Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj
!
No, dala jsi sem dobrý dotaz, také si nejsem jistá…mám holčičku, 8,5 měsíce a vážíme teprve 5,8kg a měří 66cm (byla malinká, při porodu jen 1,6kg a 42cm, tak rosteme trošku pomaleji
) a taky to zvažuju…máme Maxi Cosi a malá se tam vejde samozřejmě nádherně, ale prý se doporučuje jen do 1 roku - no, tím, že je malá ještě tak malinká, tak v ní asi budeme ještě pořád jezdit…máme tu sedačku myslím až do 13kg, takže my tak do školky
.
Důležitá je asi také výška miminka…aby se tam vešlo a bylo tam v bezpečí…zeptám se pořádně v krámu, kde jsme jí pořídili, protože další zase budeme kupovat Maxi Cosi (protože už máme od nich Isofix a sedí na něj i ta větší). Jinak se nedoporučuje kupovat tak velký váhový rozptyl sedaček, prý jsou méně bezpečné. Ale na netu funguje nějaký poradce přes autosedačky, myslím nějaký Steve, tak se zkus zeptat také tam a hoď sem pak radu, děkuju
Helča
Já myslím, že vajíčku může být dítě jak dlouho je potřeba, jen by nemělo přečuhovat hlavičkou. Jinak nevadí, že už je mu třeba rok…
Syn je také menší, v 8m má 7.5kg, doufám, že ve vjíčku vydrží co nejdéle ![]()
Holky i Steeve doporučuje vajíčko co nejdýl, je opravdu nejbezpečnější. S tím max. do roka není pravda. Jediné kriteria jsou, že nesmí přerůst hlavou, nesmí mít pásy pod úrovní ramínek a vážit víc, než 13 kg. Takže limitní je jen váha a výška. Pokud z vajíčka vyroste na délku a neváží 9 kg, tak do protisměrné 0-18kg.
Určitě nechej ve vajíčku, jak to nejdéle půjde, tzn. jak píše Alpaka.
Starší dcera byla ve vajíčku do 13 měsíců a 10 kg, pak už jsem nezvládala nosit ji z druhého patra v ruce (celkem 15 kg), mladší dcera z něj šla něco po roce ze stejného důvodu
. Švagrová vozila dceru ve vajíčku tuším až do 15 či 16 měsíců. Oproti mým dětem je drobek (má cca o 1,5 kg míň). To že by mělo být dítě ve vajíčku jen do roka je totální nesmysl, jak pozná ta autosedačka, kolik je dítěti let. Každé dítě má v roce naprosto jiné míry ![]()
Takže do větší sedačky až bude dítěti min. 9 měsíců, bude mít min. 9 kg a dokáže samo sedět. Podmínky musí být splněny všechny!!!!
Já už pak taky dítě neunesla v autosedačce. Tak byla autosedačka v autě a dítě nosila v ruce, stejně jako pak do sedačky 9-18. ![]()
Jen bych nesouhlasila s tím argumentem „autosedačka nepozná věk“. Ano nepozná. Ale třeba těch 9 měsíců na sedačku kategorie 9-18kg musí být také spolněno.
pokud máte drobné miminko a váží jen 8 kg nemůže jít do sedačky 9-18, a když je drobné takl se jistě vejde do vajíčka, vajíčka jsou do 13kg, vejdou se tam některé děti až do 18měsíců.
Do posměrné sedačky musí dítě mít nejméně 9kg, 9 měsíců a samo sedět, čím déle bude v protisměru tím lépe, takže ho nechte ve vajíčku.
Píšete že nesmí mít pásy pod úrovní ramínek, to teda naše má už tak od 5m ![]()
Stále v ní jezdí - skoro 10m, necelých 9kg, sama sedí tak týden. Plánujeme cestu k moři (za 14 dnů) a nevím jestli mám řešit už sedačku 9-18kg anebo jí nechat ještě ve vajíčku.
PetkaK píše:
Píšete že nesmí mít pásy pod úrovní ramínek, to teda naše má už tak od 5mStále v ní jezdí - skoro 10m, necelých 9kg, sama sedí tak týden. Plánujeme cestu k moři (za 14 dnů) a nevím jestli mám řešit už sedačku 9-18kg anebo jí nechat ještě ve vajíčku.
A co máte za vajíčko? KLuk měl ramínka tak akorát, kdež měřil 78 cm. Nejde ty pásy posunou ještě nahoru?
Alpaka píše:PetkaK píše:A co máte za vajíčko? KLuk měl ramínka tak akorát, kdež měřil 78 cm. Nejde ty pásy posunou ještě nahoru?
Píšete že nesmí mít pásy pod úrovní ramínek, to teda naše má už tak od 5mStále v ní jezdí - skoro 10m, necelých 9kg, sama sedí tak týden. Plánujeme cestu k moři (za 14 dnů) a nevím jestli mám řešit už sedačku 9-18kg anebo jí nechat ještě ve vajíčku.
Mám z trojkombinace od Patron - mám vytažené samozřejmě všechny ty vložky a pásy už výše dát nejdou. Malá má cca 75cm - a ramena má už docela dost pod tím.
Mám strach že když sedí jen týden, že v posměrné sedačce to nebude dobré - bude se podle mě předklánět. A zase kupovat sedačku 0-18 „kvůli“ jedné cesty ![]()
Pokud vše splňuje a přitom jí ve vejci začínají pásy pod ramínky, tak bych dala raději do 9-18kg. Sedačka je polohovací a myslím, že tam dítě v polože vleže není o moc víc kolmo, než ve vejci.
Alpaka píše:
Pokud vše splňuje a přitom jí ve vejci začínají pásy pod ramínky, tak bych dala raději do 9-18kg. Sedačka je polohovací a myslím, že tam dítě v polože vleže není o moc víc kolmo, než ve vejci.
No zatím právě nesplňuje těch 9kg - má lehce pod, nějakých 8,7kg …
Mě to jen zarazilo, protože jak říkám, ty pásy má nad ramínky už strašně dlouho, a přitom nad hlavou stále revervu tak 10cm ![]()
PetkaK píše:Alpaka píše:
Pokud vše splňuje a přitom jí ve vejci začínají pásy pod ramínky, tak bych dala raději do 9-18kg. Sedačka je polohovací a myslím, že tam dítě v polože vleže není o moc víc kolmo, než ve vejci.No zatím právě nesplňuje těch 9kg - má lehce pod, nějakých 8,7kg …
Mě to jen zarazilo, protože jak říkám, ty pásy má nad ramínky už strašně dlouho, a přitom nad hlavou stále revervu tak 10cm
Tak v tom případě je to buď úplně blbá sedačka nebo ty pásy jdou přendat do vyšší polohy a neobjevili jste jak, u některých sedaček se musí jakoby vyndat a provléct jinými otvory.
j.a.n.i1 píše:PetkaK píše:Tak v tom případě je to buď úplně blbá sedačka nebo ty pásy jdou přendat do vyšší polohy a neobjevili jste jak, u některých sedaček se musí jakoby vyndat a provléct jinými otvory.Alpaka píše:
Pokud vše splňuje a přitom jí ve vejci začínají pásy pod ramínky, tak bych dala raději do 9-18kg. Sedačka je polohovací a myslím, že tam dítě v polože vleže není o moc víc kolmo, než ve vejci.No zatím právě nesplňuje těch 9kg - má lehce pod, nějakých 8,7kg …
Mě to jen zarazilo, protože jak říkám, ty pásy má nad ramínky už strašně dlouho, a přitom nad hlavou stále revervu tak 10cm
Fakt ne, v potahu už další díry nemáme (jsou tam jedny spodní a nad tím vrchní a další už ne), takže předpokládám že tam už ani v té konstrukci nejsou.
Našla jsem pro ilustraci nějaké fotky - ale nevím zda to je dost patrné.
První je tak měsíc stará, foceno už doma, takže ten spadnutý pás z druhého ramena neberte v potaz. 
Druhá je focena když měla malá 6m a už tehdy měla ty pásy trošku výše než ramena. 
Třetí je taky v 6m - sedí v ní na oslavě, takže pásy nemá zapnuté ale nad ramenem jí jdou vidět. 
Novější fotky nemám, ale výš to dát nejde. A ani mě nějak nenapadlo že by to měla mít nad ramenama, to jsem se dočetla až teď a jsem v koncích protože odjíždíme k moři a já nevím co dělat.
často tady čtu že některé z vás mají drobné miminko.třeba v roce kolem 8kg.zajímalo by mě jak to řešíte s autosedačkou? když jsou sedačky např.9-18kg tak tam asi dítě 8kilové dát nemůžu co?kupovaly jste sedačku např.0-18kg? nebo jak jste to řešili když dítě mělo 9 kg až po roce??a klasické vajíčko už začalo být malé??