Nová práce a děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35531
29.4.23 23:25
@stinga píše:
tak to máš náročné, to bych asi nedala, já pracovala 2 hodiny, když spala po obědě a pak cca od 20 do 22.30,
dcera pak od těch 2,5 také doma po obědě nikdy nespala, ale ve školce ano

Taky jsem před chvílí doťukala, teď jen doufat že mě ti naši pokladi nechají vyspat aspoň do 7:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
30.4.23 06:50
@Micilin píše:
Holky vy jste hustý. A děti byly v jesličkách? Jak to daly?

Jojo, jesle od roka. Mladší měl chvíli chůvu. Dělala jsem poloviční úvazek a děti to zvládly krásně. Do jeslí se těšily. A já jsem si pak o to víc užívala ten čas s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
30.4.23 07:42

Mého manžela a děti opustila první žena když bylo mladšímu dítěti necely rok a staršímu necelé tři.
Na rodičák nenastoupil, nemohl si to tehdy dovolit finančně ani kariérně, přišel by o to místo.
Dva roky mu pomáhala jeho rodina, jeho máma si mohla upravit směny a dělala jen odpolední nebo noční, taky pracovala v nemocnici a naštěstí si mohla diktovat podmínky.
Starší už byl naštěstí ve školce, ráno odvezl staršího do školky, mladšího k některé babičce, do dvou byl v práci (domluvil si částečný HO), vyzvedl mladší u babičky a starší ve školce.
Takhle to plácal rok a něco než vzali mladšího ve dvou letech do firemní školky.
Když bylo některé dítě nemocné, zůstával s nimi doma na HO, anebo s nimi byla jeho máma, případně matka jeho ženy.

Má štěstí protože má velkou rodinu a všichni pomáhali, taky na zaměstnavatele, ten ho hodně podržel, v té firmě pracuje pořád.

Někdy jsou ty situace takové, že není na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.4.23 07:59
@Big boss píše:
Mého manžela a děti opustila první žena když bylo mladšímu dítěti necely rok a staršímu necelé tři.
Na rodičák nenastoupil, nemohl si to tehdy dovolit finančně ani kariérně, přišel by o to místo.
Dva roky mu pomáhala jeho rodina, jeho máma si mohla upravit směny a dělala jen odpolední nebo noční, taky pracovala v nemocnici a naštěstí si mohla diktovat podmínky.
Starší už byl naštěstí ve školce, ráno odvezl staršího do školky, mladšího k některé babičce, do dvou byl v práci (domluvil si částečný HO), vyzvedl mladší u babičky a starší ve školce.
Takhle to plácal rok a něco než vzali mladšího ve dvou letech do firemní školky.
Když bylo některé dítě nemocné, zůstával s nimi doma na HO, anebo s nimi byla jeho máma, případně matka jeho ženy.

Má štěstí protože má velkou rodinu a všichni pomáhali, taky na zaměstnavatele, ten ho hodně podržel, v té firmě pracuje pořád.

ty jo to je frajer, že má můj obdiv, to muselo být fakt náročný…

já jsem na mateřské podnikala, dítě všude za zadkem :-) :* plus nějaké dohody na doma

vím, že nejhorší pro mě byl nástup nejstarší do školky, pořád takovéto, jestli to zvládne a jestli tam netrpí, ale byla spokojená…a nejmladší první 2 měsíce ráno prořvala, tak to bylo dost vyčerpávající…

jinak nastupuju v úterý do regulérní práce na zkrácený úvazek, tak upřímně doufám, že děti vydrží aspoň měsíc zdravé, protože se potřebuju zaučit, pak už budu moct i HO, tak pohoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.4.23 08:04

@Micilin se starší byl doma manžel do jejích necelých tří, pak šla do státní školky a super, nadšená. Mladší nehlídal nikdo, navíc spala nepravidelně a pouze v pohybu, takže jsem pracovala celej den v pětiminutovejch intervalech :mrgreen: od roka je na dva dny v soukromé školce a je spokojená, ve dvou letech zvýšíme na tři dny, pak čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2086
30.4.23 08:48

Šla jsem ve 2,5 letech dítěte. měla jsem možnost jít v jeho 14 měsících, což se mi zdálo brzy. 2,5 let šlo. Manžel mi řekl, že tak rok ještě s ním doma můžu, ale já už chtěla mezi lidi. Syn se ve školce adaptoval velmi rychle a nestrádal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.4.23 09:10
@Big boss píše:

To je zajímavý, ta matka se teda úplně vypařila ze života těch dětí, ale její matka (babička dětí) ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
30.4.23 12:19
@Tarka89 píše:
Ahoj holky. Zanedlouho nastupuji do nové práce. Je to ambulance, ranní směny. Mám tříleté dítě a narovinu musím říct, že jsem prostě citlivka a asi jsem na něj moc upjatá. Tu práci jsem moc chtěla, ale stále mě provází blbé myšlenky :zed:. Když jsem byla na směnném provozu, moje tělo to těžce nezvládalo (ani po roce), takže jsem fakt ráda. Jak jste to zvládaly vy? Kdy po mateřské jste se vracely do práce?

První šlo ve skoro 3 letech do MŠ, já na 12tky směny do OC. Teďka půjdu k zápisu do MŠ s druhým a plánuji návrat stejně na 12tky, asi jen jiný obchod 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
10648
30.4.23 12:23

Po pěti letech na mateřské, jsem nastoupila na dvanáctky (denní, noční) a naprostá pohodička ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.4.23 13:46
@Micilin píše:
Holky vy jste hustý. A děti byly v jesličkách? Jak to daly?

A co je to pokazdy za dotaz? Boule za usima nebo černou nohu z toho dítě jistě nemá v deseti letech. To jak to vnimalo ti může říct až samo v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.4.23 14:03
@kocourGarfield píše:
U posledního dítěte jsem na RD ani nenastoupila. Makám po nocích a přes den s dítětem a do školky jde ve 2,5 letech. Do soukromé protože do státní samozřejmě nemá šanci a chci mu dát prostor na malý počet dětí, individuální přístup.Raní smeny mi přijdou úplně super. Celé odpoledne máš na dítě.

No klasika, prvni příspěvek, že vlastne pohoda a pak z tebe leze, ze vstáváš v noci ve tři…no tak to nebude asi uplně standard a pro každého že :) no jo no, diskuze na netu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.4.23 14:10
@kocourGarfield píše:
@stinga to mi udělal čáru přes rozpočet teď Benjamin. Ve 2 letech přestal spát po obědě a v noci spí 22 - 7.00 hodin. Vic ani tuk. Chodím spát ( nebo vstávám ve 3 hodiny, podle množství práce :srdce: ). :zed:

Prosím tě, a to děláš proto, že byste jinak zhynuli hlady, nebo je to zvláštní forma masochismu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
30.4.23 14:22

Po první RD jsem našla práci až rok potom, co šel i mladší do školky, takže v jejich 4,5 a 6 letech. Na směny. Po dvou letech jsem šla na druhou RD, a do práce jsem šla ještě než byl ve školce, bylo mu 3 a čtvrt, střídali jsme se s manželem a babičkou, mám zkrácený úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76069
30.4.23 15:09
@Sonmi píše:
To je zajímavý, ta matka se teda úplně vypařila ze života těch dětí, ale její matka (babička dětí) ne?

však to píše hned v první větě, že ho opustila žena,
a proč by se měla vypařit její matka, babička dětí? asi se za dceru stydí a snaží se otci dětí pomoci, jak se dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
30.4.23 15:42

Tak koukám, že každá z nás to má nějak. Když to čtu, tak mě to trošku uklidňuje. Do práce se fakticky těším. Jen doufám že jsem se neunáhlila s plným úvazkem na ranní noo 8o. dítě je na adaptaci ve školce a troufám si říct, že se mu tam i líbí. Já mám jen problém s tím, že budu 8 hodin denně v práci. Doma s ním budu 4 hodiny a pak půjde spát. Trošku nepoměr. Ale moje máma pracovala celý život na ranní a nemám z toho žádné trauma, jen pěkné vzpomínky na školku. Budu ráda za další diskuzi a názory. :potlesk: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat