Nová práce po mateřské, jak postupovat dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je prasárna. Proč jsi na takovou dobytkárnu vůbec přistoupila? Smlouva, zkušební doba. Ale žádné na zkoušku. Parchanti, zmetci, darebáci
. Co si dovolí někde nadřízení, to je neskutečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně bys neměla pracovat bez platné pracovní smlouvy. To je nelegální. A navíc nejsi nijak chráněna, kdyby se tam stál jakýkoliv úraz. Trvala bych zítra na podpisu smlouvy. Pro vyzkoušení, jestli tě bude práce bavit, máš zkušební dobu. A platit ti za práci budou jak? Když nemáš smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo nahlaš to na pracák at si na tu firmu pěkně posvítí. Ty tam bez smlouvy nechoď, něco se ti stane a budeš v háji. Buď ať ti dají na ten týden aspoň dohodu nebo nazdar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na zkoušku máš zkušební dobu, ne týden bez smlouvu. Hrozný nesmysl, obávám se, že tě jenom využijou, po týdnu řeknou čus a ani ti nezaplatí, neboť nemáš žádný nárok na mzdu. Trvej na smlouvě nebo si hledej něco normálního. Z tohohle nic dobrého nekouká, ani kdybys tu smlouvu za týden dostala. Nemocenská, dovolená, měla bych strach, co bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez smlouvy bych nepracovala ani minutu
jenom tě využívají, kdo ví jestli ti ten týden vůbec proplatí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se někdy fakt divím, na co vsechno jsou lidi ochotni přistoupit. Pracovat zadarmo? Bez smlouvy? Krom toho, ze je to nelegální, tak proboha proc s tim nekdo souhlasi? Týden budes makat, pak řeknou nazdar a nedostanes nic. Nedejbože kdyby se ti tam něco stalo. S tímto přístupem bych se dost bala pripadne PN, očr, kdyby to tedy pak klaplo a tu smlouvu ti dali. Od vyzkoušení práce je přece zkušební doba. Ne tyden práce na černo… na tom pracáku bych to řekla, presne tak, jak to je. Tobě by poradili, at si hledáš jinde, a na ně by poslali kontrolu. To je jediný správný postup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše: Více
Jestli bere podporu v nezaměstnanosti a “pracuje”, tak to by ji ještě tu podporu mohli sebrat, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle neřeší úřad práce ale inspektorát práce a tam někdo musí podat podnět. To, že to řekne úředníci na Úp nic neřeší. Jen pro upřesnění.
Jinak zakladatelko tebe ve škole neučili jak probíhá nábor zaměstnanců?
Nejpozději v den nástupu do práce podepsána smlouva, vstupní lékařská prohlídka - vše ze zákona. Ty se nebojíš, že ti po týdnu nic nedají? Bavit práce - co to vůbec je? Vždyť víš co tam budeš dělat a co je tvoji náplní, tak snad víš zda by tě to bavilo, na to si to nepotřebuješ zkoušet. Jiná natura by je udala po nezaplacení, ale z tebe jde cítit že stáhneš ocas a půjdeš, pochybuju, že ti něco dají.
Otřesné fakt co si v dnešní době zaměstnavatelé dovolují, že dávají všanc svoji existenci. Stačí jedno udání a mají takovou pokutu, že je to složí. A ještě otresnější, že se najdou zoufalci, co na takové podmínky kývnou.
Prosimtě trvej na smlouvě nebo odejdi a nenech se sebou tak vy. ebavat.
- Citovat
- Upravit
Bez smlouvy ani den! Já kdysi mladá a blbá, makala téměř 2 týdny zadarmo a samé noční, kolik peněz to stalo (cestování a tak), nezaplatili ani korunu. A majitelka si s ředitelem vše hezky překroutili, jakožto jsem to špatně pochopila a nepřešla jsem. Ještě b.bce že mě udělali. O jakou práci se jedná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
zkušební doba je právě od slova „zkusit si“, bez smlouvy bych tam ani nepáchla, však ve zkušebce můžeš kdykoliv odejít ze dne na den, co blázníš? tohle „týden bez papíru“ snad udělá jen zoufalec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jasne, ze to neresi přímo UP. Ale kdyby tam šla nahlásit, ze pracuje, tak by po ni chtěli smlouvu, ona by řekla, ze ji nemá a zcela jistě (doufám teda) by to neskončilo pouze u rozhovoru zakladatelky a úřednice.
@izabe predpokladam, ze prave proto to chtela jit na UP nahlásit. Aby neměla nejake potíže. Ale boji se, he smlouvu nedostane a pak by se na UP musela znovu hlásit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se obecně bála všeho, co je s tou prací spojeného
tam těch red flags vyskakuji ze všech stran, a to tam ještě ofiko nepracuje (kdo ví, co za problémy by ji dělali skrz volno, PN, paragrafem, přesčasy apod.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat byla jsem teď 3 roky na rodičovské když mi skončila, tak jsem šla na pracák, protože jsem hned nemohla najít práci. A chtěla jsem se zeptat dnes jsem nastoupila do nové práce a celý týden tam budu na zkoušku aby se zjistilo jestli mě to bude bavit atd.. smlouvu mi zatím ještě nedali tu mi dají nejspíš další týden a mě by zajímalo jak to mám udělat s pracakem jestli to tam mám hlásit když nemám ještě smlouvu a nebo počkat až ji budu mít? Ale co když to tam nahlásim a pak po týdnu se dozvím že mě neberou to pak zase půjdu na pracák nahlásit že nemám práci? Vůbec nevím co teď mám dělat jestli to hlásit na pracák nebo je to zbytečné když nemám smlouvu.. moc děkuji za odpovědi