Nová autosedačka - má se kymácet? Pomoc!

9859
23.6.11 13:14

Nová autosedačka-má se kymácet? Pomoc!

Ahoj máme novou autosedačku 0-18kg po i proti směru. Malé je 8 měsíců a aspoň to těch 15ti měsíců jí chceme vozit proti směru. Bebé Confort.

Máme několik aut ale nechápu, že do žádného auta kvůli pásům nejde. Buď jsou krátké, nebo jsou prostě divné. Do jednoho jediného ta sedačka díky pásům jde, ale kymácí se strašně ze strany na stranu. Navíc když jí mám vepředu, nevidím do pravého zpětného zrcátka, nedovedu si představit jak budu podélně parkovat.

Nestěžuju si. Naopak, chtěla bych vědět, jestli já jsem trotl a neumim uvázat autosedačku, aby se nekymácela(„vajíčko“ se totiž ani nehlo tak mě to překvapuje, hlavně mi to nepřijde vůbec bezpečné), nebo máme divný auta, nebo to tak má bejt? Nemáme isofix.

Ptám se vás, jak to máte vy…odborných názorů se budu pídit později. Do poradny zde mohu napsat, ale tam mi už jeden dotaz zamítli, protože prý byl podobný zodpovězen nedávno, ale nebyla to pravda, já měla konkrétní-jinou otázku, a hlavně to trvá věčnost, než mi někdo odpoví. Potřebujeme jezdit už ode dneška.

Moc děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6263
23.6.11 13:23

Ahoj, asi moc nepomuzu, ale… My meli podobny problem s vajickem (koupili jsme ho jen tak a nepasovalo nam do auta a ani dite do vajicka). V aute se hodne kyvalo a me se to nezdalo. Nakonec jsme kupovali tak, ze v krame jsme vyzkouseli dite snad do vsech vajicek a vajicka, do kterych pasovalo dite, posleze s prodavacem v aute. To same pozdeji s 9-18.
Takze za me jedine doporuceni, jestli to nesedi, tak to vratte a kupte jinou… (ale chapu, ze tohle jsi asi slyset nechtela :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
23.6.11 13:25

Ahoj, já tu psala stejný dotaz před dvěma dny ale s jinou autosedačku, prý to mám špatně namontované, tak jsme to znovu podle návodu přesně a pořád stejné A kamarádka co má tu značku tak mi napsala že proti směru to nevadí, že se tak kýve( což u nás mi teda připadá dost). Je fakt, že když zkoumám přední náraz tak je pevná. Vajíčko taky není prý zcela napevno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.6.11 13:35

zkuste sedačku znovu připnout podle návodu, neměla by se kymácet více než je průhyb polstrování sedadla, na kterém je autosedačka umístěna,
evnetuelně zajděte do prodejny, kde jste ji kupovala a jistě Vám rádi předvedou správnou montáž sedačky.
určitě ji nedávejte na přední sedadlo, nejen že vzadu je to pro dítě bezpečnější, ale hodně to omezuje i vidění do boku pro řidiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.6.11 13:54

Tak já přidám jednu neodbornou zkušenost… Máme teda klasický vajíčko, ale při montáži dopředu dělám několik úkonů navíc (nemáme airbagy a máme krátké pásy) - částečně sklopím sedadlo, tím si „prodloužím“ pásy na potřebnou délku pro upevnění sedačky, nandám autosedačku a pak sedadlo vrátím zpátky, čímž vlastně zcela utáhnu tu autosedačku. Je to velmi laicky popsáno, nevím, zda se to z toho dá pochopit, ale vajíčko se ani nehne (madlo nechávám dole a do zrcátek je vidět v pohodě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
23.6.11 20:06

Děkuji za reakce :kytka:

Ta autosedačka drží pevně…zkoušela jsem jak je to při nárazu a opravdu je v tu chvíli pevná. Kynklá se do stran. Si myslim že jakmile pojedeme do zatáčky, prostě se to bude kymácet :roll:

Další věc je, že ta sedačka se dá nastavit do šířky a díky tomu ty strany taky nejsou vůbec pevné. Při bočním nárazu se podle mě mudí odlomit.

Koupila jsem to přes internet a nebyl tam českej návod, což mě dost naštvalo. Tahle značka a takhle konkrétní sedačka vyhrála jakési crash testy roku 2010 společně ještě se dvěma značkami. Nevyla levná. No a oproti jiným ani nějak děsivě drahá. Ale za 2000 bych si sedačku nekoupila už z principu. Tahle stála přes 5tisíc.

Achjo, já prostě nevim jestli to tak má bejt a jakoukoli jinou sedačku koupím, bude to u všech sttejné, nebo to v pořádku není a jiná by byla pevnější.

Nainstalovala jsem jí tam přesně podle návodu (obrázků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
23.6.11 20:26

Vezmi auto, zajed nekam, kde prodavaji autosedacky, zkus dalsi dve, tri podobne v aute. Jestli se budou take kymacet, tak si nech tu, co mas. Jestli uvidis, ze tam nejaka jina sedne jako ulita, asi by stalo za to, zkusit tu co mas vratit a koupit tu, co pasuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.6.11 00:36

Tahle diskuze mi připoměla, jak jsme měli asi do synových 8 měsíců v autě špatně zapásovanou autosedačku. Celou dobu jsem do mojeho chlapa hustila,že se mi to nezdá, a že to máme blbě. Prý tomu nerozumím, a že je to dobře. Jak jinak bych to tam chtěla dát. Sedačka byla hodně na volno, byla nestabilní. Podle návodu, který byl k sedačce přiložen, i s obrázkem absolutně nešlo poznat jakým způsobem se do auta poutá.
Kdybych autem nepřibírala paní, která si toho všimla, asi by jsme na to nikdy nepřišli.Jinak teď už je pevná jako skála,ani se nepohne.
Nyní se chystáme kupovat větší autosedačku, takže už jedině s předvedením jak se do auta poutá!! Radši ani nechci domyslet, co všchno se mohlo stát, a se špatně připoutnou sedačkou … :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
28.6.11 20:10

Holky tak jsem dnes sbalila sedačku mýmu do auta a dovez jim to tam, ať mu ukážou jak to upoutat pevně. A světe div se, ani oni nebyli schopní to tam upoutat tak, aby se ta sedačka nenakláněla :mrgreen: Tak jsme dostali prachy zpět.

Přes net sedačku už nekupuju. Teda jo. Zajedem i s miminem do autosedačkárny, aŤ nám to ukážou a pak jí vygůglim levněji na netu :mrgreen:

Přišli jsme o poštovný ale to nevadí…do tohohle bych jí neposadila ani na 2 kilometry. Prostě se mi to nezdálo. Každý auto je jiný hold a do každýho sedí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.6.11 00:05
MirušeProdigy píše:
Holky tak jsem dnes sbalila sedačku mýmu do auta a dovez jim to tam, ať mu ukážou jak to upoutat pevně. A světe div se, ani oni nebyli schopní to tam upoutat tak, aby se ta sedačka nenakláněla :mrgreen: Tak jsme dostali prachy zpět.

Přes net sedačku už nekupuju. Teda jo. Zajedem i s miminem do autosedačkárny, aŤ nám to ukážou a pak jí vygůglim levněji na netu :mrgreen:

Přišli jsme o poštovný ale to nevadí…do tohohle bych jí neposadila ani na 2 kilometry. Prostě se mi to nezdálo. Každý auto je jiný hold a do každýho sedí něco jiného.

Tak to je supr, že ti penízky vrátili, aspoň se můžeš hned poohlednout po nové. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí