Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebovala bych radu: vím, že noťas do letadla může, ale počítá se jako příruční zavazadlo? Potřebovala bych malou tašku do letadla + ještě tašku s noťasem, ale nevím, jestli to je možný. Letím s přestupem, tak bych si chtěla vzít nějaké drobnosti a prádlo pro případ, kdyby mi kufr dorazil později.
Měli jsme ho s sebou na palubě, do příručního se nepočítal, ale je dobré si přečíst přepravní podmínky dopravce, se kterým budete cestovat, každý to může mít jinak. My tenkrát letěli s ČSA.
@arin
Nám řekli, že do příručního kufru musíme zabalit i mini kabelku přes rameno…takže bych se více poptala u letecké společnosti…
Zalezi na spolecnosti. Vetsina nizkonakladovek povoluje jenom jeden kus prirucniho zavazadla, tak jedine vzit vetsi tasku a notebook strcit do ni se zbytkem veci
Já jsem měla příruční plus notebook k tomu na palubě. Taky jsem si nebyla jistá, ale zeptala jsem se a řekli, že v pohodě můžu. Ale asi zaléží na koho narazíš, ne všichni to povolují. Letěli jsme s anglickou společností…
Záleží na tom, s kým letíš. jestli jsou to nízkonákladové aerolinky, tam tě můžou donutit dát do příučního zavazadla i kabelku nebo igelitku dutyfree. pokud letíš s nějakou slušnějsí společností, neměl by to být problém. nejjistější je kouknout se na jejich web
Záleží na společnosti. Muž létá pracovně a mívá vždy raději jen jedno příruční zavazadlo - buď nějakých pár věcí narve do tašky k noťasu anebo ho dá bez obalu do batohu, který má jako příruční.