Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobry den chci se zeptat. Uvažuji o koupi autosedačky a líbí se mi od 9-25 kg. A nevim když bude mít maly 25 kg tak jestli mu bude stačit podsedák nebo bude muset mít autosedačku až do 36 kg.
Ahojky, hledala jsem tady podobnou odpověď a jednoznačně tady podsedáky zavrhují - nejsou bezpečné vůči bočním nárazům a dokonce prý se uvažuje o jejich zakázání.
Jani, pročti si tady v diskusní téma autosedačky, myslím ,že tam odpověď na svou otázku najdeš.
Za mě podsedák nikdy, ale autosedačku 9-18 kg a pak 18-36 kg ![]()
Sedačku kupuješ především kvůli bezpečnosti dítěte. Čím déle bude v sedačce, tím víc bude chráněné. Podsedák bych nekuppovala vůbec, dítě není chráněno z boku a pás, kterým je připoutáno by mu mohl ublížit.
9-25 kg je divná kategorie, co je to vůbec za značku a jak dopadla v crash testech? Stejně budeš muset koupit ještě nějakou sedačku, až překročí těch 25 kg, tak proč nekoupit rovnou 9-18 kg a pak 15-36, ty vycházejí nejlépe.
Testy jsou zde:
http://www.adac.de/…default.aspx?…
sedačku 9-25 nebrat, kupte 9-18 jsou daleko lepší v bezpečnosti, ani ty lepší značky 9-25 nedělají.
Poté 9-18 jděte do velké 15-36, se zádovou opěrkou, podsedáky jsou k ničemu, nechrání hlavu, ramena, boky a nevedou správně pás, to zaručí jen kvalitní 15-36.
My kupovali 9-18,v krámě nám vůbec nedoporučovali tu 9-25,a u druhého jsme kupovali 9-36kg a jsou jsme moc spokojeni,je polohovatelná takže byla od těch 9 kil suprová.Máme od Chicca.