Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, poraďte prosím… Chceme kupovat autosedačku 9-18kg, aby měla isofix a byla bezpečná,pohodlná, néjlépe i odvětrávaný záda… Máte někdo zkušenosti? Vím, jsou varianty, co jsme našly, ale za 5500Kč mi to příjde docela darda :/
https://www.emimino.cz/…autosedacky/ tady je spousta rad a steeve určitě poradí i individuálně ![]()
Jinak mezi nejlepší patří romer a maxicosi, ale pochybuji, že se s isofix variantou vejdeš do 5500,–
škoda,kdybys chtěla vajíčko 0-13kg,měla bych na prodej Romera s isofixem za 4800.
mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, všechny mají 4* z bezpečnosti
a určitě budou dražší než 5500,– na to je potřeba se připravit, ty 9-18 vyjdou de fakto nejdráže, vajíčka i 15-36 jsou pak levnějí
Dobrý den.
Mohla bych se také připojit s dotazem,mám roční holčičku 10,5kg 76cm.Chtěla bych autosedačku s isofixem-mám i vybranou Romer duo plus s isofixem,manžel by koupil Chicco key 1 s isofixem(má také 5 hvězdiček),mě jen odrazuje,že o ní nikde moc nečtu,už měsíc hledám po internetu jaká by byla pro nás nejvhodnější a vychází mi Romer.Manžel je názoru,že je to stejný plast a Romer je už dost drahá.Jaký máte názor na Chicco vy?V prodejnách mi nejsou schopni poradit,příjde mi,že mám vyčteno víc já,než oni,aspoň má zkušenost.A ještě mi prodavačka říkala,že s isofixem moc neprodávají,je to ale možná kvůli ceně…,bezpečnější by měla být jistě více s isofixem.Děkuji moc za názor.Jana
Neporadím, jen upřesním, 5 hvězdiček nemá v kategorii 9-18 žádná…
Jen se zeptám a máte v autě oko na TT pás?
Jestli je to v zavazadlovém prostoru,myslím že je a počítám s ním.Na stránkách Chicca i v prodejně na autosedačce je test Dekra 5 hvězdiček…
Jojo, to v zavazadlovém prostoru, bez toho se ta sedačka od Chicca nesmí na isofixu používat.
Tak testy od dekry neznám (nemáš nějaký odkaz), ale v těch co dělá německý ADAC měla 4 hvězdičky, což je stejně jako romerky… takže je asi na tobě co vybereš, která se ti bude víc líbit
nebo spíš vzít malého a ve které bude spokojenější on.
Chicco Key 1 isofix má z bezpečnosti ADAC 4 hvězdičky, u Chicca na stránkách je obrázek z Dekry a pod ním 5- ale to není hodnocení dle ADACu jako u aut, to je jen smybol, jako že je dobrá.
Takže v bezpečnosti má 4 a je tedy dobráí stejně jako třeba Duo plus, ta chicco ale potřebuje pás TT, takže je nutný mít oko v kufru.
Cenově Chicco Key 1 isofix vyjde na 5999,– a Römer Duo plus na 6290,–- takže cenově rotzdíl skoro není, ale Chuicco pouze 2 potahy, Römer 12 potahů, römer má měkčí a příjemnější polstrování, a na Römer je delší 3 letá záruka.
Děkuji za odpověď,jsem o něco klidnější,manžel našel někde na internetu novou Chicco Key 1 s isofixem za 4300,–??? je mi ale podezřelá ta cena,když je všude za 5990,–.A musí být ten TT pás vždy připnutý?Asi ano,že.
ano, ten pás TT musí být zapnutý, pokud je sedačka na isofixu. Pokud je sedačka v autě kde není isofix může se úpřipoutat klasickým pásem, a tam se TT nepoužívá( v těch autech pak není ani oko TT).
a ohledně těch levných sedaček, zde na hlavní stránce Chicca: http://www.chiccocz.cz/ je upozornění na obchody, které neberou od výhradního dovozce, většinou jsou to ty levnější, tahají to odněkud z polska, pak ale může být problém s případnou reklamací, a nědělají pro ně ani servis.
Děkuji za info,vůbec by mě to nenapadlo,že se takto dováží z Polska. Děkuji za info a váš čas.Jana
steeve, poraď prosím, píšeš tady několik autosedaček, kterou bys doporučil jako nej? My se rozhodli pro Romer s isofixem, sice zaplatíme dost, ale… Tak pokud máš zkušenost a víš, budu vděčná za názor a radu ![]()