Römer First Class Plus 2011

347
21.6.11 21:31

potřebuju poradit Römer FIRST CLASS plus 2011

Ahoj, koupili jsme malé( 6. měsíců ) autosedačku Römer FIRST CLASS plus 2011, je od O-18kg. Nemá náhodou někdo tuto sedačku?Připevnil jsme ji přesně dle návodu do protisměru, ale zdá se mi hrozně nestabilní, kýve se na stranu hodně. tak jestli má někdo s ní zkušenosti. Nebo to máme špatně?Nebo to tak má být?Nepřipadá mi to teda moc bezpečné v tom protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
22.6.11 08:16

projděte to znova, zda ji máte opravdu dle návodu připoutanou, pás musí procházet modrými průvlaky.
Musí být připoutaná na pevno, hýbat max. tolik, kolik dovolí zmáčknutí polstrování sedadla. Pokud si nejste jisti připoutáním, zajděte do obchodu, kde jste ji kupili a ať Vám prodejce ukáže správné poutání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
22.6.11 15:26

No to je právě problém, my ji objednaly přes internet.Takže nevím, kdo by mi to namontoval. Zkusím to tedy znovu zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.6.11 15:54

jo, to je bohužel nevýhoda internetového nákupu, nikdo Vám sedačku nepředvede, neukáže jak s ní zacházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Phasmida
7.8.11 23:02

Römer First Class Plus 2011 - ano nebo ne

Dobrý den,
chtěla bych se optat, jak dopadlo připevnění sedačky a jak jste s ní spokojeni. Syna vozíme nyní ve skořápce, ale už je na ni moc velký a navíc v ní nemám příliš důvěru. Syn ale zatím sám nesedí, takže řešením by byla sedačka v kategorii 0 až 18 kg. Uvažuji právě o Römer First Class Plus 2011. Doporučila byste ji?
Děkuji. Ivana

• Citovat
  • Upravit
347
8.8.11 08:29

Dobrý den, se sedačkou jsem spokojená velmi.malá ma 8,5kg a 7 měsíců a vozím ji bez té vložky v protisměru. Upevnění je již OK.Problém nebyl v uchycení ale v tom, že u mojeho auta byly pokaženy pásy( nezasekli se napevno, takže autosedačka se hýbala. Zkusili jsme to u manžela v autě a pasy ji drží hodně. akorát co uvažuju že dokoupím ( prý to lze) kolem hlavy takoý ten aby hlava nelítala doboku. Starší syn má maxi cosi tobi a ten to tam má automaticky. Jinak máme fialovou barvu a je moc krásná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
15.8.12 21:49

Ahoj, prosím majitele této sedačky o radu, do jakého věku v ní dítě vydrželo v protisměru? Naše malá má 74 cm, 8,5 kg a 11m. Chtěla bych ji nechat co nejdýl v protisměru, ale podle videí tam naní moc místa na nohy :think:. BeSafe koupit nemůžu, musíme sedačku přendavat z auta do auta a poutání je tam komplikované :nevim:. Děkuju :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
15.8.12 21:55

@jajul Tys pořád ještě nevybrala :-) S tímhle neporadím, vzdala jsem ji v rámci kompromisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
15.8.12 21:59

Podľa „návodu“ môže byť v protismere do 13 kg, ale od 9 kg už môže ísť aj v smere jazdy, takže v tom medzi-období je to na vás, ako sa rozhodnete. Ide hlavne o to aby už dieťa „pevne“ sedelo a do kedy samo v protismere vydrží (chce) byť. Za našu NInu - išla „v smere“ okolo roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
15.8.12 22:02

@j.a.n.i1 Ne :oops:, už jsme z toho našikmo :roll: Šak ty za to můžeš :P.
@martuska75 Mně jde o to, jak dlouho se jí tam vejdou nohy, protisměr jí zatím nijak nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.8.12 07:55

Posunuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
16.8.12 09:27

@jajul asi ako ktoré dieťa :-) Ked sme otáčali v tom cca roku (veľkosť 80) miesta na nohy mala Nina habadej. Ak chceš špeciálnu autosedačku do protismeru aj pre väčšie dieťa, tak si treba kúpiť takú. Táto je rátaná do protismeru len v tej jednej skupine (O-13 kg) potom sa otáča (9-18 kg). Ale inak je pre dieťa veľmi pohodlná a dá sa aj veľmi pekne polohovať. Prípadne ak už máte 8,5kg nebolo by pre vás lepšie ešte chvíľku počkať kúpiť rovno sedačku 9-18kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
16.8.12 09:32

@martuska75 Ale @jajul píše, že by ráda co nejdéle v protisměru, ale speciální (tj. BeSafe) že nechce kvůli přehazování, což plně chápu :-)

@jajul Já bych ti to i někde vyzkoušela… dítko má 22 měsíců, ale bohužel jen 82cm, takže to ti moc nepomůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.8.12 10:15

@j.a.n.i1 Tak to naše má skoro v roce 74, zatím roste naprosto dle tabulek. Jestli to vydrží, bude mít 13 kg a kolem 90 cm tak ve 2,5 letech. Takže asi jako vy :roll: :mrgreen:. Asi zkusíme v obchodě a uvidíme, co uvidíme :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
16.8.12 12:58

@jajul určite ti bude najlepšie poskúšať ak máš tú možnosť. Inak možno popozeraj aj ine protismerné ako Besafe. Napr. značky Axkid (Kidzofix, Kidzone)alebo Kippan (Kiss2, Triofix)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí