte.

Jinak taška v zubech? Kočár má nákladní prostor dole plus zavěsíš tašku na madlo. Mít čistě jen nosítko si neumím představit, jsi permanentně zatížená všemi věcmi co máš u sebe + dítě. Dítě je furt v jedné poloze, což musí být taky nepříjemné. V kočáru chvíli na zádech, chvíli na břiše, může pást koníky, později může sedět… a pod kočárem si můžete vézt nosítko a využít, když budete chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.9.24 18:29

@Karinananka rostoucíxh nositek od narození jsou mraky. Koukni do nějakých nosisich skupin na fb. Já mám noigu maggion, z druhé ruky, nosila jsem od porodu. Ale za sebe říkám zlatý kočár.. Nákup dolů, volné ruce. Zaparkuji, dítě spí. Pohoda. Plus ne každé dítě je nosící maniak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.9.24 23:30

Já mám nosítko značky BOBA a nedám na něj dopustit. Malého v něm mám skoro pořád, když je u mě, je to nejhodnější miminko na světě. Super taky je, že doma zvládnu vše udělat, takže bych se ho nikdy nevzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
23.9.24 02:40

Nosítko můžeš používat už od narození, ale je potřeba vybrat takové, které podporuje správnou ergonomickou polohu miminka – v tom je Tula skvělá volba, hlavně jejich verze Tula Free-to-Grow. Dobré jsou také značky Ergobaby nebo Manduca, obě mají nosítka vhodná i pro novorozence s novorozeneckou vložkou. Na začátek bych doporučila vyzkoušet v obchodě, aby ti nosítko sedělo pohodlně.

• Citovat
  • Upravit
17
24.9.24 22:40

Holky, taky vybírám a zaujalo mě nosítko BOBA - to se dá taky použít na novorozené miminko, nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.24 21:49

Zdravím, ano, já mám toto nosítko od narození prcka a jsem spokojená, mrkněte na stránky Feedo, mají jich tam na výběr vícero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí