Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jdu si k vám pro radu. Před měsícem jsem se přestěhovala do nového bytu asi po 3 týdnech jsem si všimla že se začla trochu vlnit podlaha u dveří, po pár dnech i v obýváku. Mám plovoučku všude jedním tahem. Zkoušela jsem místo zatížit, ale nepomohlo. Poradíte co se s tím dá dělat?
Rozdělit ve dveřích nebo třeba u nějaké chodbičky přechodovými lištami.
Plovoučka se nesmí pokládat jednolitě do celého bytu.
Asi chybí dilatační spáry. My máme ještě od minulého majitele takhle blbě udělanou plovoučku (v kuse a nadoraz ke zdi) a stačí, když je trochu víc vlhko a máme tu vlny jak na moři ![]()
Toto je častá chyba pokládky. Plovoucí podlaha se totiž na podklad nelepí, nýbrž volně pokládá, takže potom může začít pracovat, když je v nějakém místě nepřiměřený tah/tlak. Což se stává, když se spoji bez přerušení napriklad ta chodbicka s pokojem. Kroutí se to, vrže…
@Jahru píše:
Asi chybí dilatační spáry. My máme ještě od minulého majitele takhle blbě udělanou plovoučku (v kuse a nadoraz ke zdi) a stačí, když je trochu víc vlhko a máme tu vlny jak na moři
A zmizí to samo? Nebo co s tím děláte?
A ještě do třetice, abych doplnila předchozí, takto znehodnocená podlaha se musí rozebrat a v přechodech místností zalištovat, samozřejmě s ponecháním dilatačních spár pod temi lištami.
Přechodové listy nejsou nutné. My nemáme žádnou přechodovou lištu ve dveřích a podlaha se nám nekroutí. Stačí nechat pár milimetrů od zdi, aby se měla podlaha kam hýbat.
Dobře, teď jsou majitele na dovolený, tak ja jim pak hned brnknu, ale představa že se bude předělávat celá podlaha mě děsí ![]()
@Sarinaa píše:
Dobře, teď jsou majitele na dovolený, tak ja jim pak hned brnknu, ale představa že se bude předělávat celá podlaha mě děsí
to by bylo celkem spatny..
Řešila bych to reklamací, pokud by to uznali, pozvala bych si jinou podlahářsku firmu a nechala si od ní vypracovat posudek. Mám bohužel stejnou zkušenost se špatně položenou plovočkou a pán z firmy Podlahy Group nám vypracoval posudek v moc dobře poradil. Za zeptání nic nedáte. Přeji, ať vše dobře vyřešíte.
@tereia píše:
Přechodové listy nejsou nutné. My nemáme žádnou přechodovou lištu ve dveřích a podlaha se nám nekroutí. Stačí nechat pár milimetrů od zdi, aby se měla podlaha kam hýbat.
přesně tak
ke zdi jsme si davali klinky, aby byla mezera, máme v jednom tahu obývák a chodbu a nic se nekroutí.