Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím, že je vás tu plno zkušených, tak vás požádám o radu. Sestra potřebuje notebook pro běžnou kancelářskou práci. Pouštět na něm bude tak maximálně word, excel apod. a www prohlížeč. Takže asi jen nějaké základní funkce a trošku výdrž, nemusí to být nadupaná mašina
Byla tu někde diskuze, že jsou značky sice levné, ale ne příliš kvalitní, ale taky značky sice kvalitní ale zbytečně drahé. Sestra by ráda obyčejný ale kvalitní notebook. Poradíte? Díky Murka
murka a co malej netbook? já mám MSI U100 a jsem s nim spokojena, ale je možná až moc malej, babi jsme teď pořídili toto a je super, velká klávesnice, monitor tak akorát
aha jsem si smazala začátek příspevku - melo tam byt, jestli by nechtěla pořídit malej netbook
sla bych do sonyho co treba tento a recenze je tady a jeste diskuze o nem.
rekla bych, ze maji kvalitni sasi i pekny design
Netbook je právě až moc malej, sice lehkej ale co vím, tak sestra říkala, že se ji na něm špatně píše
Ale ten Acer Aspire vypadá fajnově. Připisuju na seznam kandidátů ![]()
xreni - ten taky není špatnej
, i když cenou bude asi trošku vysoko než si sestra představovala, ale taky ji ho připíšu
Pokud se ti líbí Acer Aspire, pak se koukni spíš po Asus EEE. Je kvalitnější a lepší hardware za stejnou cenu ![]()
Jinak ten sony byl jen priklad, koukam ted ze byl nakej bazarovej… kazdopadne na kancelarinu staci ten nejmin narocnej,pak koukat opravdu jen na kvalitu. ja nedam dopustit na muj 4 roky stary Compaq - ted uz je to HP, tak nevim, ale drzi, panty nejsou vyvyklany.. proste pohoda kvalitka..
HPčko je dobrý, kvalita super. Sony taky dobrý, ale podle mě za zbytečně vysokou cenu. Do Acera bych taky nešla, taky na něj nemám nejlepší reference… .
Přesně to potřebuju vědět, jestli má Acer špatnou pověst, nedoporučím ho
O HP jsem slyšela většinou dobré reference ![]()
tak na HP pozor. má řady, které jous super a řady, které jsou velmi nekvalitní a poruchové. naši IT v práci na ně dost nadávají. stejně je to i u Aceru. jeho některé modely dostávají v odborných časopisech velmi vysoká hodnocení zejména s poměrem kvalita/cena. (manžel je trošku blázen do IT, tak jsem v obraze).
co tak vím, tak nejvíc si chválí dell a Fujitsu/siemens. ale to jsou již taky dost vysoké cenové kategorie. my se teď rozhlížíme po netbooku a asi to bude Acer. Nechávám to na odborníkovi v naší rodině ![]()
důležité je stanovit si základní parametry, maximální cenu a pak hledat. doporučuji třeba Czechcomputer (www.czc.cz) pro základní orientaci. mají tam velmi pěkně popsané produkty, k nim jsou dost dobré diskuse a odkazy na recenze. dobrá je i Alza.cz
Jackie píše:
Pokud se ti líbí Acer Aspire, pak se koukni spíš po Asus EEE. Je kvalitnější a lepší hardware za stejnou cenu
Ano, pod tohle se můžu podepsat, právě z toho Asusa píšu
Nejvíc mi na něm za začátku vadil malý displej, ale zvykla jsem si. Klávesnice je v pohodě, jinak nemá chybu
Od Acera bych si už nekoupila ani šroubek, po té, co jsme měli od nich monitor vyhazující pojistky a reklamace - hrůůůza. Dost lidí na tu značku nadává. ![]()
Ahoj… do kanclu je nejlepsi nejaky maly, lehky, ale spolehlivy, notebook.. predpokladam ze ho bude nosit sebou domů, tak proto lehký.
Já mám ASUS EEE pc… malý, spolehlivý, se slušnou „výbavou“ a protože na něm taky pracuji, můžu říct že jsem s ním spokojená, je super.. sice je malý, ale jako malý (obrazovka, rozlišení, atd, vůbec nepůsobí) klávesnici má ergonomickou, velice dobře se na něm píše, a taky je velikostně normální, jako u jiných notebooků… má spoustu výhod, i bateri vydrží dlouho. A jeho bejvětší nej je právě ta velikost,, hmotnost X spolehlivost, rychlost, naprostá spokojenost..
Nestojí ani moc, dá se sehnat kolem 6ti 7mi tisíc.
V nabídce je několik barev, já mám bíly, matný ( lesklý nedoporučuju pokud je tvoje sestra pedant
je na něm vidět kažá ťápota a prach)
Tal hodně štěstí při vybírání. ![]()
Děvčata, na značky moc nehleďte, značka vypovídá tak maximálně o designu a dostupnosti servisu. Stejně jsou to všechno skádačky ze stejných nebo podobných zaměnitelných dílů. Popíšu svůj noťas (starý 4 roky)a přeberte si to vlastním rozumem.
Mám FUJITSU Siemens Amilo Pa 1510. Harddisk má 80 gigabajtů, to považuju za nezbytné minimum. (Stejný notebook má obvykle několik verzí s různou výbavou.)Dneska je prakticky každý hard aspoň třikrát větší. Grafická karta je ATI Radeon 1100, nestíhá akorát některé moderní hry, jinak Windows, Office, videosoubory i přehrávání DVD v pohodě. Operační paměť 1 gigabajt, procesor AMD Sempron jednojádrový. Operační systém mám ještě Windows XP, na téhle konfiguraci běhá ještě Windows Vista Home Basic a Windows Vista Home premium. Vyšší Visty i Windows 7 by chtěly větší operační paměť a myslím i rychlejší procesor (dneska už chtějte výhradně dvoujádrový…)
Jinak síťová karta, čtečka všech možných karet, wi-fi a minimálně tři vstupy USB jsou dneska nezbytným standardem. Nehnal bych se do mechaniky s možností vypalování dvouvrstvých disků, resp. nějakých hodně drahých odvozenin. Tato technologie ještě není v domácích podmínkách vychytaná. Ale podíval bych se na internetu po možné nabídce dokovacích stanic pro notebooky a případně se poptal na nějakém specializovaném diskusním fóru. Proč, to pochopíte v momentě, kdy byste měly obsazovat tak pět USB konektorů, případně přes některý z nich napájet nějaké zařízení a třeba psát pět stránek formátu A4 v texťáku. Dobrá dokina zlepší uživatelský komfort…
Zdravím!
Minulý rok byla na Miaranne.cz fajn poradna, kde se hlavně zdůrazňovaly parametry RAM, HD…, neco málo značky.
http://www.marianne.cz/forum/83/
Já sama jsem si koupila v lednu za zlomkovou cenu reparovaný na Aukru a spokojenost. Hlavně zálohovat data, pokud bude jako firemní.