Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hmmm, tak to fakt bude divná sedačka
Jinak ty pásy by neměli jít z pod ramen právě z toho důvodu, co se vám stalo na první fotce - mohou při nehodě sklouznout.
A nemáte v okolí někoho, kdo by vám mohl půjčit lepší vajíčko?
Jinak by do 9-18 asi mohla, pokud tedy jistě sedí, protože ta váha pro sedačku je oblečené dítě… no i když v těhle vedrech jí to oblečení moc na váze nepřidá. I když zas na delší cestu je lepší sedačka kterou „zná“, přece jen otočení po směru jísdy je celkem velká změna.
Nebo koupit Britax First Class, což je 0-18 a zatím ji vozit v protisměru.
No tak to jsem teda v prd…
Sedačku si nemám od koho půjčit.
0-18kg se mi právě nechce kupovat, kvůli „jedné“ cesty a nevím jestli do té od 9kg když už je jen po směru by malá šla, zvláště na tak dlouhou cestu. ![]()
¨Vždyť by to nebylo na jednu cestu. může jí mít do 18ti kilo. ![]()
Alpaka píše: ¨Vždyť by to nebylo na jednu cestu. může jí mít do 18ti kilo.
Ale pořád je to o jednu sedačku více než jsme chtěli. A 5000kč jen tak neleží na ulici.
Alpako - však já ve svém příspěvku píši
Takže do větší sedačky až bude dítěti min. 9 měsíců, bude mít min. 9 kg a dokáže samo sedět. Podmínky musí být splněny všechny!!!!
A to že autosedačka nepozná věk jsem se bavila o vajíčku, tj. nepozná, zda dítěti je 9 měsíců či rok a půl!!!!
Alpaka píše:
Já už pak taky dítě neunesla v autosedačce. Tak byla autosedačka v autě a dítě nosila v ruce, stejně jako pak do sedačky 9-18.
Jen bych nesouhlasila s tím argumentem „autosedačka nepozná věk“. Ano nepozná. Ale třeba těch 9 měsíců na sedačku kategorie 9-18kg musí být také spolněno.
rybička píše:
Takže do větší sedačky až bude dítěti min. 9 měsíců, bude mít min. 9 kg a dokáže samo sedět. Podmínky musí být splněny všechny!!!!A to že autosedačka nepozná věk jsem se bavila o vajíčku, tj. nepozná, zda dítěti je 9 měsíců či rok a půl!!!!
Alpaka píše:
Já už pak taky dítě neunesla v autosedačce. Tak byla autosedačka v autě a dítě nosila v ruce, stejně jako pak do sedačky 9-18.
Jen bych nesouhlasila s tím argumentem „autosedačka nepozná věk“. Ano nepozná. Ale třeba těch 9 měsíců na sedačku kategorie 9-18kg musí být také spolněno.
A pokud posadíš sedící 9ti kilové osmiměsíční dítě do větší sedačky, tak to sedačka pozná?
PetkaK - koukala jsem, že váhu necelých 9 kg měla dcera před měsícem, takže určitě něco nabrala.
Cesta k moři bude daleká, takže bych určitě nejala v netestované autosedačce, což zrovna Patron tuším je (já se přiznám, já bych si ani takovou autosedačku nikdy nekoupila). Doporučila bych ti si koupit nějakou kvalitní autosedačku 9-18 kg (pokud tedy nemáš možnost půjčení), kvalitní myslím to, že dobře prošla Crash-testy, např. Maxi-cosi, Romer, Kiddy apod.
Ty pásy pod ramínkama jsou fakt špatný…
PetkaK píše:Alpaka píše: ¨Vždyť by to nebylo na jednu cestu. může jí mít do 18ti kilo.Ale pořád je to o jednu sedačku více než jsme chtěli. A 5000kč jen tak neleží na ulici.
A proč o sedačku víc. Musíš mít v každém případě 3. vejce, 9-18kg, 15-36kg. Takto budeš mít vejce, 9-18, 15-36kg. Vychází to i z hlediska živostnosti autosedačky. Udává se max. 5 let. Dítě bude mít sedačku do 150 cm nebo 36ti kilo. To odpovídá 10-12 rokum. Pod 3 sedačky se nedostaneš.
Alpako - no comment.
Jestli jste důkladně četla diskuzi, tak byste věděla, že poznámka o věku byla směřovaná na uživatelku Teladradora, která zde uvádí, že výrobce její autosedačky v návodě píše, že ji je možno používat pouze do jednoho roku dítěte.
Alpaka píše:rybička píše:A pokud posadíš sedící 9ti kilové osmiměsíční dítě do větší sedačky, tak to sedačka pozná?
Takže do větší sedačky až bude dítěti min. 9 měsíců, bude mít min. 9 kg a dokáže samo sedět. Podmínky musí být splněny všechny!!!!A to že autosedačka nepozná věk jsem se bavila o vajíčku, tj. nepozná, zda dítěti je 9 měsíců či rok a půl!!!!
Alpaka píše:
Rybičko, jaá s tebou ale přeci souhlasím. Jen mi přišel divný ten argument, že autosedačka nepozná, že je dítěti rok. Z nějakého podobného důvodu by přeci teoreticky mohlo být vajíčko vhodné jen do roka.
PetkaK píše:
No tak to jsem teda v prd…Sedačku si nemám od koho půjčit.
0-18kg se mi právě nechce kupovat, kvůli „jedné“ cesty a nevím jestli do té od 9kg když už je jen po směru by malá šla, zvláště na tak dlouhou cestu.
Jak kvůli jedné cestě, vždyť ta 0-18 ti bude sloužit do nějakých 4, možná 5 let…
Bohužel má stále necelých 9kg.
Sedačku máme ke kočárku, když jsem to kupovala tak jsem koukala že nějaké testy má, ale asi ne ty nejlepší nebo jaké myslíš.
Asi to nechám být, protože si myslím že na dlouhou cestu má mít pod zadkem něco v čem je zvykla
, než koupíme novou než si zvykne na změnu že jede po směru a rovnou na 9h trasu, to nemusí podle mě dopadnout dobře, myslím tím teď z hlediska jejího pohodlí. Z hlediska bezpečí - nevím, prostě s ní jezdíme už 9m a nestěžovali jsme si, až prostě dneska jsem se zarazila nad těmi pásy, kdybych to tady nečetla, tak na to ani nepříjdu a vklidu jedeme s tím co máme. Teď mě to akorát vrtá hlavou.
To mne zaujalo, ja mam Maxi Cosi Cabriofix a dcera ma ty pasy stejne, jako je na te fotce u patrona… a neni nijak velka, ma neco pres 8kg. Planovala jsem, ze mi bude ve vejci jezdit co nejdele.. klidne do tech 13kg.
o tech pasech to slysim poprve
ja ji jeste do posmerne autosedacky davat nechci a velkou kategorii kupovat taky nechci.
Je nekde zdroj te informaci o pasech? Mne to nedava smysl… staci si zmerit vzdalenost konce autosedacky k tem pasum? Vzdyt takhle zadne dite velkou hlavicku nema.
nemůžu si pomoct, ale pro mě je tedy kriterium bezpečnosti důležitější, než pohodlí. A že jste si dosud nestěžovali?
Proč by jo, když se bezpečnost ukáže teprve při nehodě. ![]()