Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
holky, nevyměnila jste hned po porodu některá klasický kočárek za nosítko?
Mám do porodu ještě tři měsíce, všecko tak vymyšlené mám, chybí snad jen to poslední - kočár, který mě… Prostě až totálně odrazuje.
máme klasický panelakovy být, bez komory, takže ho nemám moc kde ani parkovat, předsíň je fakt malá.
Asi bychom kočár jako takový koupili, nicméně by byl složený asi v garáži a využili bychom jen spodek + vajíčko, když půjdem na nějakou návštěvu, za doktorem, atd… Na klasické venčení mimca bych ráda využívala nosítko.
Při představě, že mám dítě v kočárku v levé ruce, psa na vodítku v pravé ruce a nákupní tašku držím v zubech…
![]()
Jde to už od narození? Máte zkušenosti s nějakou konkrétní značkou? Chtěla bych nějaký kvalitnější - na alze jsem viděla nějaké za 800, na jiných stránkách i za 5000, takže pro prvnotodicku, co s tím nemá zkušenosti, docela svízelná situace s výběrem. I na Vintedu je docela výběr.
Docela se mi líbí ta značka Tula - nemáte prosím některá zkušenosti třeba s touto značkou, ať už pozitivní, tak negativní? Je mi jasné, že ne všem sedí všecko..
![]()
Snad zlatý kočárek, ne?!
Můžeš ho něj dát nákup, věci, bundu, hygienu pro miminko, atd. Přivázat k němu psa a mít naprosto volné ruce. Nebudou tě bolet záda.
Vepředu máš na sobě šátek, či nosítko s miminkem, na zádech batoh s osobními věcmi, v pravé ruce vodítko se psem a v levé ruce tašky s nákupem
!
Já si to bez kočárku neumím představit. Pohoda, pohodlí, prostor na nějakou tu výbavu s sebou.
Nosítko jsem využila příležitostně a mně to prostě nevyhovuje. Bylo to vždy v létě na nějakém výletě, kde byl divoký terén apod. Neskutečný opruz, vedro, lilo ze mě i dítěti to jistě nebylo nijak moc pohodlné (pokud nespalo). Pro ta maličká miminka možná, ale pak už chce dítě mít výhled, nějaký ten prostor, objevovat svět..
To, jestli bude kočárek nebo nosítko/ šátek, ale bohužel úplně nezáleží na tobě, ale dost i na potomkovi, jestli bude chtít být nošený nebo ne
Jinak já jsem nosila od narození, dítě v kočáru řvalo, takže volba byla jasná. Nechala jsem si poradit na FB ve skupině Nosíme děti, tam bych ti doporučovala udělat si průzkum, jsou tam moc hodné holky a umí poradit, a pak pro tebe bude snadné vybrat nosítko. Za mě to bylo skvělý, teď čekám druhé mimi, mám koupené Moisha Hugo polovázací a hrozně se těším, že budem zase nosit. Doufám, že to klapne
@Karinananka k té Tule - na svých oficiálních stránkách nabízejí videokonzultaci zdarma. Moc doporučuju, miminko první tři měsíce nosítko úplně nesnášelo, načež se na konzultaci ukázalo, že to mám nastavené úplně blbě. Změna o 180°, jak potomek, tak moje záda vzali nosítko na milost. ![]()
Pro mě bylo top nosítko Aloe, protože má široký bederák a perfektně rozloží váhu dítěte.
Jinak taška v zubech? Kočár má nákladní prostor dole plus zavěsíš tašku na madlo. Mít čistě jen nosítko si neumím představit, jsi permanentně zatížená všemi věcmi co máš u sebe + dítě. Dítě je furt v jedné poloze, což musí být taky nepříjemné. V kočáru chvíli na zádech, chvíli na břiše, může pást koníky, později může sedět… a pod kočárem si můžete vézt nosítko a využít, když budete chtít.
@Karinananka rostoucíxh nositek od narození jsou mraky. Koukni do nějakých nosisich skupin na fb. Já mám noigu maggion, z druhé ruky, nosila jsem od porodu. Ale za sebe říkám zlatý kočár.. Nákup dolů, volné ruce. Zaparkuji, dítě spí. Pohoda. Plus ne každé dítě je nosící maniak
Já mám nosítko značky BOBA a nedám na něj dopustit. Malého v něm mám skoro pořád, když je u mě, je to nejhodnější miminko na světě. Super taky je, že doma zvládnu vše udělat, takže bych se ho nikdy nevzdala.
Nosítko můžeš používat už od narození, ale je potřeba vybrat takové, které podporuje správnou ergonomickou polohu miminka – v tom je Tula skvělá volba, hlavně jejich verze Tula Free-to-Grow. Dobré jsou také značky Ergobaby nebo Manduca, obě mají nosítka vhodná i pro novorozence s novorozeneckou vložkou. Na začátek bych doporučila vyzkoušet v obchodě, aby ti nosítko sedělo pohodlně.
Holky, taky vybírám a zaujalo mě nosítko BOBA - to se dá taky použít na novorozené miminko, nevíte?
Zdravím, ano, já mám toto nosítko od narození prcka a jsem spokojená, mrkněte na stránky Feedo, mají jich tam na výběr vícero.