Nová práce a.... Problémy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jsi tam chvilku na to, abys vše hned zvládala. To se poddá a naučíš se to. Nevzdávej to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste bych tomu chvili dala, ono to nekdy trva, nez kolecka zapadnou do sebe. Ja se taky v nivych pracech zezacatku trapim, vse potrebuju uplne pochopit a aby to „zapadlo“ na spravny misto. Pak uz je to ok. Znam ten pocit velmi dobre.
A co kolegove, nadrizeny, jak te berou, mas u nich podporu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začátky nikdy nejsou jednoduché, člověk se učí celý život, nicméně bych to nevzdávala, ono si to sedne. Všechno to člověk nabírá postupně a může to fakt trvat. Já když začínala před deseti lety, taky v logistice, předtím jsem teda už nějakou malou praxi měla, ale toto byla fakt velká mezinárodní firma, tak jsem tam taky strašně ve všem plavala a trvalo to minimálně půl roku, než si to trošku sedlo. Celkově ve všem přehled jsem získala tak po 2 letech, ale radím, nevzdávej to, tohle je strašně dobrej obor.
Teď už jsem fakt zkušená v oblasti logistiky, plánování a nedávno jsem dostala výpověď z nadbytečnosti, díky všem těm zkušenostem mám hned novou práci a další dvě jsem musela odmítnout. Držím pěsti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Od října jsem v nové práci. … Popravdě, přijdu si k ničemu, … …když už myslím, že umím, tak šup nová věc. V jedné dokonce plavu …
Měla jsi ihnd jít za přímým nadřízeným a požádat (nejlépe písemně) aby Ti zařídil trénink na činnost kterou Ti přidělil. To je jeho povinnost. Obecně je poviností zaměstnavatele řádně poučit, případně zaškolit zaměstnance.
Pokud pracovník nezvládá úkoly, je to chyba nadřízeného. Ne chyba jeho samotného. Pokud nadřízený nezvládá zaškolit pracovníka, pak je sám neschopný a nemá na tom místě co dělat. Problémy bývají dva:
- Deformovaná firemní kultura - vedoucím pracovníkům nikdo nepřipomíná že jsou povinni zaškolit podřízené, nikdo to po nich nevyžaduje, nikdo jim to nepřipomíná, nikdo nekontroluje zda to dělají.
- Profesionální slepota na pracovišti - stálí zaměstnanci mají už po letech zažité nějaké postupy (často nesmyslné, neintuitivní a nelogické), ale připadá jim to přirozené natolik, že novému pracovníkovi nepomáhají a nesdělí základní věci - a nechají ho aby se v tom plácal metodou pokus/omyl.
Na složitější činnosti si vyžádej přesný písemný návod po jednotlivých krocích a trvej na tom že práci nemůžeš vykonávat dokud k tomu nedostaneš jednoznačné, srozumitelné a určité písemné pokyny.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Měla jsi ihnd jít za přímým nadřízeným a požádat (nejlépe písemně) aby Ti zařídil trénink na činnost kterou Ti přidělil. To je jeho povinnost. Obecně je poviností zaměstnavatele řádně poučit, případně zaškolit zaměstnance.Pokud pracovník nezvládá úkoly, je to chyba nadřízeného. Ne chyba jeho samotného. Pokud nadřízený nezvládá zaškolit pracovníka, pak je sám neschopný a nemá na tom místě co dělat. Problémy bývají dva:
Na složitější činnosti si vyžádej přesný písemný návod po jednotlivých krocích a trvej na tom že práci nemůžeš vykonávat dokud k tomu nedostaneš jednoznačné, srozumitelné a určité písemné pokyny.
- Deformovaná firemní kultura - vedoucím pracovníkům nikdo nepřipomíná že jsou povinni zaškolit podřízené, nikdo to po nich nevyžaduje, nikdo jim to nepřipomíná, nikdo nekontroluje zda to dělají.
- Profesionální slepota na pracovišti - stálí zaměstnanci mají už po letech zažité nějaké postupy (často nesmyslné, neintuitivní a nelogické), ale připadá jim to přirozené natolik, že novému pracovníkovi nepomáhají a nesdělí základní věci - a nechají ho aby se v tom plácal metodou pokus/omyl.
Je ve zkušební době, co myslíte, že ten nadřízený udělá, když mu toto předloží?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ahoj… Asi se potřebuju vypovídat. Od října jsem v nové práci. Jedná se o administrativu, logistiku… Popravdě, přijdu si k ničemu, nikdy jsem tohle nedělala a mám pocit, že jsem neschopná.
Do toho se valí stále nové věci…když už myslím, že umím, tak šup nová věc. V jedné dokonce plavu, dělala jsem ji i a dneškem 3 dny… A prostě… Fakt g toho nejsem. Přijdu si k ničemu a přemýšlím nechat místo někomu jinému a holt jít někam jinam