Autosedačka pro drobné miminko

Anonymní
6.6.11 12:43

autosedačka pro drobné miminko

často tady čtu že některé z vás mají drobné miminko.třeba v roce kolem 8kg.zajímalo by mě jak to řešíte s autosedačkou? když jsou sedačky např.9-18kg tak tam asi dítě 8kilové dát nemůžu co?kupovaly jste sedačku např.0-18kg? nebo jak jste to řešili když dítě mělo 9 kg až po roce??a klasické vajíčko už začalo být malé??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4492
6.6.11 12:52

Ahoj :mavam: !
No, dala jsi sem dobrý dotaz, také si nejsem jistá…mám holčičku, 8,5 měsíce a vážíme teprve 5,8kg a měří 66cm (byla malinká, při porodu jen 1,6kg a 42cm, tak rosteme trošku pomaleji :mrgreen: ) a taky to zvažuju…máme Maxi Cosi a malá se tam vejde samozřejmě nádherně, ale prý se doporučuje jen do 1 roku - no, tím, že je malá ještě tak malinká, tak v ní asi budeme ještě pořád jezdit…máme tu sedačku myslím až do 13kg, takže my tak do školky :lol: .
Důležitá je asi také výška miminka…aby se tam vešlo a bylo tam v bezpečí…zeptám se pořádně v krámu, kde jsme jí pořídili, protože další zase budeme kupovat Maxi Cosi (protože už máme od nich Isofix a sedí na něj i ta větší). Jinak se nedoporučuje kupovat tak velký váhový rozptyl sedaček, prý jsou méně bezpečné. Ale na netu funguje nějaký poradce přes autosedačky, myslím nějaký Steve, tak se zkus zeptat také tam a hoď sem pak radu, děkuju :hug: Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
6.6.11 13:01

Já myslím, že vajíčku může být dítě jak dlouho je potřeba, jen by nemělo přečuhovat hlavičkou. Jinak nevadí, že už je mu třeba rok…

Syn je také menší, v 8m má 7.5kg, doufám, že ve vjíčku vydrží co nejdéle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
6.6.11 13:01

Holky i Steeve doporučuje vajíčko co nejdýl, je opravdu nejbezpečnější. S tím max. do roka není pravda. Jediné kriteria jsou, že nesmí přerůst hlavou, nesmí mít pásy pod úrovní ramínek a vážit víc, než 13 kg. Takže limitní je jen váha a výška. Pokud z vajíčka vyroste na délku a neváží 9 kg, tak do protisměrné 0-18kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
6.6.11 13:14

Určitě nechej ve vajíčku, jak to nejdéle půjde, tzn. jak píše Alpaka.
Starší dcera byla ve vajíčku do 13 měsíců a 10 kg, pak už jsem nezvládala nosit ji z druhého patra v ruce (celkem 15 kg), mladší dcera z něj šla něco po roce ze stejného důvodu :mrgreen: . Švagrová vozila dceru ve vajíčku tuším až do 15 či 16 měsíců. Oproti mým dětem je drobek (má cca o 1,5 kg míň). To že by mělo být dítě ve vajíčku jen do roka je totální nesmysl, jak pozná ta autosedačka, kolik je dítěti let. Každé dítě má v roce naprosto jiné míry :roll:

Takže do větší sedačky až bude dítěti min. 9 měsíců, bude mít min. 9 kg a dokáže samo sedět. Podmínky musí být splněny všechny!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
6.6.11 13:17

Já už pak taky dítě neunesla v autosedačce. Tak byla autosedačka v autě a dítě nosila v ruce, stejně jako pak do sedačky 9-18. :nevim:
Jen bych nesouhlasila s tím argumentem „autosedačka nepozná věk“. Ano nepozná. Ale třeba těch 9 měsíců na sedačku kategorie 9-18kg musí být také spolněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.6.11 13:18

pokud máte drobné miminko a váží jen 8 kg nemůže jít do sedačky 9-18, a když je drobné takl se jistě vejde do vajíčka, vajíčka jsou do 13kg, vejdou se tam některé děti až do 18měsíců.
Do posměrné sedačky musí dítě mít nejméně 9kg, 9 měsíců a samo sedět, čím déle bude v protisměru tím lépe, takže ho nechte ve vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.6.11 14:32

Píšete že nesmí mít pásy pod úrovní ramínek, to teda naše má už tak od 5m :nevim:

Stále v ní jezdí - skoro 10m, necelých 9kg, sama sedí tak týden. Plánujeme cestu k moři (za 14 dnů) a nevím jestli mám řešit už sedačku 9-18kg anebo jí nechat ještě ve vajíčku.

• Citovat
  • Upravit
81480
6.6.11 14:34
PetkaK píše:
Píšete že nesmí mít pásy pod úrovní ramínek, to teda naše má už tak od 5m :nevim:Stále v ní jezdí - skoro 10m, necelých 9kg, sama sedí tak týden. Plánujeme cestu k moři (za 14 dnů) a nevím jestli mám řešit už sedačku 9-18kg anebo jí nechat ještě ve vajíčku.

A co máte za vajíčko? KLuk měl ramínka tak akorát, kdež měřil 78 cm. Nejde ty pásy posunou ještě nahoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.6.11 14:38
Alpaka píše:
PetkaK píše:
Píšete že nesmí mít pásy pod úrovní ramínek, to teda naše má už tak od 5m :nevim:Stále v ní jezdí - skoro 10m, necelých 9kg, sama sedí tak týden. Plánujeme cestu k moři (za 14 dnů) a nevím jestli mám řešit už sedačku 9-18kg anebo jí nechat ještě ve vajíčku.
A co máte za vajíčko? KLuk měl ramínka tak akorát, kdež měřil 78 cm. Nejde ty pásy posunou ještě nahoru?

Mám z trojkombinace od Patron - mám vytažené samozřejmě všechny ty vložky a pásy už výše dát nejdou. Malá má cca 75cm - a ramena má už docela dost pod tím.

Mám strach že když sedí jen týden, že v posměrné sedačce to nebude dobré - bude se podle mě předklánět. A zase kupovat sedačku 0-18 „kvůli“ jedné cesty :think:

• Citovat
  • Upravit
81480
6.6.11 15:04

Pokud vše splňuje a přitom jí ve vejci začínají pásy pod ramínky, tak bych dala raději do 9-18kg. Sedačka je polohovací a myslím, že tam dítě v polože vleže není o moc víc kolmo, než ve vejci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.6.11 15:08
Alpaka píše:
Pokud vše splňuje a přitom jí ve vejci začínají pásy pod ramínky, tak bych dala raději do 9-18kg. Sedačka je polohovací a myslím, že tam dítě v polože vleže není o moc víc kolmo, než ve vejci.

No zatím právě nesplňuje těch 9kg - má lehce pod, nějakých 8,7kg …

Mě to jen zarazilo, protože jak říkám, ty pásy má nad ramínky už strašně dlouho, a přitom nad hlavou stále revervu tak 10cm :think:

• Citovat
  • Upravit
101710
6.6.11 17:44
PetkaK píše:
Alpaka píše:
Pokud vše splňuje a přitom jí ve vejci začínají pásy pod ramínky, tak bych dala raději do 9-18kg. Sedačka je polohovací a myslím, že tam dítě v polože vleže není o moc víc kolmo, než ve vejci.

Mě to jen zarazilo, protože jak říkám, ty pásy má nad ramínky už strašně dlouho, a přitom nad hlavou stále revervu tak 10cm :think:

Tak v tom případě je to buď úplně blbá sedačka nebo ty pásy jdou přendat do vyšší polohy a neobjevili jste jak, u některých sedaček se musí jakoby vyndat a provléct jinými otvory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.6.11 18:17
j.a.n.i1 píše:
PetkaK píše:
Alpaka píše:

Mě to jen zarazilo, protože jak říkám, ty pásy má nad ramínky už strašně dlouho, a přitom nad hlavou stále revervu tak 10cm :think:
Tak v tom případě je to buď úplně blbá sedačka nebo ty pásy jdou přendat do vyšší polohy a neobjevili jste jak, u některých sedaček se musí jakoby vyndat a provléct jinými otvory.

Fakt ne, v potahu už další díry nemáme (jsou tam jedny spodní a nad tím vrchní a další už ne), takže předpokládám že tam už ani v té konstrukci nejsou.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
6.6.11 18:26

Našla jsem pro ilustraci nějaké fotky - ale nevím zda to je dost patrné.
První je tak měsíc stará, foceno už doma, takže ten spadnutý pás z druhého ramena neberte v potaz. 

Druhá je focena když měla malá 6m a už tehdy měla ty pásy trošku výše než ramena. 

Třetí je taky v 6m - sedí v ní na oslavě, takže pásy nemá zapnuté ale nad ramenem jí jdou vidět. 

Novější fotky nemám, ale výš to dát nejde. A ani mě nějak nenapadlo že by to měla mít nad ramenama, to jsem se dočetla až teď a jsem v koncích protože odjíždíme k moři a já nevím co dělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix