Nová práce a úřad práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1894
1.10.11 11:57

nová práce a úřad práce

ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. V pondělí jsem nastoupila do nové práce a ještě jsem nebyla na pracáku. Mám normální smlouvu na rok a tří měsíčním zaučením. Jedná se mi o to že to není práce pro mě, rodinné důvody. A tak by mne zajímalo jak to udělat abych nepřišla o peníze z pracáku. Zajít do podniku a smlouvu předělat na dohodu o provedení práce a pracák na týden přerušit nebo jak. Moc prosím o radu. Renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.10.11 12:13

Nechápu to úplně.
Pracák nejde přerušit. Nejde si už ani přivydělat.

Jak můžeš mít smlouvu na nevyhovující práci? Tys ji podepsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.10.11 12:15

na pracák jsem ještě nešla se odhlásit. No prostě mi slíbili hory doly je to velký podnik, ale bohužel skutečnost je jiná, záleží na vedoucím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.10.11 12:16

a nebo mě napadlo smlouvu stornovat a peníze ať si třeba nechají za ten týden, dřela jsem jak magor ale nechci tam zůstat to raději budu ještě pobírat pracák a hledat novou práci. renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
1.10.11 12:18

Z pracáku by ses měla rychle odhlásit, aby jsi z toho neměla malér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.10.11 12:19

vím, do 8 prac. dnů, jenže první jsem neměla smlouvu a pak jsem dělala celý den. hrůza a volno na pracák mi nedali!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
1.10.11 12:21

tak se s nimi dohodni na zrušení pracovního poměru. Oni ti vyplatí odpracovanou dobu a pracák by ti měl vyplatit poměrnou část za dobu, než jsi nasoupila do práce. A po zrušení pracovního poměru se nahlásíš zase na pracák, ne? :nevim:

Jinak teda nevím, jak dlouho jsi na ÚP, ale oni vyplácí podporu jen nějakých 5 měsíců, ne? Fakt je ta práce tak šílená? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.10.11 12:21
Diggy píše:
a nebo mě napadlo smlouvu stornovat a peníze ať si třeba nechají za ten týden, dřela jsem jak magor ale nechci tam zůstat to raději budu ještě pobírat pracák a hledat novou práci. renča

Zřejmě nějak takto to řeš, netuším, jak se dá ta smlouva zrušit nebo tak…
Správně bys měla dát výpoveď bez udání důvodu - zkušební doba. - ale mezitím být odhlášená z ÚP.
Myslím, že ale po zpětném přihlášení už bys nedostala podporu… Nebo jo, ale sníženou, najdi si podmínky, je to nově, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.10.11 12:24

práce není až tak šílená, ale jde mi o to že jsem potřebovala stálou prac. doby a směny, ale oni mi večer řeknou že je to jinak a že půjdu na jinou prodejnu. Jenže já tak rychle neseženu hlídání. Tohle mi nikdo neřekl že to bude takhle. Dneska vedoucí řekla bude to takhle a nebudu s Vámi dále diskutovat, ale já už mám věci zařízené a musím to měnit. Na rychlo to fakt nejde a když nevím kdy skončím tak to ně fakt nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
1.10.11 12:47

nejde to řešit s někým jiným? s nadřízenmým vedoucí?

Ve smlouvě bys přece měla mít napsáno místo výkonu práce a pracovní dobu. Pokud ti pak nařizují něco jinýho a ještě na poslední chvíli, asi bych se ozvala. Jako zaměstnavatel může nařídit práci přesčas, ale ne takovým stylem, jaký jsi popsala…

Probrala bych situaci se zaměstnavatelm - (tím kdo s tebou smlouvu sepisoval) a v příp. že se nedohodnete, řešila možnosti ukončit spolupráci. Buď se dohodnete, že smlouvu stornujete (pokud tě nenahlásili na sociálce a zdravce) nebo pracovní poměr zrušíte a ještě ted den bys to měla vyřešit na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.10.11 12:55

bohužel ve smlouvě je napsána firma ta a ta a ta má asi 5 poboček v Opavě a mě tím pádem můžou přehazovat kde zrovna potřebují ale říkají to den předem a nejlépe večer. Prac. doba není ve smlouvě ani plat. Jsem blbá, měla jsem radost že jsem našla práci a tak smlouvu neřešila a teď to mám. Ach jo, chtěla jsem hned ráno v pondělí zajít na podnik ale dneska mi bylo řečeno že prostě mám ranní a basta. No asi zajdu hned po práci na pracák a zeptát se co dělat. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
23.10.15 22:20

dělnice

Dobrý večer je tu nějaká mamča která pracuje ve firmě mann hummel? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...