Využití autosedačky Mimmo

10
21.6.11 10:44

Využití autosedačky mimmo

Ahoj maminky a těhulky,
chtěla jsem Vás poprosit o radu. Přemýšlím o koupi kočárku FENIX F4R Tour, tedy kombinace i s autosedačkou Mimmo. Máte některá zkušenost s využitím této autosedačky na podvozku? Jak složité je autosedačku připnout na podvozek kočárku a zda jste tuto možnost využivaly? Abychom zbytečně neinvestovali do něčeho, co nakonec vůbec nevyužijeme.

Děkuji za Vaše příspěvky
Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8254
21.6.11 11:26

Já měla jinou značku,je to několik let,ale byla jsem s autosedačkou na podvozku velmi spokojená a jezdila s ní i na menší výlety,všude jsem to přenesla,unesla a malé se v ní moc líbilo-hlavně když se jezdilo přes „kočky“ vydávala tón,aby se jí „klepal“a pak se tomu smála-máme to nahrané a je to :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
21.6.11 11:57

autosedačku bych vybírala pouze a jen na základě testů bezpečnosti, ostatní funkce proti tomu sjou podružné.. mrkni se na testy bezpečnosti německého automotoklubu ADAC (všechny ostatní jsou z nich odvozené..) sedačku netestovali. tudíž já bych neriskovala koupi..

jinak podvozek na autosedačku - mě osobně se osvědčilo spíše autosedačka + golfový podvozek, který se později stane golfkama, nebo se prodá s autosedačkou. protože když potřebuješ k dr. nebo tak, nebude se ti do auta chtít skládat sporťák.. (já si myslela před 4 lety, že budu mít jediný kočár, ale po 2m jsem šupajdila pro podvozek.. )

a u druhého jsem kupodivu nevyužila vůbec. koupila sjem si golfky s vložnou taškou a dítě vyndala do tašky. nesnášel autosedačku, takže to byl dobrý odhad…

ale opravdu se raději orientuj podle bezpečnosti, než podle nacvaknutelnosti na podvozek..

ale obecně, sedačka se připevňuje do adaptérů, do kterých se cvaká korbička (většinou) a jde o jeden klik, při vyndání se zas musí někde něco zmáčknout a sedačka vysunout.. nikdy to není složité..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.6.11 12:45

Díky moc za rady.
Zjistila jsem si, že autosedačka úspěšně absolvovala zkoušky dle ECE R44/04 a myslela jsem, že je to dostačující. Snažila jsem se na internetu najít více informací, ale nebyla jsem o nic moudřejší. Mrknu se určitě na ty testy ADAC.
Pokud není tato autosedačka dostatečně otestovaná, tak ji samozřejmě kupovat nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.6.11 13:06

to že autosedačka plní normu 44/04 je homologace, kterou musí mít každá autosedačka, jinak se nesmí prodávat v EU. Ale toto nezaručuje že je bezpečná, protože k vydání homologace dokládá výrobce jen zkoušky materiálů, nezávadnost materiálů, návod, atd. ale nejsou v tom nárazové testy jako třeba u testů ADAC.
Takže chce to se podívat na testy ADAC, kde se úpak pozná, jak by ve skutečnosti sedačka ochránila naše dítě. Všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
a ta kterou jste si vybrali ke kočárku tam není, takže se neví, jak by dopadla.

Osobně po 4 dětech jsme nikdy nevyužili nasazení vajíčka na kočárek, vždy pro bnás bylo důležitější bezpečná sedačka, a kočárek , který plní naše představy, takže jsme kočárek a sedačku vybírali odděleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karinka
21.6.11 13:43

Tak já mám autosedačku Jané 08, která jde nasadit na podvozek a jsem za to hodně ráda. Pokud nebudeš mít při návštěvě po ruce manžela nebo někoho jiného a budeš vozit sebou ještě další dítě, tak sedačka, kterou lze nasadit na podvozek je obrovská pomoc.Bydlíme na vesnici se špatným spojením, takže já bych musela do města tahat autosedačku a hluboký kočárek, ale takto vezu jenom podvozek a autosedačku. Malá mi kolikrát v sedačce usne, tak ji jenom v sedačce nacvaknu na podvozek a ona si spinká dále. Jinak bych ji musela budit a to je pak hodně protivná. Takže, já jsem moc vděčná za tento způsob. A ještě, malá má skoro 10 měsíců a ještě nesedí, takže ji ještě nemůžu dávat do sporťáku a když potřebuji ve městě nakupovat a ona nespí, tak je hodně vzteklá, páč z korbičky nevidí, i když se ta zadní část dá oddělat, ale ji to nestačí. Takže ji dám do vajíčka a nakupujeme a ona je štastná, páč vidí.Jo, ono se lehce říká, že je to zbytečnost, když bydlíš ve měste, máš po ruce tatínka nebo někoho jiného, máš jenom jedno dítě atd. ,ale v případě, který jsem uváděla, je to obrovská pomoc a jste spokojené ty i dítě :wink:

• Citovat
  • Upravit
10
21.6.11 14:26

Tak jsem zase o něco moudřejší. Díky
Zjistila jsem, že ke kočárku, který jsme si vybrali, je možné dokoupit adaptér pro autosedačky Maxi Cosi, tak by to mohla být pro nás dobrá varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HonzaF
21.6.11 15:50

Ahoj,
mám taky kočárek od Patronu Fenix v Turu a autosedačku Mimmo na podvozek využívám úplně maximálně. Je to strašně jednoduchý, jen nacvakneš adaptéry na podvozek na ně sedačku a frčíš. Hodně to využívám, když jedeme nakoupit, netaháme s sebou vršek kočárku, ale jen podvozek. Mimčo vyndáš z auta a nacvakneš na podvozek a je to. Super. Doporučuju :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
10482
21.6.11 20:51
xsime07 píše:
Tak jsem zase o něco moudřejší. Díky
Zjistila jsem, že ke kočárku, který jsme si vybrali, je možné dokoupit adaptér pro autosedačky Maxi Cosi, tak by to mohla být pro nás dobrá varianta.

Maxi cosi určitě lepší volba. Bezpečná a pohodlná.
Možná ještě pokud nechcete základnu, volila bych cybex atoņ,jde kam jde maxi cosi a bez základny je v bezpečnosti o jednu hvězdu lepší a i levnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.6.11 08:32

To ráda slyším. Ještě se zeptám na ten podvozek od Fenixu. Slyšela jsem, že je trošku širší než u jiných kočárků. Jak dobře se s ním manipuluje? Vejdete se v obchodech bez problému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí