Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Hezký den, čekám druhé dítě, které bych ráda nosila v nosítku. Na šátek se pořád nějak necítím.
Plán je zatím takový, že jen na ven, sem tam doma, abych byla staršímu víc flexibilní.
Byla jsem i na nosícím srazu v našem malém městě, ale jsem velmi drobná, mám 163cm a kolem 50kg. Ostatní maminky jsou vyšší, stastnejsi, nějak mi jejich nosítka nevyhovovala.
Máte tip na nositko na takhle malou postavu?
Moc děkuji!
Moisha Hugo mi prisla fajn.. rozhodne nebrat Be Lenku, ta je mohutna
Doporucuju zajet nekam do obchodu a zkouset, co sedne. Mam podobnou postavu a mela jsem nositko Tula, v obchode mi ze vsech dostupnych sedlo jako jedine, jako jo, brala bych, kdyby slo jeste o fous vic dotahnout, ale i tak bylo noseni prijemne.
Existuji satkova nositka, ktera jsou kompromisem mezi nositkem a satkem. Podle me by mela jit utahnout na jakoukoli postavu. Ale jsou jen pro mala miminka, pro batole uz to nebude. Mela jsem Storchenwiege BabyCarrier.
@Mamca_1234 Se stejnou postavou jsem měla Kibi a byla jsem super spokojená, odnosila jsem v něm 3 děti. Jiná nosítka mi nevyhovovala svou mohutností, hlavně v ramenou. Já mám úzká ramena a většina nosítek na mě byla široká, někde mi sní nešel poradně utáhnout bederní pás. Navíc je Kibi dost variabilní, využila jsem od 3 měsíců do 3 let.