Nová práce a děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nová práce a děti
Ahoj holky. Zanedlouho nastupuji do nové práce. Je to ambulance, ranní směny. Mám tříleté dítě a narovinu musím říct, že jsem prostě citlivka a asi jsem na něj moc upjatá. Tu práci jsem moc chtěla, ale stále mě provází blbé myšlenky
. Když jsem byla na směnném provozu, moje tělo to těžce nezvládalo (ani po roce), takže jsem fakt ráda. Jak jste to zvládaly vy? Kdy po mateřské jste se vracely do práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V deseti měsících dcery. U mladší v pěti měsících, ale do kanclu jenom třeba 1-2× do měsíce. Já na děti moc upnutá nejsem
obě dcery to zvládly bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U prvního dítěte jsem se vracela v roce, u druhého v 8 měsících. Pokaždé na zkrácený úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarka89 píše:
Ahoj holky. Zanedlouho nastupuji do nové práce. Je to ambulance, ranní směny. Mám tříleté dítě a narovinu musím říct, že jsem prostě citlivka a asi jsem na něj moc upjatá. Tu práci jsem moc chtěla, ale stále mě provází blbé myšlenky. Když jsem byla na směnném provozu, moje tělo to těžce nezvládalo (ani po roce), takže jsem fakt ráda. Jak jste to zvládaly vy? Kdy po mateřské jste se vracely do práce?
Ve dvou letech nejmladšího dítěte. Doma jsem byla 6,5 roku (tři děti po sobě). Poslední rok rodičaku jsem měla plat a k němu kapesné rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U posledního dítěte jsem na RD ani nenastoupila. Makám po nocích a přes den s dítětem a do školky jde ve 2,5 letech. Do soukromé protože do státní samozřejmě nemá šanci a chci mu dát prostor na malý počet dětí, individuální přístup.
Raní smeny mi přijdou úplně super. Celé odpoledne máš na dítě.
- Citovat
- Upravit
@Micilin U 2 mi hlídal manžel tehdy pracující na směny. Dítě jsme si předávali nékdy na zastávce, kolikrát bral víkendy navíc, aby měl volno v týdnu. Bylo to náročný ale dalo se. Poprvé když starší bylo 11 měsíců na 5 hodin denně, u druhé v 15 měs.
Ale obdivuji ho, já jsem po noční musela spát. Představa že bych měla 5 hodin hlídat batole by mě zabila. On to zvládal.
- Citovat
- Upravit
Vracela jsem se ve 20 měsících. A bylo to moc fajn. Ze začátku to bylo zvláštní, musela jsem si zvyknout na to sedět. Po pár hodinách už jsem nevěděla, co s nohama. Často jsem se koukala i na fotky v téefonu, ale ty dny v práci plynuly strašně rychle. Sedlo si to asi po čtvrt roce kdy už jsem to brala jako běžnou součást života. Každopádně já si dlouho zvykala i tehdy na meteřdký. Mě tx změny trvají, i proto jsem si nechtěla zvyknout být doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarka89 píše:
Ahoj holky. Zanedlouho nastupuji do nové práce. Je to ambulance, ranní směny. Mám tříleté dítě a narovinu musím říct, že jsem prostě citlivka a asi jsem na něj moc upjatá. Tu práci jsem moc chtěla, ale stále mě provází blbé myšlenky. Když jsem byla na směnném provozu, moje tělo to těžce nezvládalo (ani po roce), takže jsem fakt ráda. Jak jste to zvládaly vy? Kdy po mateřské jste se vracely do práce?
Když byly dceři 3roky vracela jsem se do práce, naštěstí jen na úvazek 30h tydne. Ze začátku mi to přišlo hrozny a nechtěla jsem se od svoji holcicky odloucit.Ale ona školku přímo vyžadovala, práce mě bavila, takže ve finále super na obou stranách. Jde jen o zvyk, jedna životní etapa konci, začíná jiná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše:
Když byly dceři 3roky vracela jsem se do práce, naštěstí jen na úvazek 30h tydne. Ze začátku mi to přišlo hrozny a nechtěla jsem se od svoji holcicky odloucit.Ale ona školku přímo vyžadovala, práce mě bavila, takže ve finále super na obou stranách. Jde jen o zvyk, jedna životní etapa konci, začíná jiná..
Mám to stejně. Zařídila jsem si to v práci tak abych končila v půl 3. Ale jinak to mám stejně. ten pocit odloučení a prostě celkově změny moc dobře nesnáším.
Ale říkám si, že najít práci v ambulanci se nepoštěstí každý den, navíc v místě bydliště. Jsem moc ráda že to tak nemám sama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarka89 myslím si, že to co prozíváš je celkem normální.
Mně u těch holek pomohlo, že byly doma s tátou ( byly tedy malé). Takže jsem věděla, že jsou ve známém prostředí s osobou kterou znají.
Ted u toho benjamína zase jde do soukromé školky o 10 dětech, s hrozně dlouhou adaptací (chodí si tam hrát i s rodiči několik měsíců před nástupem), takže i já mám šanci poznat je a oni jeho ( což je pro mě velmi důležité).
Na klasickou školku ve 2,5 letech je malý. Tak za mě je i důležitý, aby člověk byl v pohodě s tím kam a Komu to dítě dává. Pak už je to jen změna na kterou je potřeba si zvyknout ![]()
Příspěvek upraven 29.04.23 v 22:46
- Citovat
- Upravit
@Tarka89 já šla do práce v 2,5 letech dítěte, dcera šla do dětské skupiny, středy jsme obě byly doma - bylo to super,
jinak jsem pracovala doma od 9 měsíců dcery v době, kdy spala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga to mi udělal čáru přes rozpočet teď Benjamin. Ve 2 letech přestal spát po obědě a v noci spí 22 - 7.00 hodin. Vic ani tuk. Chodím spát ( nebo vstávám ve 3 hodiny, podle množství práce
). ![]()
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše:
@stinga to mi udělal čáru přes rozpočet teď Benjamin. Ve 2 letech přestal spát po obědě a v noci spí 22 - 7.00 hodin. Vic ani tuk. Chodím spát ( nebo vstávám ve 3 hodiny, podle množství práce).
tak to máš náročné, to bych asi nedala, já pracovala 2 hodiny, když spala po obědě a pak cca od 20 do 22.30,
dcera pak od těch 2,5 také doma po obědě nikdy nespala, ale ve školce ano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga já s ním pracuji i přes den, ale asi si umíš představit tu kvalitu, když k tomu máš velmi akční dítě.
- Citovat
- Upravit