Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuju poradit jestli přejít z xp na win7. Xpčka mám cca dva roky a nejsem s nima zrovna moc spokojená. Navíc včera jsem si připoměla jaké to je, instalovat xpčka
Shodou okolností jsem měla možnost vyzkoušt win7 u kamaráda a připadali mi takové svižnější a jakoby „lehčí“, nevím jak to říct
. Ale kamarád je má jen pár dnů a proto se chci poptat vás, které máte s win7 delší dobu. Jak jste s nimi spokojení, co vám na nich naopak vadí atd. Pro mě je koupě win7 dost finančně zatěžující, tak ať vím do čeho jdu. Díky
ja mam doma win7 a som dost nespokojna, uvazujem o downgrade… najprv sme mysleli, ze je to pocitacom, kupili sme novy PC a vsetko tam mrzlo, tak sme PC vratili a teraz mam celkom nabuchanu masinu, dala som tam win7 a vsetko zase mrzne… mam odskusane, ze nizsie verzie windovsov idu vpohode… najvaci problem bol pri facebooku a nejakym online hram… takisto graficke programy…
na zacatku jsou sedmicky jak rikas,rychle, v pohode, uzasne…asi po mesici uz je to porad pomalejsi, zadne vycisteni nebo tak nepomohlonevim cim to je, jestli ma nekdo nejakou radu tak ocenimManzel je ma v praci a rika to same
win 7 je urcite lepsi ako xp ale pozor potrebuje par uprav, ma prebezpecnu ochranu ktora ho casom spomaluje, firewall, norton antivirus..
odporucam nainstalovat avast home edition ako antivirak a tym padom vsetko co je povodne vo win zrusit.
nevyhoda win 7 je ze niektore programy na nej nebezia pretoze ich este neprerobili ..
facebook ide pomalsie? nie je to iba prehliadacom ?? IE obecne nestoji za nic..
a inak co skusit win 7 neoficialne a potom sa rozhodnut ? ![]()
Zpomalení pc by nebylo příjemné, to je tedy velké minus. Avast home edition používám už ted, takže bych u něho i ráda zůstala, hlavně pokud by to znamenalo, že se tím nebude zpomalovat pc, IE ani nepoužívám, vyhovuje mi opera. Plánuju zkusit zkušební verzi win7 , ale až ve chvili, kdy budu z větší části rozhodnutá jít do win7 ![]()
no este existuje moznost vyinstalovat si vmware a tam si urobit virtualny pocitac.. takze budes mat svoje win xp a v nich si otvoris win 7 a mozes testovat.. tak to robim tiez. dokonca tam mam tych pc viac koli roznym testom hlavne koli vsetkym verziam IE ked tvorim nejaky web ![]()
Mi nejvíc vyhovovaly Visty, ač na ně všichni nadávají tak mi hlásily minimum chyb… XP na mém PC začaly padat téměř okamžitě, ale ot mohlo být tím že byly 32bit a já mám dvoujádro (64bit systémy). 7ku mám teď asi měsíc a je to v pohodě… Taky záleží co se s tím PC vše dělá
A jak si sednou ovladače dohromady s windows a ostatními programy… Mi například na všech Windows hlási chybu ICQ.
32 a 64 bit je skor od mnozstva pamate ako od jadra.. ak sa nemylim tak 3 bit zvlada len 3.5 giga ram .. potom uz treba 64 bit.. inak je 64 bit v podstate horsi ![]()
Vždycky jsme měli XPčka a neměli jsme téměř žádné problémy. S koupí notebooku jsme začali používat Visty a docela dlouho mi trvalo, než jsem si na ně zvykla. Pak mi jeden program nešel ve Vistách, tak jsem si nechala přidat ještě win7. Za dva dny jsem je zase nechala odinstalovat. Strašně moc progrmů mi v nich nejelo, včetně ovladačů na tiskárnu, webkameru a podobných záležitostí. Vrátila jsem se k používání Vist a jsem spokojená.
moj nazor je ze od microsoftu nemoze byt nic dobre ![]()
pouzivam kubuntu (linux) a pohodicka, nic nepada, nic sa nezpomaluje z neznamych pricin
a hlavne vypada to v podstate rovnako.. akurat je to este aj zadarmo ![]()
Já používám W7 už víc jak půl roku, nejdřív jsem měla beta verzi, jejíž platnost skončila v únoru. Jsem moc spokojená, všechno běhá jak má. Programy, které nejdou spustit hned, dají se pustit v režimu kompatibility, takže mi funguje všechno. Instalace byla rychlá a OS si všechno připraví a nainstaluje sám. Sám si vyhledá ovladače, nemusí se nic doinstalovávat. Když jsem třeba připojila tiskárnu (poprvé), tak si automaticky našel drivery sám a nainstaloval. Jako antivir používám ESET Nod32, naprostá spokojenost. I uživatelské prostředí mi přijde příjemnější. Takže za mě velká spokojenost a XP (i když byly spolehlivé) bych už zpátky nechtěla.
pata308 - linux jsem kdysi zkoušela, ale mě by vyhovoval, ale na pc k nám chodí i máma a synovec a bylo mi jasně vysvětleno, že chtějí windowsy ![]()
Agatha - mě právě zaujalo to, že mi kamarád říkal, že byl uplně nadšenej z instalace, zahájil instalaci a mohl odejít a když se vrátil bylo všechno nainstalované včetně nových ovladačů. To mi třeba po instalaci xpček včera zabralo dost času.
Tak nevím, zatím jsem se nějak nehnula z místa ![]()
Win 7 mám půl roku a jsem nadmíru spokojená, neměnila bych! Jsou rychlá, svižná, spolehlivá a hlavně: ještě se mi ani jednou nesekly, nezamrzly, prostě absolutně žádný problém. Samozřejmě to chce odinstalovat zkušebky Officu nebo Nortonu, které by ten chod (jak už tady bylo psáno) mohly brzdit…apod.
Jo a ještě malý dodatek k těm prohlížečům: ač jsem věrná Microsoftu, jejich IE prostě nesnáším.
Takže jedu na Win 7 spolu s Chromem od Googlu a nebyl jediný problém.