Nosítko s výhledem dopředu

488
9.10.11 11:31

Nosítko s výhledem dopředu

Zkoušeli jsme Manducu apod. nosítka, ale nevyhovuje nám nic podobného. Existuje něco, kde se dítě kouká při sezení dopředu, abych malou nemusela tahat na rukou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
9.10.11 11:43

Existují, ale jsou naprosto nevhodné pro zdravý vývoj dítěte.

Kopíruju text z www.nosenideti.cz

Je možné nosit miminko v ergonomickém nosítku čelem dopředu?
NE! Pokud se budete hodně snažit, miminko usadíte čelem vpřed i do ergonomického nosítka. Rozhodně to ale nebude pohodlné, rozhodně to nebylo výrobce doporučené a není to ani šetrné vůči malému dítěti. Důvodů je hned několik. 4-5měsíční malé miminko má zatím posílené svalíky na krku, začíná posilovat také další svaly níž na zádech. Zatím ale nedokáže svaly páteř podpírat, vydrží to třeba jen chvilku a pak se záda prostě vytvarují podle okolí. Dítě, které je usazeno čelem vpřed a nožičky mu visí dolů, se často prohýbá podle vašeho těla dozadu do luku - a to pro něj rozhodně není šetrná poloha. Ba naopak je to poloha dráždivá a při manipulaci s miminky bychom se jí měli vyhýbat. Malá miminka, kterým ještě kyčle dozrávají, mají čelem od nosící odoby nožičky v úhlu, který kyčlíky spíše namáhá. Malá miminka ještě nezvládnou držet dlouho hlavičku, při normálním nošení čelem k nosící osobě si ji opírají o její hruď. Pokud miminko usne čelem dopředu, není možnost mu podepřít hlavičku. S miminkem nošeným čelem dopředu můžete hůře komunikovat, nemáte jak ho chránit před okolím, zejména ve městě ve velkém ruchu může být miminko z množství podnětů podrážděné.

• Citovat
  • Upravit
600
9.10.11 11:46

Néééé, nikdy!!! Jsem fyzioterapeut a nikdy, opravdu nikdy, nenoste mimi dopředu. Moc mu tím ublížíte. Přirozená poloha kojence je ve flexi trupu, tedy jako v bříšku. Pasivní extenze páteře je absolutně nevhodná. Něco jiného je „pasení“, které je aktivní a zapojuje svalový korzet. To je naopak pro rozvoj mimi velmi dobré. My nosíme v šátku, nejdříve koilíbka a od 3 měsíců ve vertikále bříškem ke mě. To je prima i pro vývoj kyčlí. Uvidíte, že si zvykne a bude se to miminku líbit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.10.11 11:46

Výhled dopředu bude mít dítko, pokud hodíš manducu na záda. Jiné varianty důrazně nedoporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.10.11 11:50

Výhled dopředu bude mít z Manduky na tvých zádech.
Jenak existují „kurvítka“, které lze nosit na břiše a dítě bude viset čelem vpřed (třeba slavný BabyBjorn). Ale jak už napsaly ostatní, je to naprosto nevhodné. Nehledě na to, že tyto klokanky jsou i vepohodlné pro nosiče- dítě není pevne přiknuté k tělu nosiče, tak jako u Manduky, takže mění víc těžiště. Mají mnohem hůř vypolstrované ramenní popruhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.11 12:30

A v čem vám ty manducoidní nosítka nevyhovujou, jestli se můžu zeptat?

Měla jsem možnost nést dítě v klokance i v Manduce a je to nebe a dudy - i když odhlédnu od všeho jiného a budu řešit pouze vlastní záda a vlastní pohodlí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
9.10.11 13:29

Také nedoporučuji nosit dítě čelem ven, ale když už se ptáš, tak to jde v nosítku Beco Gemini .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
9.10.11 13:34

Jde to i v šátku, ale chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
9.10.11 14:42

Amando, kolik je prckovi?
Nevím jak Manduca, ale třeba Ergo carrier se dá použít i na boku. Já osobně jsem to teda nikdy nezkoušela, ale třeba by byl prcek spokojenější.
Nebo ho dát na bok v šátku.
Klokanku nebrat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
9.10.11 14:46

Chtěla jsem napsat, že i s šátkem jde nosit miminko na boku. Ale nevím proč - měla jsem za to, že se zakladatelka ptá na hodně malé miminko. A teď koukám, že tam věk není napsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
9.10.11 15:35

Amando, koukala jsme na profil - z Poruby je i Micus, tak se s ní zkus domluvit, že by ti ukázala, jak dávat mimčo do šátku/nosítka na bok nebo na záda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9709
9.10.11 17:02
Novire píše:
Amando, koukala jsme na profil - z Poruby je i Micus, tak se s ní zkus domluvit, že by ti ukázala, jak dávat mimčo do šátku/nosítka na bok nebo na záda…

Práskačko :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
9.10.11 20:16

Děkuji za příspěvky a za názory, pochopila jsem dobře, že nosítko je špatné a už to prostě nebudu řešit. Manduca a šátky malá prostě nesnese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.10.11 11:24
amanda1979 píše:
Děkuji za příspěvky a za názory, pochopila jsem dobře, že nosítko je špatné a už to prostě nebudu řešit. Manduca a šátky malá prostě nesnese.

NOSÍTKO je dobré pro ditě i pro nosiče. Klokanka je katastrofa pro ditě i pro nosiče. Koukni zda okolo tebe není prodejna s půjčovnou nosítek. a vyzkoušej víc typu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.6.12 15:28

Za me mohu doporucit nositko STOKKE:
http://www.stokke.com/…carrier.aspx

Nejprve jsem si poridila satek: Babasling (viz foto). ale maleho jsem v tom nemohla dlouho nosit, rychle vyrost a taky se mi nelibilo, ze v sedaci poloze tam neni dobre jisteni. A vleze byl nejaky vylomeny. Tento satek se mi vubec neosvedcil a pouzila jsem ho snad dvakrat… kdyby mel nekdo zajem - mohu prodat (i s krabici v perfektnim stavu)…
Pak jsem si poridila nositko od STOKKE MyCarrier. ktere ma hodne moznosti, lze nosit smerem na brisko, nozicky jsou opravdu dobre jisteny a myslim, źe na spravne vyboceni nozicek je to take dobre. Stokke nositko ma opravdu dost malickych detailu-vychytavek :palec: Pak lze pouzit i s vyhledem dopredu - pozn. pokud tam nechate pridavny dolni dil z polohy face to face, je roztazeni noh a tim i kloubu maximalni. Nositko lze pouzit na noseni na zadech
za mne mohu jen doporucit. Jsem spokojena a vypada opravdu fajnove :)

http://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko