Nosní mandle - narkóza - kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.6.17 09:55

Nosní mandle- narkóza- kašel

Zdravím :mavam:
V úterý máme naplánovanou adenotomii v narkóze. Tento týden v pondělí začal syn (4,5roku) trošku kašlat. Není to žádná hrůza, rýmu a teplotu nemá, jen po ránu nebo odpoledne po spaní, párkrát zakašle (opravdu málo, třeba jen 5× za den a spíš po spaní vykašlává). Dneska jsme byli u dr na předoperační vyšetření a říkal, že je to dobré, že má do úterý ještě čas se dát případně dohromady a kdyby se anesteziologovi něco nelíbilo, pošlou nás stejně domů… :nevim:
No já nevím :think: teď na internetu čtu, jak by mělo být dítě v nejlepší možné kondici a vadí i mírné nahlazení… :nevim:
Je pravda, že má ještě cca 4 dny na to aby se úplně uzdravil, ale stejně mi to vrtá v hlavě a celkově z toho nemám moc dobrý pocit… Manžel zase oponuje, že snad doktor ví, co dělá, ale myslím, že to není tak akutní zákrok, aby se nedal posunout :roll:

Co hrozí u narkózy při takovém mírném kašli? Nemám to raději odložit? Máte někdo zkušenost s takovým mírným nachlazením u narkózy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
753
9.6.17 09:59

Dcera byla s rýmou, měla jí měsíc, což si myslím že rýma je horší než kašel, u nás ve městě na orl tvrdili že má alergii a hle, v praze na klinice vyndali mandličku a řekli že má holka zánět dutin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 10:09

@teepe a nevadilo to při operaci nijak?

• Citovat
  • Upravit
753
9.6.17 10:14

U nás to nevadilo, vše proběhlo naprosto ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
9.6.17 10:26

Syn také měl trošinku rýmu a sem tam pokašlával, záleží na lékaři, anestezioložka mi řekla, že děti se zvětšenou mandlí budou úplně v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
9.6.17 10:35

Spousta tech deti, co jdou na tento zakrok, uz ani bez rymy nebo kasle nejsou, takze se ten zakrok s mirnou rymou nebo kaslem dela uplne bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
9.6.17 10:54

Přesně tak, rýma a kašel kvůli zahlenění jsou u zvětšené nosní mandle úplně normální. Některé děti by na tu operaci nemohly nikdy, protože rýmu mají prostě pořád. Syn na to půjde na podzim a právě jsem se ptala, protože on není úplně OK snad nikdy a ORL mi řekla toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
9.6.17 11:08

Kdyby se tam děl nějaky virový či bakteriální proces poznají to z vysledku odběru krve, co mu dělali. Takže klid. POdle mě ho jen moc sleduješ, 5× za den zakašle, to já taky a nemocná se necítím. Každý občas zakašle a todle si myslím, že je postižení sledovaní, co kdyby nahodou. Pokud OP nechceš tak ji zruš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 12:58

@Tejule no, asi jo.. ale on 5× zakašle a je poznat, že ještě vykašlává..
Jinak jako nejsem nějaký úskostlivý pečovatel, ale na operaci jde poprvé, narkóza poprvé- takže se přirozeně celkem bojím.

• Citovat
  • Upravit
6363
9.6.17 13:07

Syn byl na nosní mandli a měl rýmu a pokašlával. V nemocnici se zajímali hlavně o to, zda nemá teplotu. Na sále se trochu zdržel, protože mu odsávali hleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 19:15

@Hořec děkuju.. tak snad to bude dobré i u nás

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat