Nová práce a plánování svatby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.4.23 08:05

Nová práce a plánování svatvy

Ahoj všem, v srpnu máme svatbu a já dostala skvělou nabídku na novou pracovní pozici, kam bych mohla v od 1.7. nastoupit. Mám ale celý srpen řadu zařizování + svatební cestu, kterou bych musela vyřešit neplaceným volnem. Zaměstnavatel by na mě prý počkal s nástupem do 1.9., ale je zde risk, aby si za mě nenašel do té doby náhradu. Zároveň ale přichází s novou prací spousta nových povinností a obávám se, že bych měla celé svatební přípravy i svatební cestu lehce pracovní.

Je to trochu Sophiina volba. Pro jakou variantu byste byli spíše vy? Dřívější/pozdější nástup.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16091
20.4.23 08:14

Nabídla bych zaměstnavateli nástup na červenec-srpen na DPP s proplacením jen odpracovaných hodin a nemuselo by se řešit neplacené volno, ale už by došlo k zaučování, a potom od 1.9. pracovní smlouvu. Zaměstnavatel ušetří, ověří si, že funguješ, ale ty si ho zároveň zaháčkuješ a když neuděláš nějaký průšvih, tak není důvod ti tu smlouvu od září nedat. Zároveň ale budeš mít čisté svědomí, když půjdeš po domluvě třeba po 6h něco zařizovat, protože budeš placená jen za těch 6h. Přijde mi to jako fér a win-win řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.4.23 08:28

Kolik je zařizování kolem svatby, že to nejde vyřešit o víkendech? Zas bych to tak nehrotila….

• Citovat
  • Upravit
14210
20.4.23 09:00

Já když se vdávala, tak jsem nastupovala taky do nové práce. Nástup od dubna a 20.5. svatba. Normálně jsem vše organizovala bez problémů a dopředu jsem samozřejmě oznámila zaměstnavateli, že hned druhý měsíc budu potřebovat volno, aby s tím počítali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
20.4.23 09:30
@Anonymní píše:
v srpnu máme svatbu a já dostala skvělou nabídku na novou pracovní pozici, kam bych mohla v od 1.7. nastoupit. Mám ale celý srpen řadu zařizování …

Svateb i rozvodů můžeš lehce stihnout postupně víc, ale skvělá pracovní nabídka se už nemusí nikdy opakovat.

Přijdeš na to ovšem až za 5 let, až budeš doma zavřená, uštvaná s dítětem (druhé bude v břiše), bez perspektivy, manžel bez vůle pomáhat, věčně nabručený, bez zájmu o sex, a bude si dopisovat s kamarádkami na mobilu.

To si pak sedneš, budeš probírat fotky z nááááádherné svatby a úúúúúžasné svatební cesty, a budeš si říkat:
„… že já blbka jsem tenkrát…“

Příspěvek upraven 21.04.23 v 17:57

• Citovat
  • Upravit
14591
20.4.23 09:50

To zařizování nechápu, v srpnu už přece musíš mít dávno všechno domluvené a zarezervované, co ti má zabrat tolik času, že kvůli tomu nebudeš stíhat práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
20.4.23 16:02

Hihi, jsem na tom podobně. Nástup do nové práce 1.6., svatba 22.7.
Uz ted mam většinu těch nejdůležitějších věcí zajištěných, na zbytek mam ještě teď x týdnů a co nestihnu, urcite pujde zvládat po večerech a víkendech. Je to plánování svatby, ne vylodění v Normandii ;)
Jedinou obavu mam z toho, ze si nebudu moct vzit dovolenou po rozlučce se svobodou, že v čerstvé práci, kde v tom ještě nebudu umět chodit, budu v pondělí jak zombík. Ta by totiz jako vylodění v Normandii dopadnout mohla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2097
21.4.23 14:15

Všechno se dá. Já nastoupila do nové práce necelé 2 týdny před svatbou a svatba a ještě na dálku. Ale podle mě ani ta nejsuprovější svatba by mi nestála za to přjít o dobrou práci. Přečti si příspěvek Taly20 minimálně 10× za sebou. To ani líp napsat nejde, moc moc trefný. Takové ze života. To ti tady ovšem nikdo nepřeje, ale třeba počítat se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat