Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@paola white
No, mě k tomu motivovalo bydlení v Praze a to, jak to mají maminky s kočárka při cestování Prahou těžké… S šátkem jsem mnohem mobilnější ![]()
@Alex160509
začínala jsem s šátkem. Dobrá je značka Didymos. mám 4,7 m na 163cm a je mi trochu větší. pak jsem dokoupila ergo nosítko Manduca, hlavně kvůli chlapovi, protože ten se do šátku neuváže (a navíc mám růžový šátek
)
Manduca nám super vyhovuje, ale až tak od 4-5 měsíce.
kamarádka má Beco a to mi přišli taky dobrý
@wolnez píše:super téma.
@suik
zajímalo by mě, jak jste to zvládli? Já byla celá natěšená na nošení druhého miminka a ono se mu tam prostě nelíbí. Ještě že se nechá občas přesvědčit náš tříleťák
. Malému je 8 týdnů, ráda bych už šátek používala i z praktických důvodů (třeba na cvičení se starším), ale on je nejradši doma v koši pod digestoří
. Myslíte holky, že se to mám zkoušet a že si časem zvykne?
Dcera byla nosivá až dak od 3 měsíců. Do té doby ne že by se nenosila bůbec, ale byla nevzpytatelná, takže na delší cesty jsem vlkla i kočár. Do roka pak byla výhradně nošená. Teď, když vidí šátek, tak zdrhá, co jí nohy stačí.
![]()
Jinak je už je tu poměrně dlouho skupina Nosnice. ![]()
@Háta_x píše:
@paola white
Taky se ptají, manducu lidi tolik neznaji.A nosíte i doma? Když má prcek „báječnou“ náladu, při nošení se zklidní a mam volné ruce
jj nosila jsem hlavně doma. když měl Maty prdíky tak jedině v šátku spal. časem jsem pak začala nosit i ven
@Háta_x píše:
Nakonec jsem vybrala manducu, je to super i do auta. Jezdim každý den (se starší do školky, na pracovní schůzky, na cvičeníčko atd) a do šátku bych s v autě nezamotala. Zato do manducy je to raz dva a za každého počasí můžu jezdit a netahat dítě do kočáru a z kočáru.
Mě teda zaujal ten název
a nosnice nejsem, ale u tebe mě překvapilo to s autem. Můžu se ze zvědavosti jen optat, jak to funguje? To nepoužíváš klasickou autosedačku?
V dobrém závidím!
Malá měla bolení bříška naprosto šílené, ječela noc co noc do svítání. Jenže tehdy jsem nošení téměř neznala
Teď malý je na tom líp a při nošení úplná paráda. Jen se nesmim moc zastavovat ![]()
@paola white píše:
jj nosila jsem hlavně doma. když měl Maty prdíky tak jedině v šátku spal. časem jsem pak začala nosit i ven
Ahoj, přidávám se k „nosnicím“
Máme teda i kočárek a spíš vyrážím s ním - zvykla jsem si tak. Ale pořídili jsme i nostítko Liliputi a nedám na něho dopustit - na nákup, do lesa, na úřad… Je to fajn. ![]()
Hlásím se svorně k nosnicím
I když teď už je delší dobu s nošením utrum
![]()
Jooo, používam autosedačku
vajíčko mam na sedadle spolujezdce, připnu si manducu, připravim, malýho odepnu, vytáhnu, položim na volant
našteluju do manducy, plácnu plenku na prsa, aby mě neposlintal, když prší, popadnu paraple a jdem. Doma nakládam/vykládam v garáži, takže i když je hnus a prší, všude se dostanem suchou nohou ![]()
@Camael píše:
Mě teda zaujal ten názeva nosnice nejsem, ale u tebe mě překvapilo to s autem. Můžu se ze zvědavosti jen optat, jak to funguje? To nepoužíváš klasickou autosedačku?
Holky, taky v nosítkách kojíte? ![]()
Jednou jsem kojila v manduce i na jednání a bylo to super, nic nebylo vidět.
@Háta_x
nekojím, ani jsem to nezkoušela. ale zajímalo by mě jak to jde
@paola white Mám doma šátek od Zary, jsem do něj zamilovaná, ale malý holt šátkový není. Teda ne že by se nechtěl nosit, to on jo, ale v tom šátku se vrtí tak neskutečným způsobem, že já nemám šanci ho pořádně a správně navázat. A to ho utahuju co nejvíc to jde a stejně je za chvíli totálně nakřivo a špatně podsazený
Tak ten šátek prodávám a budu kupovat Kibi. Do toho jsem se na první pohled taky zamilovala, tak uvidíme, jak to nakonec skončí
Každopádně odpadne to zdlouhavé uvazování a dotahování a nebude to končit mým brekem nad nevyužitým šátkem. Chjo. Mimochodem, nemáte o Zaru někdo zájem?
@Háta_x Nikdy jsem tam nekojila a ani si to moc neumím představit
Každopádně u nás by nic vidět nešlo, zato slyšet jo. Malý si u toho tak hlasitě pomlaskává a vychutnává, že by to každému muselo být jasné, co se v šátku děje ![]()
@Háta_x
Super popis, všechno chápu, díky.
Mně to bylo divný kvůli předpisům. ![]()