Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Keyllah jdeme do fakultní nemocnice v Olomouci na dětskou kliniku, máme to v dojezdove vzdálenosti, dle recenzi jsem chtěla Havířov, ale nechtěli nás vzít.
@Anonymní píše: Více
My byly s dcerou v Olomouci. Jsou tam všichni skvělí. Milé sestry i doktoři. Všechno bylo bez komplikací, druhý den ráno šla domů. Také jsme to dlouho odkládali, ale nepomohlo nic. Ani léky všeho druhu, ani vitamín, glukany, ani konvička, kterou se prolévala každý den. A opravdu to pomohlo. Džím pěsti.
@Eva2610 píše: Více
Náš miláček si kanylu vykoupal v záchodě
každopádně mu to tak pomohlo, že od té doby na ORL hezky spolupracuje a nechá se v klidu vyšetřit. Hodpotalizaci si v Motole moc užil. Byl spokojený.
Náročný je ten den operace. Druhý den už o tom nevěděl a to měl seříznuté i ty krční mandle.
Jn, my za hodinu vstáváme a manžel s dědou jedou se synkem taky na odstranění nosní mandle. My jsme vybrali polikliniku Modřany, kde to dělají plazmou. A shodou okolností se jim teď uvolnilo místo.
Taky se klepu už od pondělka, kdy jsem se to dozvěděla. Ale bude to mít za sebou. Synek by na mandli ani nemusel, nemá ji tak velkou, ale zkusí mu z ní udělat autovakcínu. Doporučil to lékař na ORL a taky alergoložka. Synovi budou za pár dnů 4 roky. Je to ambulantní zákrok, hodinku operace, hodinku na dospávacím pokoji a jede se domů.
Syn byl ambulantně před mnoha lety (předškolák, dnes je 30+).
Jemu to pomohlo hodně, do té doby snad každé dva měsíce angínu, po zákroku jako když utne, jen běžná nemocnost.
Držím palce!
@Eva2610 píše: Více
Dobře, použila jsem sleng, co se říká mezi lidma. Já vím, že se netrhá…
Ale řešit se to dá jinak. Jen je škoda, že se o to lidi nezajímají. Ta mandle má nějakou funkci a když se odebere, tak se problém jen posune jinam.
@Aries6 píše: Více
My třeba zkusili kde co. Nakonec i dost alternativní homeopatka uznala, že je nutná operace. Ale jo, příčina je vždy něco jiného. U nás to byl ten reflux. Ale prostě se na něj přišlo pozdě. Je to docela škoda. Od začátku ty příznaky měl. Mandle už zase po půl roce roste, takže tam zas je. Ona ta nosní dorůstá.
Já se o to zajímala velmi. A zkusila jsem opravdu vše. I homeopatii, konvičku, otužování, doplňky stravy. Jako opravdu vše. Operaci jsem odkládala 3 roky. Nosní mandle jako taková vlastně neexistuje. Nosní mandle je zbytnělá lymfatické tkáň, která pstologicky roste opakovanými infekcemi. U krční je to trochu jiné.
Ale zajímalo by mě, co teda ještě jde dělat, aby se člověk operaci vyhnul. Napiš, ráda se dovzdělám. Upřímně a bez ironie (páč psaný text často vyznívá jinak, než je myslen)
@anavi13 píše: Více
Dorůstá, pokud se neodstraní celá. Což se může stát, pokud se odstraní zastaralou metodou (tím „trháním“). Náš ORL lékař vysvětloval, že plasmou se odstraní kompletně všechno pod mikroskopem a mandle už nedoroste.
@Modesta já to teda nezkoumala. V Motole dělají oboje a co mi zas říkali na ORL, tak v tom není rozdíl. Ale nevím. Klidně to možná je a taky bude záležet na věku dítěte. U těch malých je ta recidiva prý častější. My na tu recidivu zkoušíme preventivně lázně. Uvidíme jestli to bude mít efekt. Každopádně u nás prostě je jasná příčina reflux. Takže je syn trochu jiný případ.
@anavi13 píše: Více
Jo, to vím taky. I to, že se v určitém věku zmenšuje.
Já jsem právě už nastavena jinak a přestala jsem některým lékařů věřit. Tuk tuk, zatím jsem zdravá. A hledám jiné možnosti, když zdravá nejsem.
@cverunka píše: Více
Já mám výborne zkušenosti s čínskou medicinou. Homeopatie mi nezabrala, nevěřila jsem te paní, co mi ji nastavovala.
Dceri pomohlo poměrně intenzivní prolevani konvickou a to jsme překonali do veku, kdy se ta mandle sama zmenšila. To jsem ještě neznala čínskou medicínu.
nosní mandle nemá žádnou funkci, je to zbytnělá tkáň, která tam nemá co dělat,
funkci má krční mandle
Jo, kanyla byl největší problém. Náš kluk nebrečel, zato si v herne na oddělení našel sadu detskyho nářadí a pokoušel se to přestřihnout plastovejma kleštěma🙈.