Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj toto jsem objevila 4 lete dceri na bříšku. Co to je? ( naše babi ma pasovy opar)
Měla už neštovice? Pokud ne, tipla bych to na ně. Pásový opar totiž způsobuje stejný vir, jako neštovice. A pokud je ještě neměla, projeví se právě neštovicemi.
@Jana.49 Měli jste neštovice? Pásový opar je shluk puchýřků. Ale jestli má babi pásový opar a dcerka je neměla, je možné, že je to neštovice. Nám před 4 lety toto řekla doktorka, že to je stejný virus. Takže když měl manžel před 4 lety pásový opar, tak k nám vnoučata vůbec nejezdila, neb ještě neměly neštovice, tak abychom je nenakazili.
Příspěvek upraven 06.06.17 v 15:16
Tohle vypadá na typickou neštovici
Na opary trpím a dost a né jenom na puse - svědí jí to?
@Jana.49 Dcerka kamarádky měla pláňata dvakrát, jednou pár neštovic, podruhé byla osypaná od hlavy až po nohy a vysoké teploty.
Ahoj holky, prosim vas, myslite si, ze to je pasovy opar? Udelalo se mi to na krku ze strany vcera vecer. Od utery mam pocit, ze na me neco leze, kycham a mam ucpany nos. Ty pupinky ci co to je na dotyk boli…
@Kacatko1986 mohl by to být pásový opar, zajdi zítra ráno na pohotovost, pásový opar mizne rychleji, když léčba začne co nejdřív
Podle mě je to pásový opar. Příznaky bývají jako při chřipce - teploty, zimnice, schvácenost, bolest celého těla, lehká rýma, kašel. Puchýřky a jejich okolí dost bolí. Pozor, tekutina z puchýřků je infekční, takže svůj ručník atd. Doporučuje se zvýšit přísun B12, někdy dr dává i injekčně, jinak b-komplex. Pro úlevu od chřipkových příznaků nejlépe paralen. Dr může předepsat i antivirotika, tak k němu určitě zajdi.