Nová flísová, fleecová deka má divný čuch

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
483
16.8.13 21:18

nová flísová (fleecová) deka má divný čuch

Ahoj, koupila sem v KIKU flísovou deku, materiál 100% polyester
 http://www.kik-textilien.cz/…deka-23.html

hned sem jí vyprala. ale i po vyprání se mi zdá, že je malinko cítit, jakousi chemií, umělotinou…
vzhledem k tomu, že sem s tím prala i nějaké věci pro mimčo a deku sem chtěla občas použít i pod malého, pojala sem podezření, jestli to není něčím napuštěné, škodlivé… :-/ barvou by to být nemělo je bílá
ostatní věci, co se praly s tím cítit nejsou, vše už je nažehlené, tak se chci zeptat jestli to u těhle umělých materiálů není náhodou normální než se operou, dřív než to znovu nahážu do pračky
díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
16.8.13 21:24

Šla bych to reklamovat. Pár flísových dek vlastním, některé jsou 100% umělina a žádná nesmrdí, ale taky teda nejsou z Kiku :think: Občas se stává, že se do tkaniny při šití dostane nějakej olej z šicího stroje, takže proto se doporučuje KAŽDOU textilii po koupi vyprat, ale jestli to smrdí dál, nepoužívala bych to ani pro sebe, natož pro mimino.
Nemáš poblíž Ikeu? Tam prodávali super fleecové deky pro mimina, tuším za 39,– popř takový velký deky pro dospělý taky za pakatel a nesmrděly ani v tom obchodě, natož po vyprání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
16.8.13 21:25

@hanula23 ahoj já jí mám také.. koupila jsem jí sobě když malému bylo 6m a ani jemu nevadila… Už nezapacha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.8.13 21:29
@mamkyjáryk píše:
@hanula23 ahoj já jí mám také.. koupila jsem jí sobě když malému bylo 6m a ani jemu nevadila… Už nezapacha…

takže taky zapáchala? a prala si ji raději víckrát, před prvním použití?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.8.13 21:33
@Gina108 píše: Šla bych to reklamovat. Pár flísových dek vlastním, některé jsou 100% umělina a žádná nesmrdí, ale taky teda nejsou z Kiku :think: Občas se stává, že se do tkaniny při šití dostane nějakej olej z šicího stroje, takže proto se doporučuje KAŽDOU textilii po koupi vyprat, ale jestli to smrdí dál, nepoužívala bych to ani pro sebe, natož pro mimino.
Nemáš poblíž Ikeu? Tam prodávali super fleecové deky pro mimina, tuším za 39,– popř takový velký deky pro dospělý taky za pakatel a nesmrděly ani v tom obchodě, natož po vyprání.

ahoj, to bohužel nemám jsem z Českých Budějovic… reklamovat to asi nepůjdu, nebudu se dohadovat kvůli 75 kč… ale vyprat to teda asi pro svůj klid dám znovu a když to bude i pak cítit, najdu jiné využití… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68892
16.8.13 21:52

Cestou na dovolenou jsme si uvědomili, že jsme nechali doma deku, tak jsme zastavili u Kiku a koupili flísku, asi ne přesně tuhle, ale taky stála pár korun. Dovolenou s náma pořádně užila a nesmrděla teda ani při nákupu ani během používání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.8.13 22:00

@ugluk takhle, abych pravdu řekla, není to žádný silný smrad, je to cítit, jen, když jakoby „přivoníš“… řeším to, protože je to pro mimino…
tak já nevim… většina říká, že by to po vyprání smrdět nemělo vůbec… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.8.13 22:02

Koupila nám ji babi, šla jsem ji očuchat a není cítit nic. Ale mám pocit, že když byla nová, tak lehounko něco zavánělo… Nechala bych ji vyvětrat třeba přes noc venku a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.8.13 22:06

@Pipet jj, přesně, jakoby lehce něco zavání… no dám to radši prát znovu, se všim co u toho bylo… přecijen je to pro mimino, něčim napuštěný to být může, třeba aby to vydrželo převoz, skladování atd… a napoprvé se to nemuselo vše vyprat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68892
16.8.13 22:08

@hanula23 no, fakt je, že z pěticentimetrové vzdálenosti jsem ji teda neočuchávala (ale váleli jsme se po ní) a dceři bylo tehdy 15 měsíců, takže na ní opravdu moc času nevydržela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.8.13 22:16

@ugluk já to právě očuchávala a to je ta chyba :-D no nic, sem si chtěla ušetřit práci, kdybych se dověděla, že jsou tyhle materiály lehce cítit normálně, znovu bych to neprala… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
17.8.13 08:42

@hanula23 prala jsem jí 3× na začátku a pak každý měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.8.13 09:20

Tak hlásím, že sem to hned brzo ráno dala vyprat znovu, pro svůj klid se vším, co se s tím pralo poprvé (miminkovské věci), už je pověšeno, manžel sice kroutil hlavou, jestli sem se nezbláznila :-D ale vzhledem k tomu, že deka vypadá, že už nesmrdí, uznal, že to smysl mělo…

jinak pokud něco podobného koupíte, po své zkušenosti, doporučuju prát poprvé samotné nebo s věcma pro dospěláky… aby, jste pak případně nemuseli prát vše, jako já…
mám podezření, že to něcím napouští, aby to vydrželo cestu a skladování (kvůli plísni) a poprvé se to zřejmě dostatečně nevypralo… našli jsme obal, který jsme před tím nečetli a tam stojí „před prvním použitím nutné vyprat“ - samo o sobě podezřelé…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat