Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Hlásím se mezi nosnice, nosím v šátku a v Tule, ale kombinuju s kočárkem k oboustranné spokojenosti. Jsem u nás trochu za exota, občas si připadám jak v zoo.
Čeká nás první zima a jsem rozhodnutá spíš nosit, protože projet kočárem některé chodníky, případně přejet přes nevyhrnutou rozježděnou silnici je fakt s kočárem lahoda.
Ale chtěla bych se zeptat zkušených nosnic, co používáte v zimě na boty proti uklouznutí? Nějaké návleky na boty? Chci v zimě nosit, ale nerada bych se rozplácla i s dítětem v šátku za prvním rohem.
@Meliora píše:
Hlásím se mezi nosnice, nosím v šátku a v Tule, ale kombinuju s kočárkem k oboustranné spokojenosti. Jsem u nás trochu za exota, občas si připadám jak v zoo.Čeká nás první zima a jsem rozhodnutá spíš nosit, protože projet kočárem některé chodníky, případně přejet přes nevyhrnutou rozježděnou silnici je fakt s kočárem lahoda.
Ale chtěla bych se zeptat zkušených nosnic, co používáte v zimě na boty proti uklouznutí? Nějaké návleky na boty? Chci v zimě nosit, ale nerada bych se rozplácla i s dítětem v šátku za prvním rohem.
http://www.zbozi.cz/?…
doporučuji koupit s předstihem, jak padne první sníh, důchodci to vykoupí.
Tak u nás manžel nosí, když jedem někam na hory, já nosím malého a on dvouapůl letou, když už nemůže, šátek si umí navázat sám, máme oblibený úvaz- kříž s kapsou uvnitř. No a šátek jeden mám půjčený od kamarádky, nevím co to je asi nějaký indický- podle toho co mi tu psaly holky a druhý mám vatanai glaciar, v tom nosím já malého
, ale dneska jsme šli na hřiby( prd jsme našli) tak nosil chlap, a já šla s malou za ruku.
Me osobne se hodne osvecili obycejny snehule. Maji dobrou podrazku, ale na led bych asi koupila neco jineho.
@Lama Lama píše:
http://www.zbozi.cz/?…
doporučuji koupit s předstihem, jak padne první sníh, důchodci to vykoupí.
děkuju, zítra objednám ![]()
Jinak já nemám teda partnera co by nosil, ale nosí můj táta v Tule a mamka i v šátku zkoušela
Oba si to chválili, Tulu si berou i s kočárkem a zvládají to. Táta byl nedávno i na fotbale za frajera, nechal si dát Lucku do Tuly a obcházel kámoše ![]()
@Meliora celkem ti závidím takové „osvícené“ rodiče..u nás v rodině jsme za exoty, kteří si rozmazlují dítě a ničí záda.. ![]()
Jo to ja jsem taky za exota
u nas nosi i manzel. Kolikrat bafne prcka do maduci a jede s nim na jednani. Klienti jsou docela prekvapeny kdyz nekam spolu napochoduji ![]()
Ahojky Holky,
taky se přidávám. Odnosila jsem dceru až do 15 měs. a nyní nosím syna. V okolí jsem vždy byla jediná a lidé na mě zprvu koukali co to jako mám… pak si zvykli a nyní jsme tu dvě maminky. Už to není taková rarita.
Jinak u nás nosí i manžel, ale jemu musím vše uvázat sama - on to nedává.
Nosíme v šátku - Manduca neměla úspěch pro menší variabilitu úvazů… a teďka co malého trápí hodně prdy, tak uspávám.. když už je hodně unavený, nemůže. Navážu a do pěti minut odkládám, protože je tuhoš. ![]()
@wolnez toho jsem se taky bala…ale sice chvilku protestuje, ale jinak se mu to libi. Za chvili chrupe.
Ja nosim asi nejvic doma, kdyz potrebuju neco udelat a malej je neklidnej, ale ted jsem dlouho nenosila v satku ale na ruce, pac koukal a ja nechtela aby usnul, ale byl chvilku vzhuru a spal pak v noci.
Manducu mam taky, to je senzacni zalezitost.