Nosnice, spojme se

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
2.10.12 15:36

Dobře to jde, jen vytáhnu prso a malej už se postará sám, aby tam nebylo nazmar :mrgreen: pak si hned krásně odříhne. Kojim jen v sedě a jedno rameno sundam, aby byl níž a podpíram ho rukama, aby neseděl.

@paola white píše:
@Háta_x
nekojím, ani jsem to nezkoušela. ale zajímalo by mě jak to jde
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.10.12 15:43

Tak to jsi vystihla přesně :pankac: A kdybys slyšela, jak si při tom jednání malej krknul :mrgreen: až pak jim došlo, co se v mandude dělo :oops:

@Beru píše:
@Háta_x Nikdy jsem tam nekojila a ani si to moc neumím představit :think: Každopádně u nás by nic vidět nešlo, zato slyšet jo. Malý si u toho tak hlasitě pomlaskává a vychutnává, že by to každému muselo být jasné, co se v šátku děje :mrgreen:

Kdybych ho nemusla přendavat z nosítka vůbec, bylo by to ještě pohodlnější :pankac: protože to je xkrát za den. Ale nosítko je o moc lepší, než tahat kočár :zed: s malou jsem měla rekord, kdy jsem díky práci nandavala/vyndavala kočár z/do auta i 14× za den :cert:

@Camael píše:
@Háta_x
Super popis, všechno chápu, díky. :palec: Mně to bylo divný kvůli předpisům. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.10.12 15:47

@Háta_x Kdyby jen krknul, ale jak on při tom kojení prdí, to je maso :mrgreen: Trumfne i starého chlapa, jako udělat mi toto na veřejnosti, tak nikoho nepřesvědčím, že to bylo mimino a ne já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
2.10.12 15:56

Ahoj holka, taky nosím malého, i když častěji je teda v kočárku. Vůbec jsem nejdřív nosit nechtěla kvůli zádům a taky kvůli tomu, že kolem mě kdo nenosí je špatná matka a já nějak tyhle nátlaky nemám ráda a zasekla jsem se. Ale šátek jsem měla doma po synovcích a vytáhla ho kvůli prdíkům. Hodně to pomáhalo. A navíc naše dítě je asi chovanec a nošenec z podstaty, protože první měsíce života jsem ho prakticky nemohla odložit, ani na spaní. Tak se prostě nosil, abych měla volné ruce a mohla se aspoň najíst, něco poklidit a tak. Pak mu šátek začal vadit, i na vertikál, tak jsme pořídili manducu a tu milujeme oba :) Nosí i manžel, ale ne moc ochotně. Nebaví ho přeštělovávat uši :D
Na výlety bereme vždycky obojí, kočárek i manducu, a střídáme. Neocenitelná je právě po Praze, protože vzpírání kočárku do tramvaje je dost prudička. A nejvíc jí vděčím při cestování po republice - vezmu krosnu, dítě do manducy a sedačku do busu a drandíme na chajdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
2.10.12 16:01

U nás je to teď aktuálně šátek vs. kočárek tak padesát na padesát. Do asi osmi měsíců byla dcera ale prakticky 100% šátková. To bylo super. V zimě skvělý, protože odpadalo velké oblíkání, což pro nás byla pohroma.

Jinak já měla šátek Vatanai, pak Didymos a teď jedeme už v nosítkách. Nejdříve Beco a teď asi měsíc vlastníme KiBi. A super:)

Jinak i manžel nosí. A nosí rád. I šátek uměl navázat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.10.12 16:06

@marmil Jé a jak jste s Kibim spokojeni? Jakou máte barvičku? Já budu Kibi taky pořizovat a budu kupovat modré. Aspoň na obrázku vypadá ta modrá krásně, tak jsem zvědavá, jak vypadá naživo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
2.10.12 16:06

@Háta_x
No to bych se asi bála řídit s nosítkem na břiše, takže i kdyby to bylo povolený, do toho bych nešla. Dát prcka mezi sebe a volant by mě ani ve snu nenapadlo. Ale to vyndávání a nandávání mi taky leze krkem a to jen nacvakávám autosedačku na podvozek, ale záda teda trpěj, uf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.10.12 16:13

Ta modrá se mi na Kibi strašně líbí.

a jak nosíte v zimě? máte speciální bundy, kapsy nebo dáváte pod svojí?

já koupila kapsu od MAM a dneska jsem jí poprvé vytáhla ven a super!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
2.10.12 16:16

@Beru @paola white Tak my máme taky modré KiBi. Sice máme holku, ale já tady na to dělení moc nejsem. Spokojení jsme nadmíru všichni. Pokud máš nějakou otázku, tak se klidně ptej. A v zimě nosíme pod bundou. Mám nosící bundu od AngelWings.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.10.12 16:19

@marmil
taky jsem původně chtěla bundu, jenže pak jsme si s manželem řekli že když bude chtít nosit i on tak by bunda byla blbá a dohodli jsme se na kapse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
2.10.12 16:22

@paola white u nás zas tak moc manžel nenosí. A když, tak loni se mu dcera vešla pod jeho normální bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.10.12 16:29

První rok jsem to zvládla bez jakýchkoli nosících svršků, kapes apod. Druhou zimu jsem se až do ledna trápila s kapsou. Ale se starším dítětem na zádech se obléct tak, aby člověku nebyla zima v -10 a zároveň na to šlo navázat šátek stálo z prd. Pak jsem pořídila nosící bundu a fakt jsem ssi lebedila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.10.12 17:19

Taky řeším, jak nosit v zimě. Žádnou bundu ani kapsu nemám :think: Ale hrozně se mi líbí Vonzibunda, nemáte někdo reference? Jo a to jsou všechno softsheelové bundy ne? Není v tom v -10 zima? A děckám dáváte pod tu bundu co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.10.12 17:26

Mimino co mělo ruce ve vnitř mělo při +- st jen vlněné triko, kamaše vl., a vlněnou kuklu. Na to tři vrstvy vlěného šátku a softshell stačil. Při mrazech po st jsem přidávala na nohy návleky, sobě i dítěti svetr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
2.10.12 18:27

Já jsem prvního nosit moc nechtěla, neměla jsem ponětí o této „módě“ a prostě jsem si ho nechtěla moc rozmazlit, takže jsem měla nosítko jen pro vyjímečné situace, nosila jsem ho na rukách ale jen s mírou. Pro druhého už jsem si pořídila šátek a další nosítko, ale nosit se nechtěl, vzpíral se, nelíbilo se mu to, a byl narozený zrovna na zimu a v kočárku vždycky tak krásně spinkal, tak jsem šátkování vzdala a nechybělo nám to. Ale se třetím jsem šátek hlavně z praktických důvodů používala opravdu hodně. Okolo tří dětí byl kolotoč a malý by se pořád nosil, takže šátek a pohoda. V kočárku ječel a nechodit kvůli tomu s dětma ven, to nepřipadalo v úvahu, takže jsem první asi 3 měsíce kočárek nepoužila a nosila malého jen v šátku. Byla taky zima a žádné speciální oblečení jsem neměla, takže jsem ho schovala pod zimní bundu, koukal mu jenom obličej aby mohl dýchat, a asi proto se mě sousedé ještě dlooooouho po porodu ptali: „Tak ještě nic?“ :mrgreen: Vypadala jsem jako těhotná no. A jelikož jsem si skoro jistá, že je to moje poslední dítě, užívám si to na maximum a nosím ho dodnes hrozně ráda, jenom už ne v šátku ale pouze na rukách. Bude mít totiž 11 měsíců a už chodí, takže chce být taky na zemi a 50× denně uvazovat šátek a rozvazovat, to by bylo na palici, a v nosítku mi připadá hrozně těžký. Takže jsem se naučila dělat hodně věcí jednou rukou a dělám to tak ráda, kolikrát ho nechci ani pustit na zem, pořád bych nosila a chovala a mazlila se, dokud je tak maličký a roztomilý :* Na venek ale používám kočárek, jsme totiž na vesnici a nikam moc nejezdíme, takže žádné tahání kočárku do tramvaje nebo do autobusu, kočárek pro mě není vůbec žádnou překážkou ani přítěží, právě naopak, strčím pod něj hodně věcí pro děti (pití, svačinky, pláštěnky, hračky, plíny…), malý si v něm stoupne a vidí, má volnější pohyb než v nějakém nosítku, a je to tak pro mě praktičtější. Ale jinak jsem nosnice :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak